FR NL
×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen

   Heeft u interesse in vintage decoratie? Ontdek onze tips voor het kiezen van uw nieuwe meubels en voeg een vintage tintje toe aan uw huis!

   Vintage decoratie met nieuwe meubels

   Als je van de vintage trend houdt, hoef je geen rommelmarkten af te struinen om het in huis te krijgen! Met een paar decoratietips en een paar goed gekozen nieuwe meubels heeft u in een handomdraai een retro-geïnspireerd interieur. Vente-unique.nl geeft u advies over de keuze van uw vintage meubels.

   De belangrijkste meubels voor een vintage decoratie

   Vintage meubels zijn een en al stijl! Je moet naar de trends van de jaren '50, '60 of '70 kijken om te weten welke vormen je moet kiezen. En het goede nieuws is dat de vintage trend zo sterk is dat er tegenwoordig nieuwe meubels te vinden zijn die geïnspireerd zijn op dat tijdperk. Vooral omdat de Scandinavische stijl gebaseerd is op de designlijnen van de jaren '60 in de Scandinavische landen. U kunt dus gemakkelijk een dressoir in Scandinavische stijl nemen dat goed zal passen in een vintage sfeer, maar ook een bankstel of een salontafel op houten poten. Een andere oplossing om de vintage kaart te spelen: zet in op meubels met karakter. U kunt kiezen voor donker hout vanwege de verschillende ruwheden of voor meubels met een verouderd verfeffect.  

   Leren banken, de lieveling van de vintage decoratie

   Het ideale stuk voor een vintage-geïnspireerde decoratie? De bank natuurlijk, maar niet zomaar een bank! Kies een tijdloos model zoals de club of de chesterfield, die al tientallen jaren lang alle periodes overleven. Bekend om hun stevigheid en kwaliteit, worden ze stijl na stijl gebruikt. Maar als ze zo gewaardeerd worden, komt dat ook omdat ze meestal een prachtige lederen bekleding hebben die de bijzonderheid heeft met de tijd te verouderen en zo al zijn karakter aan de zitting te geven. Als u een nieuwe zitbank in deze stijl wilt kopen, kunt u zich wenden tot modellen in verouderd leder, die u de charme van een oud leder geven zonder te wachten. In zwart of chocolade, de zitbank met vintage effect zal onmiddellijk de sfeer in uw woonkamer bepalen.

   De kleine « pluspunten » voor decoratie

   En om de sfeer van uw meubelen neer te zetten, laat u inspireren door de jaren 50 tot 70! U kunt uw inrichting bijvoorbeeld opfleuren met felle kleuren, zoals rood of turquoise blauw, misschien zelfs met bloemenmotieven. Speel met accessoires die uit een ander tijdperk lijken te komen, zoals een oude telefoon of een zonnespiegel, om een vintage look in je woon- of slaapkamer te creëren. Vintage sferen gaan ook goed samen met industriële elementen zoals een hanglamp of een metalen klok.

   Ook te ontdekken:

   Trend
   Trend
   Trend
   Trend