FR NL
×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen

   En als we nu eens teruggingen naar de basis? Met minimalistisch design wordt uw huis een oase van eenvoud en soberheid.

   Hoe richt u uw interieur minimalistisch in?

   De minimalistische stijl is in de jaren zestig ontstaan, als reactie op de pop-artstijl, dé stijl die toen in zwang was. De kerngedachte van het minimalisme? Less is more, in het Nederlands 'minder is meer'. Het minimalisme verzet zich tegen de uitbundigheid van de pop-artstijl en pleit voor een terugkeer naar de kern, naar eenvoud. Een minimalistisch interieur is een strak en sober interieur zonder overbodige spullen. Spreekt de minimalistische stijl u aan? Vente-unique.com geeft u 3 tips om minimalistisch design bij u thuis toe te passen.

    

   Houd een grote opruiming

   Een sober interieur, zonder tierlantijntjes. Dat is de minimalistische woonstijl! De eerste stap naar een minimalistisch interieur is dus om eens goed te kijken welke spullen weg kunnen. De minimalistische stijl is puristisch: de zichtlijnen mogen niet belemmerd worden door obstakels. Er mag niets rondslingeren! Haal de bezem door alle kamers, en bewaar alleen datgene wat u echt nodig hebt. Beperk decoratie tot een minimum. Overlaad uw legplanken bijvoorbeeld niet met decoratieve voorwerpen, maar bewaar alleen wat u echt wilt houden, bijvoorbeeld voorwerpen met emotionele waarde. Minimalistisch design is gericht op ruimtebesparing en functionaliteit. Vindt u het moeilijk om te bepalen wat weg moet? Stel uzelf de vraag: heb ik dit echt nodig? Bij de minimalistische stijl gaat het om wat handig is in de praktijk. Als u het moeilijk vindt om afscheid te nemen van spullen, kies dan voor gesloten, onopvallende opbergruimtes in bijvoorbeeld een salontafel of poef. Gebruik in de slaapkamer bedden met opbergmogelijkheden en bedden met bergruimte onder de matras om ruimte te besparen.

    

   Kies voor strak meubilair

   Wat meubilair betreft, ligt de minimalistische stijl dicht bij de design interieurstijl. U kunt dus ook designmeubels kiezen. Ga voor geometrische vormen en strakke lijnen. Ze zorgen voor structuur en overzicht in uw kamer. Het doel van meubels met strakke lijnen is om ze zo onopvallend mogelijk te houden, zodat ze opgaan in de omgeving. Voor de kleurkeuze geldt de eenvoudige regel: vermijd felle kleuren. De minimalistische stijl staat immers haaks op de pop-artstijl met zijn schreeuwerige kleuren. Ga voor neutrale kleuren: grijs, taupe, wit, zwart... en laat patronen en prints achterwege. Zorg voor een goede balans tussen lichte en donkere kleuren. Lichte kleuren maken uw interieur licht, donkere kleuren creëren diepte en karakter. Zorg dat beide kleuren in harmonie zijn met elkaar. Een zwarte bank gaat perfect samen met een witte salontafel. Om contrast aan te brengen kunt u een vleugje kleur toevoegen met de accessoires. En welke materialen komen in aanmerking?
    

   Kies voor natuurlijke materialen

   In de minimalistische woonstijl moet het materiaal tot zijn pure vorm worden teruggebracht, zodat het meubilair zo min mogelijk opvalt. Glas biedt de mogelijkheid om te spelen met transparantie. Voor een bijzonder fraai resultaat zorgt bijvoorbeeld een salontafel van gehard glas. Haal een tikje elegantie in huis door te kiezen voor onbewerkte materialen zoals metaal voor uw spiegel.
    

   Ook te ontdekken:

   Trend
   Trend
   Trend
   Trend