FR NL
×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   Stoelen zijn een symbool van gezelligheid en zijn een volwaardig interieurelement geworden. Met alle keuze die wordt aangeboden, is het niet altijd evident om degene te kiezen die uw eetkamer tot haar recht laten komen. Van de designstoel tot de bistrotstoel, wij helpen u om alle tendenzen, de materialen en alle stijlen te decoderen om u toe te laten uw toekomstige stoelen voor uw eetkamer zorgvuldig te kiezen.

   1. Waarom van stoelen veranderen?

   Een verhuizing is de perfecte gelegenheid om van stoelen te veranderen en uw eetkamer volgens uw smaak in te richten. Maar het is uiteraard niet nodig om te verhuizen om zin te hebben om zijn interieur te veranderen. Door nieuwe stoelen te kiezen, kunt u zeer gemakkelijk een nieuwe stijl verlenen aan uw woon- of eetkamer, zonder daarom ook uw andere meubelen te hoeven veranderen.

   Met alle stoelmodellen die er zijn, is het alleen moeilijk om te kiezen! Ongeacht of u nu uw ruimte wilt optimaliseren, of meer comfort wenst, er is hoe dan ook een stoelmodel dat voor u geschikt is!

   Welke stijl dan? Welk materiaal? Welk model kiezen? Wat echt belangrijk is in uw zoektocht naar de ideale stoel, is te weten waar u moet beginnen. Daarom geven wij u alle sleutels in handen om de stoelen te vinden die in uw eetkamer voor moderniteit, comfort en gezelligheid zorgen.

   2. Hoe kies ik de juiste stoelen voor de eetkamer?

   Om uw nieuwe stoelen voor de eetkamer te vinden, moet u zich 3 vragen stellen:
   • Welk model?
   • Welke stijl?
   • Welk materiaal?
   Volgens het belang dat u aan ieder van deze 3 criteria hecht, kunt u uw zoeken gemakkelijk oriënteren en verfijnen. Als u bijvoorbeeld absoluut een Scandinavische stoel zoekt, zullen de modellen die u worden aangeboden de zogenaamde "schelpstoelen" zijn met een textielbekleding, kunstleder of polypropyleen zijn, met een metalen of houten voet.

   2.1. Welk stoelmodel voor binnen?

   Er bestaan momenteel tientallen en tientallen verschillende stoelmodellen. Wij stellen u hier de meest moderne en de meest gewilde modellen voor.

   A. De klassieke stoel

   Zoals zijn naam al aangeeft, is het de klassieke stoel die men meestal aantreft. Hij is recht, met een hoge rug en 4 verticale poten. Het is een tijdloze stoel en is onmisbaar in onze interieurs. Maar mispak u niet, de klassieke stoel wordt moderner: een gecapitonneerde rug, houten of metalen voet, ethnische stijl, een zitting in kunstleer, leer of stof, volledig met hout bedekt, de klassieke stoel wordt voortdurend vernieuwd om u nog aangenamer te verrassen.

   B. De zwevende stoel

   De zwevende stoel is een heus designelement en wordt ook vrijdragende stoel genoemd. Hij is gemakkelijk te herkennen door zijn "U"-vormige voet. In tegenstelling tot wat u wellicht denkt, is deze stoel zeer stabiel en berust op het evenwicht tussen de U-vormige sokkel en de vorm van de zitting. De vrijdragende stoel ziet er bijzonder luchtig uit en past uitstekend bij een eettafel in getemperd glas, in marmer of staal.

   C. De medaillonstoel

   De medaillonstoel is een onmisbaar element voor interieurinrichting en maakt sinds enige jaren zijn comeback. Met nieuwe materialen, nieuwe kleuren, een nieuwe look verleent de medaillonstoel, die ook LOUIS XVI wordt genoemd, charme, comfort en een gezellige sfeer aan uw interieur. Zijn brede, comfortabele zitting en zijn afgeronde rug zullen uw maaltijden nog aangenamer maken.

   En als u een koploper in de trend wilt zijn, opteer dan voor een stoel LOUIS XVI in fluweel en meng de kleuren in uw eetkamer.

   D. De boerenstoel

   De boerenstoel is tijdloos en is herkenbaar aan zijn rieten zitting en zijn houten structuur. Ze worden vaak geassocieerd met keukenstoelen en zijn beetje bij beetje weer in eetkamers te vinden om voor een traditionele, authentieke en gezellige sfeer te zorgen.

   E. De schelpstoel

   De schelpstoel is Scandinavisch geïnspireerd en is een model dat zijn inspiratie ontleent aan een zeer emblematisch design gerealiseerd door Charles en Ray Earnes in de jaren '40. Hij onderscheidt zich door zijn afgeronde rug in de vorm van een schelp en zijn 4 lichtjes diagonale poten. Historisch bestand deze stoel zonder armleuningen uit hout en polypropyleen (thermoplastisch polymeer). Nu vindt men hen in stof, kunstleer, metaal, leer, hout en met armleuningen zodat ze stijlen en materialen mixen.

   F. De gondelstoel

   Door zijn omhullende rugleuning wordt de gondelstoel gemakkelijk verwisseld met een schelpstoel. In het voetspoor van de schelpstoel die traditioneel geen armleuningen heeft, is de gondelstoel meestal voorzien van armleuningen, hoe klein deze ook mogen zijn. Zo onderscheidt de gondelstoel zich door de omhullende functie van zijn rugleuning die zich op schouderhoogte bevindt. Of hij nu in stof, kunstleer, velour is, een houten of metalen voet heeft, de gondelstoel is een recent model dat u tal van mogelijkheden biedt.

   G. De bistrotstoel

   De bistrotstoel is geïnspireerd op het design nr. 14 van Michael Tonet van de XVIIe eeiw en is een emblematisch model dat zeer populair is geworden door zijn ergonomie, zijn prijs-kwaliteitsverhouding en zijn stijl doorheen de tijdperken. Hij is vaak gemaakt van brute materialen: hout, metaal, stro en biedt een industrieel retro-aspect aan uw eetkamer.

   H. De honingraatstoel

   Het laatste, maar niet minst belangrijke model dat wij u voorstellen is de honingraatstoel die gemakkelijk herkenbaar is door zijn zitting met een "honingraatmotief". Hij is vaak volledig bedekt met transparant polycarbonaat (thermoplastisch polymeer) of polypropyleen. Deze stoel bestaat ook met metalen poten als extra designeffect. Het voordeel van het honingraatmodel is dat u al uw stoelen gemakkelijk kunt stapelen voor een onmiskenbare plaatswinst! Daarom kunt u ze ook terugvinden als tuinstoelen.

   2.2. Welke stoelstijl moet ik kiezen?

   Volgens de tonaliteit die u aan uw eetkamer wilt geven, zult u eerder geneigd zijn om voor de ene stijl te kiezen in plaats van voor een andere. Hoe kunt u dus snel een stoelstijl kiezen die bij u past? En hoe kunt u de stijlen onderling onderscheiden? We leggen u in enkele lijnen alles uit wat u wilt weten over de stoelstijlen.

   A. De designstoel

   De eerste index als u een designstoel wilt herkennen: het materiaal. De designstijl is vaak in moderne materialen zoals metaal, kunstleer, polycarbonaat of polypropyleen en wordt gekenmerkt door zijn grafische lijnen en zijn minimalistische vorm. Het is dus geen verrassing dat men de vrij zwevende stoelen in deze categorie vindt.

   B. De Scandinavische stoel

   De cocooning wordt geëerd met de Scandinavische stoel. Mede door zijn gezellige aspect, zijn afgeronde en zachte lijnen, is de Scandinavische stoel ideaal voor wie zachtheid en gezelligheid in zijn eetkamer wil introduceren. Het voordeel van de Scandinavische stoel is dat hij gemakkelijk te combineren is met gelijk welk interieurtype, op voorwaarde dat dit niet té hedendaags of té design is. De Scandinavische stoel zal u talrijke mogelijkheden bieden in termen van materialen en modellen, schelpvorm, gondel, kunstleer, polypropyleen, hout of stof.

   C. De ethnische stoel

   De ethnische stoel is zeer in trek en onderscheidt zich door zijn nobele materialen: exotisch hout, teak, mahonie of gevlochten rotan en zal u een reisgevoel geven! Als u deze combineert met een berbertapijt en ethnisch meubilair in hout, zal hij uw interieur een warme tint geven.

   D. De industriële stoel

   De industriële stoel is gemaakt in brute materialen, met strakke lijnen en is zwart of camel en zal karakter en een retro-effet aan uw interieur verlenen. Voor een uitgesproken industrieel decor, combineert men deze stoel met een tafel in massief exotisch hout met een houten of metalen onderstel.

   E. De charmestoel

   Men kan de stoel met charmestijl zeer duidelijk associëren met de medaillonstoel LOUIS XVI. De charmestoel is delicaat, zacht en tijdloos en zal voor elegantie en raffinement in uw interieur zorgen. Met alle kleuren en materialen die beschikbaar zijn voor de medaillonstoelen staat een ding vast, u kunt uw creativiteit de vrije loop laten!

   2.3. Welk materiaal voor mijn stoelen?

   Als de keuze van het materiaal voor u het allerbelangrijkste is, bent u op de juiste plaats. Afhankelijk van het materiaal waarvoor u opteert, kunt u in termen van stijlen en modellen kiezen uit de diverse modellen die u worden aangeboden. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en zijn eigen voordelen en het is belangrijk om deze te kennen voordat u een keuze maakt.

   A. De houten stoel

   Stof is het meest verspreide materiaal voor stoelen en biedt een grote keuze in termen van samenstelling, kleuren en stijlen. De klassieke stof (polyester) garandeert u een gemakkelijk dagelijks onderhoud en is verkrijgbaar in tal van kleuren. Het fluweel zal u dan weer zachtheid, comfort en glans bieden. Microveelstof is eveneens zeer gemakkelijk te onderhouden en geeft een perzikachtig gevoel en zal ervoor zorgen dat vloeistoffen van de stof parelen in plaats van direct in de stof te absorberen. Het voordeel van de stoffen stoel is dat deze zeer comfortabel is en het merendeel van de tijd een schuimvulling heeft.

   B. De kunstleren stoel

   Kunstleer is ongetwijfeld het gemakkelijkste materiaal om te onderhouden. Als u een grote familie hebt, zal de kunstleren stoel uw dagelijkse leven vereenvoudigen. Maar het is ook een esthetische keuze die zeer in de trend ligt en vaak gebruikt wordt voor verschillende stoeltypes: Scandinavisch, klassiek, design, industrieel en zelfs de charmestoel. Tot slot is de kunstleren stoel ideaal voor de kleine budgetten die op zoek zijn naar een leeraspect voor een zacht prijsje.

   C. De leren stoel

   Met dit nobele materiaal garandeert een leren stoel comfort, elegantie en een lange levensduur. Men vindt deze meer en meer in de industriële stijl terug. De leren stoel is een veilige waarde voor wie op zoek is naar een tijdeloze, elegante stoel die men jarenlang kan behouden.

   D. De houten stoel

   De houten stoel is een veilige waarde en blijft altijd in de mode. Ongeacht of u nu de voorkeur geeft aan de ethnische stoel in exotisch hout, een boerenstoel of zelfs een bistrotstoel, de houten stoel onderscheidt zich door zijn grote stevigheid en het nobele karakter van zijn samenstelling.

   E. De stoel in polyproypleen of in polycarbonaat

   Polypropyleen en polycarbonaat zijn thermoplastische polymeren, wat duidelijker gezegd neerkomt op kunststofmaterialen die men op een hoge temperatuur verhit om het materiaal te vormen en voor de afwerkingen van een stoel. Polycarbonaat is het stevigst en kan een transparant aspect hebben. Polypropyleen is eveneens zeer sterk en is goedkoper. Welk van deze materialen u ook kiest, het voordeel is dat u de stoelen die volledig in kunststof zijn gemaakt, zowel binnen als buiten kunt gebruiken.

   3. Hoe moet ik mijn stoelen installeren en onderhouden?

   3.1. De installatie

   Voor wie geen echte doe-het-zelver is, moet u weten dat er niets eenvoudiger is dan de montage van een stoel. Meestal worden de zitting en de poten gedemonteerd geleverd en de montage van stoelen vergt gemiddeld slechts 5 tot 10 minuten om de poten en de zitting aan elkaar vast te schroeven. Sommige modellen, zoals de honingraatstoelen,ever zijn volledig bedekt met polypropyleen of polycarbonaat en worden gemonteerd geleverd om het u nog gemakkelijker te maken.

   3.2. Het onderhoud

   Volgens het of de materia(a)l(en) van uw stoelen, zal het onderhoud verschillend zijn:
   • Leer: voor leren stoelen gaat u regelmatig met een lichtjes bevochtigde doek over de stoel om het stof te verwijderen en reinigt u de stoel iedere twee weken met een zeep voor leer. Circa om de 1 à 2 maanden brengt u een beschermende melk of een hydraterende crème voor leer aan die het materiaal zal voeden. Als u een vlek maakt op uw stoel, is de praktische en efficiënte oplossing om zachtjes met watten en beetje babymelk of reinigingsmelk over de vlek te gaan.

   • Stof: stof is zeer eenvoudig te onderhouden met wat zeep als er een vlek is.
    
   • Hout: als u vermijdt om uw houten meubilair aan te hevige temperatuurschommelingen bloot te stellen en voor voldoende luchtvochtigheid zorgt, is voor het onderhoud jaarlijks alleen wat was nodig.
    
   • Kunstleer, polypropyleen en polycarbonaat: voor deze 3 materialen is het onderhoud zeer eenvoudig, want het volstaat om er met een doek met wat water over te gaan om het stof te verwijderen.

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen