FR NL
×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   Een decoratief wandpaneel, ooit van gehoord? Deze verwijderbare en eenvoudig te plaatsen wanden, zijn een geweldige aanwinst om de sfeer van een ruimte drastisch te veranderen, en u hoeft er heel weinig voor te doen! Maar hoe maakt u de beste keuze en wat is het aanbod waar u uit kunt kiezen? Een volledig overzicht met Vente-Unique.

   1. Wat is een decoratief wandpaneel?

   Een decoratief wandpaneel is een grote kant-en-klare plaat om een muur mee te bekleden. Het is bedoeld ter decoratie van een muuroppervlak of om op een mooie manier een oude en gedateerde muurbekleding te bedekken. In tegenstelling tot steenstrips en houten wandlamellen, die met de hand en stukje voor stukje moeten worden opgeplakt, zijn de decoratieve panelen al voorgemonteerd en worden ze verkocht in grote pakketten van 2 of 3 m². Vervolgens kunnen ze naar wens worden samengevoegd of op maat gezaagd.

   Doordat ze op deze manier zijn verpakt, kunt u er grote delen van de muur heel eenvoudig en ontzettend snel mee bedekken: ideaal voor iedereen die geen zin heeft in langdurige projecten of voor mensen met twee linkerhanden!

   Wandpanelen zijn een mooie, betaalbare en snel uit te voeren oplossing voor het vervangen van uw wandbekleding en kunnen met name een slimme keuze zijn voor een verkoopstyling. Ze dragen ook bij aan de geluidsisolatie van een woning.

   2. Stijl en materialen

   Behalve dat ze stijlvol en vernieuwend zijn, maken de decoratieve wandpanelen het mogelijk iets voor het milieu te betekenen. De nieuwe generatie modellen wordt grotendeels vervaardigd uit natuurlijke plantenvezels, van met name suikerriet, wat zorgt voor een welkome, ecologische component. U hoeft ze alleen maar een likje verf te geven met de gewenste kleur om zo uw interieur te verfraaien!

   Vergeet niet dat u ook andere materialen op de markt kunt vinden, waaronder producten vervaardigd van leisteen, gebeitst hout, PVC, steenstrips, etc... Sommige modellen zijn een namaak van edele materialen, maar zijn lichter en makkelijker te hanteren: zo zijn panelen van gips perfect voor het nabootsen van natuursteen of baksteen, terwijl u met MDF de mooie nerven van hout kunt namaken. Het is aan u om te bepalen wat het beste past bij de sfeer van uw interieur.

   Van een meer vintage tot een rustgevende of esoterische sfeer, alle stijlen zijn mogelijk met dit type wanddecoratie. 3D-wandpanelen zijn voorzien van prachtige motieven in reliëf. Dit geeft wat meer diepgang aan de decoratie van de ruimte en zorgt voor extra karakter.

   3. Waar kunt u hem voor gebruiken?

   Een betaalbaar 3D-wandpaneel is geschikt voor overal in huis, en dat maakt hem zo geweldig! U kunt er onder andere een hele muur van uw woonkamer mee bedekken, halverwege de muur stoppen om een contrast te creëren, een hoofdeinde op maat maken in de slaapkamer, etc...

   Wandpanelen zijn ook aan te raden als u op zoek bent naar een subtiele en stijlvolle manier om een nieuwe ruimte in uw woning af te bakenen, uw gloednieuwe bar te bekleden of de achterwand van uw keuken weer een frisse look te geven. En waarom gebruikt u de panelen niet voor buiten, om een luxere uitstraling te geven aan uw omheining of de pilaren van uw toegangspoort?

   4. Welke manier van plaatsen?

   De meeste decoratieve wandpanelen van tegenwoordig moeten worden vastgelijmd, net zoals tegels. Maak het oppervlak gereed, zaag zo nodig het paneel op maat en daarna hoeft u hem alleen nog maar in te smeren met lijm en hem goed vast te plakken aan de muur! Let op, het wordt aangeraden om het paneel gedurende zo'n 24 uur te laten staan op de grond, voordat u hem plaatst.

   Andere modellen hebben een adhesief oppervlak aan de achterkant, net als stickers. Gebruik alleen op lichte materialen en kleine oppervlakken om teleurstellingen te voorkomen.

   5. Hoeveel kost een decoratief 3D-wandpaneel?

   Het is natuurlijk mogelijk een betaalbaar 3D-muurpaneel te vinden, maar pas op voor instapproducten die kunnen teleurstellen vanwege hun goedkope en slordige uitstraling. Reken voor een paneel van goede kwaliteit een bedrag van minimaal €40 per m². De meest luxe en geavanceerde modellen kunnen een prijs hebben tussen de €70 en €100 per vierkante meter.


   Het is niet nodig schade aan te richten om van wandbekleding te veranderen! Een mooi paneel is voldoende om op een discrete wijze de voorgaande decoratie te bedekken en de sfeer aan te passen. Maak uw keuze uit de beschikbare modellen van Vente-Unique!

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen