FR NL
×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen

   Houdt u van de Scandinavische stijl? Ontdek onze tips voor deze onmisbare trend in uw interieur

   Uitleg: de Scandinavische stijl

   Regelrecht uit de landen in het noorden: de Scandinavische stijl heeft onze interieurs veroverd om ze om te toveren in een cocon van zachtheid met design lijnen. Vente-Unique.com ontcijferde voor u deze onmisbare decoratie en geeft u tips om hem meteen bij u thuis uit te proberen. 

   Van waar komt de Scandinavische stijl?

   Hoewel het woord Scandinavische stijl vaak gebruikt wordt voor design uit noordelijke landen moet u weten dat het woord 'Scandinavisch' in werkelijkheid Denemarken, Noorwegen en Zweden omvat. In deze landen ontstond in de jaren 30 het Scandinavische design met iconische ontwerpers zoals Arne Jacobsen en Verner Panton. In die tijd diende Scandinavisch design om het dagelijkse leven te verbeteren door meubilair te ontwerpen dat zowel mooi als functioneel was, dat alles voor een redelijke prijs. De Scandinavische stijl is erg populair in Franse interieurs en is nu al enkele jaren een vaste waarde in onze huizen zodat we kunnen spreken van een nieuw onmisbaar onderdeel van de inrichting

   De bijzonderheden van de Scandinavische stijl

   De Scandinavische stijl herkent u meteen! De meubels hebben zuivere en functionele lijnen die goed zijn voor de bloedsomloop en eenvoud en comfort voorop stellen. Bankenfauteuils en andere Scandinavische meubels hebben voetjes in fijn hout waardoor het meubilair een gevoel van lichtheid geeft. Enkele onmisbare meubelstukken: bankjes met taps toelopende voetjes, lage buffetkasten, poefs en andere kleine fauteuils.
   Wat de materialen betreft, geeft men de voorkeur aan hout in lichte tinten omwille van zijn natuurlijke en warme uitstraling en aan stoffen die eveneens belangrijk zijn omdat ze een kamer gezellig maken. Ze worden ook gebruikt om het decor aan te passen aan het seizoen. Om designmeubels te benadrukken kiest men natuurlijke kleuren zoals melkwit, vooral op de muren, grijs en beige dat wordt aangevuld met zachte pastelkleuren of met grafische motieven. Het is de bedoeling om het licht in de kamer te optimaliseren door lichte kleuren te gebruiken. 's Avonds wordt aandacht besteed aan de verlichting om een gezellige sfeer te creëren door meerdere lichtbronnen te gebruiken.

   Echte levenskunst

   De Scandinavische stijl wil meer zijn dan een trend, het wil echte levenskunst zijn die uitnodigt om van het interieur een echt toevluchtsoord te maken. U moet begrijpen dat de winter in noordelijke landen veel strenger is dan bij ons en dat het vroeg donker wordt. Het huis wordt dus gezien als een cocon waar men met eenvoud van geniet. Het wordt de"hygge" levensstijlgenoemd: een uitnodiging om goede momenten te delen in alle comfort. Open haard, plaid alles zacht en een heel zacht tapijt, gepofte kastanjes met de vrienden: de Scandinavische stijl beperkt zich niet tot mooi design maar wordt een filosofie voor welzijn bij u thuis. Een reden te meer om deze onmisbare stijl te integreren.

   Ook te ontdekken:

   Trend
   Trend
   Trend
   Trend