FR NL
×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   De elegante en moderne schuifdeur glijdt stilletjes over de rail en blijft onopgemerkt om de ruimte rondom beter uit te laten komen. Het is een zeer populaire keuze om een ruimte in te delen in woningen met beperkte ruimte, maar blijkt ook een esthetische keuze voor elk willekeurig interieur. Hoe kiest u de juiste schuifdeur uit en hoe installeert u hem?

   1. Hoe kiest u een schuifdeur uit?

   De traditionele deuren aan scharnieren hebben het nadeel dat ervoor minimale ruimte nodig is om ze te bewegen. Dit kan problemen veroorzaken bij de inrichting van een kleine ruimte. De keuze voor een schuifdeur daarentegen neemt minder ruimte in en dit levert gemiddeld 1 m² op: voldoende om een leuke ladenkast te plaatsen of om ruimte af te snoepen die tekortkwam voor een groot bed!

   Naast dit evidente praktische voordeel maakt de variëteit aan schuifdeuren die er te koop is het mogelijk om de overgangen tussen de kamers subtieler te maken: echt een symbolische ondoorzichtige scheiding of een opengewerkte wand? Dat is aan u.

   2. Zichtbare rail of een cassette?

   Er bestaan tegenwoordig verschillende typen schuifdeuren:

   - De schuifdeuren met baksteendeel zijn de meest spectaculaire deuren want de deur wordt geïntegreerd in de wand als hij wordt geopend en verdwijnt zo uit het zicht. Deze modellen vereisen wel een wand op maat om de rail te laten verdwijnen, en de arbeid is intensiever en duurder.

   - De opgelegde schuifdeuren , eenvoudiger om te installeren, worden tegen de wand geplaatst en schuiven hierlangs. We onderscheiden de oplegdeuren met een zichtbare rail en de deuren met cassette die bedoeld is om de rail te verbergen.

   Het onzichtbaar maken van de rail van de schuifdeur in een cassette wordt over het algemeen beschouwd als een stijlvollere keuze, maar dat is slechts een kwestie van smaak. Veel mensen waarderen ook de zichtbare rail en kiezen ervoor als een decoratief item op zich, met name in een interieur met een industrial inrichting.

   3. Welke afmetingen?

   Schuifdeuren hebben tegenwoordig grotendeels standaard maten. Een model met een enkel kozijn heeft over het algemeen een breedte die ligt tussen de 73 en 93 cm en een hoogte van 203 tot 205 cm, zoals een klassieke deur. De modellen met twee kozijnen zijn minstens 160 cm breed.

   De atypische interieurs en openingen kunnen uiteraard gebruikmaken van een model op maat, indien nodig.

   4. Welke materialen worden er gebruikt voor een schuifdeur?

   Een schuifdeur van glas wordt erg gewaardeerd voor interieurs met een moderne pure stijl. Glas laat licht door en maakt de woning lichter terwijl het een symbolische en praktische scheiding aanbrengt in de verschillende ruimtes. Het is inderdaad eenvoudig om hele mooie visuele effecten te creëren als u kiest voor mat glas, gezandstraald glas of getint glas. Vente Unique biedt u een ruime keuze aan modellen schuifdeuren van gehard glas.

   Voor nog meer lichtdichtheid kunt u kiezen voor een houten schuifdeur. Vanwege het gewicht en de ruimte die het inneemt wordt massief hout niet vaak gekozen en verkiest men vaak houtvezelplaten van MDF of melamine, verkrijgbaar in diverse kleuren.

   De aluminium schuifdeur, design en luchtig, is ook een aantrekkelijke keuze maar niet altijd de meest voordelige.

   5. Rails en wieltjes

   Naast de afwerking van de deur zelf dient de rail van de schuifdeur van hoogwaardige kwaliteit te zijn om het gewicht van het geheel te dragen... evenals het gewicht door jarenlang en dagelijks gebruik. Afhankelijk van de situatie kan de rails vastgemaakt worden aan de muur of het plafond, met name als het gaat om het scheiden van twee ruimtes. In het geval van een schuifdeur voor een kast gaat de voorkeur uit naar een dubbele rail aan het plafond en op de grond. Controleer tot slot de kwaliteit van de wieltjes met kogels om niet voor vervelende verrassingen te komen staan.

   6. Welke tarieven gelden voor een schuifdeur?

   Het is niet nodig om een fortuin uit te geven: een mooie spiegelschuifdeur kunt u vinden vanaf ongeveer € 200, wetende dat de hoogwaardige modellen (niet op maat) wel twee keer dit bedrag kosten.

   De keuze voor een schuifdeur wordt gemaakt op basis van technische en esthetische criteria. Denk aan alle details en maak uw keuze uit alle modellen die Vente Unique voorstelt.

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen