NL FR
Advies en contact: 02 320 12 70

Hoe kiest u de juiste badkuip?

U bent natuurlijk niet verplicht een badkuip te installeren in uw badkamer, maar u bent ook niet verplicht uzelf het geweldige plezier te ontnemen van het heerlijk rondspetteren in bergen sop wanneer u daar zin in heeft. Er is op dit moment ongetwijfeld een badkuip te koop die bij uw badkamer past! Hieronder staan de details van Vente-Unique.

1. Wat voor soort badkuip?

Er zijn vele soorten badkuipen, die allemaal zeer verschillen in grootte en uitstraling. Er bestaan drie grote productlijnen:

Het hoekbad blijft een zeer populair model, omdat deze in de hoek van de badkamer past en niet een heel stuk van de muur in beslag neemt. Het neemt dus minder ruimte in dan een recht model. Het is ook comfortabeler en biedt meer beenruimte dan de meeste mensen denken.

Het vrijstaande bad is compleet het tegenovergestelde en is ontworpen om in het midden van de badkamer geplaatst te worden. Het kan een slimme en esthetische keuze zijn voor een grote badkamer. In dat geval zorgt het voor een meer luxe of retro stijl, afhankelijk van het model.

De whirlpool, ten slotte, maakt het mogelijk thuis te genieten van een eigen mini-thalassotherapie. De wanden zijn voorzien van watersproeiers die de verschillende delen van het lichaam masseren en stimuleren voor een gegarandeerd heerlijk gevoel! Het is zelfs mogelijk om te kiezen voor een grote whirlpool voor 2 personen. Deze is net zo aantrekkelijk als een jacuzzi.

2. Wat zijn de ideale afmetingen van een badkuip?

Er bestaat geen maat badkuip die geschikt is voor iedereen! De perfecte afmetingen zijn uiteraard afhankelijk van uw postuur en de beschikbare ruimte in de badkamer.

Als u het niet erg vindt om te zitten, dan is een betaalbaar hoekbad een prima optie. Als u daarentegen lekker languit wilt liggen, dan is de lengte van het model van belang: kies in ieder geval een badkuip 160 of een badkuip 170, en zeker als u zelf redelijk lang bent.

Vermijd ook modellen die te smal zijn. Een breedte van minstens 70 centimeter wordt aanbevolen, maar u kunt zelfs tot 100 centimeter gaan om een uniek gevoel van comfort te ervaren.

3. Welk materiaal kiest u voor een badkuip?

Metalen badkuipen, meestal gemaakt van gietijzer, zijn relatief zeldzaam geworden, vooral vanwege hun gewicht. Er zijn tegenwoordig vooral synthetische materialen op de markt. Deze zijn zowel licht als schokbestendig.

Acrylbaden hebben een aantal voordelen, waaronder een laag warmteverlies (het bad blijft langer warm) en vooral een goede geluidsisolatie, waardoor resonantie bij de geringste beweging wordt voorkomen. Er komen echter vrij snel krassen op het materiaal. Ook kunnen agressieve schoonmaakmiddelen er beter niet voor gebruikt worden. Het is vaak een verstandige en goedkope keuze voor een hoekwhirlpool.

Onder de kunststof badkuipen vallen de modellen van polyester en rotatiegegoten polymeer. Het polymeer onderscheidt zich vooral door de zachte en aangename textuur. Kunststof modellen zijn over het algemeen beter bestand tegen stoten en krassen.

Maar u kunt ook uw creativiteit de vrije loop laten! Sommige topmodellen combineren bijvoorbeeld een kunststof kuip met een mooie houten buitenkant.

4. Een badkuip, maar met welke opties?

Moderne badkuipen hebben tal van functies waar personen die van knusheid houden van dromen, vooral als u van plan bent voor een whirlpool te gaan. Naast de beroemde waterstralen, beschikken deze modellen vaak over andere handige snufjes, zoals een waterverwarmingssysteem die ervoor zorgt dat u zo lang als u maar wilt heerlijk kunt blijven liggen! En als u lekker wilt luieren, dan kunt u net zo goed ook gebruikmaken van de ingebouwde radio om naar uw favoriete uitzending te luisteren tijdens het ontspannen.

Bent u bekend met chromotherapie?
Deze technologie is nu zelfs op goedkope whirlpools te vinden en is bedoeld voor het kalmeren van de zintuigen door het water te verlichten met alle kleuren van de regenboog: een optie die steeds populairder wordt bij liefhebbers van ontspannende baden.

Of u er nu af en toe van geniet of elke dag, het bad moet een harmonieus geheel vormen met uw badkamer en passen bij uw postuur om u een kwaliteitsvolle ervaring te kunnen bieden. Maak de juiste keuze!

Ook te ontdekken:

Advies bij het shoppen
Hoe kiest u de juiste douchewand?
Hoe kiest u de juiste douchewand?
Begint u het koude douchegordijn dat onverwacht tegen uw rug plakt vervelend te vinden? Dan is het de hoogste tijd om een echte douchewand aan te schaffen! Deze vaste, schuivende of scharnierende glazen wanden zijn ideaal om de doucheruimte te isoleren, onbedoelde overstromingen van de badkamer te voorkomen en een waardevol stijlelement aan de ruimte toe te voegen. We leggen u alles uit met Vente-Unique.
Advies bij het shoppen
Hoe kiest u het juiste douchepaneel?
Hoe kiest u het juiste douchepaneel?
Waarom genoegen nemen met een standaard douchestang en een vaste douchekop, terwijl u ook voor het beste kunt gaan? Een douchepaneel geeft meteen een luxere uitstraling en maakt van elke douchebeurt een complete zintuiglijke ervaring waarbij alle zintuigen betrokken zijn. Balneotherapie, chromotherapie... Ontdek de voordelen die u te wachten staan met Vente-Unique.
Advies bij het shoppen
Hoe kies ik een douchecabine?
Hoe kies ik een douchecabine?
U voelt zich niet al te best en u geeft er de voorkeur aan om u grondig te wassen door een douche te nemen? Maar dit wil niet zeggen dat u geen comfort wilt! U loopt verloren tussen alle voorstellen en de talrijke douchecabines die op het internet verkrijgbaar zijn en u stelt zich tal van vragen: hoe kies ik een douchecabine? Hoe moet ik deze onderhouden? Welk type douche moet ik kiezen: een eenvoudige, integrale douche of een cabine met een hydromasserende douche? Is het beter om een hoekcabine te hebben? Welke afmeting is geschikt voor welke ruimte? U hebt de juiste pagina gevonden, want wij leggen u uit hoe u een douchecabine moet kiezen en geven u advies voor het onderhoud!

Uw nummer 1 in online meubelverkoop

Uw garanties

Keurmerk:

Onze vermelding op http://www.keurmerk.info

Vente-unique.be is een dochteronderneming van Vente-unique.com, opgericht in 2005 en beursgenoteerd in Parijs sinds april 2018 - code ALVU - tel : 02 320 12 70
Rue Jacquard - 93315 le Pré Saint Gervais - Frankrijk