FR NL
×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   De installatie van een carport geleverd als set is voor de meeste klussers toegankelijk. Het is een uitstekend compromis om uw voertuig te beschermen als u niet over een gesloten garage van hard materiaal beschikt. De producenten zijn vindingrijk, de een nog meer dan de ander, en bieden u een mooi divers scala aan materialen en dakdekkingen: een praktisch pluspunt, welke de welstand van het huis geenszins verandert. Hoe maakt u de juiste keuze?

   1. Wat zijn de voordelen van het bouwen van een carport aan huis?

   Is uw huis niet met een garage of een opbergruimte uitgerust? De carport, in tegenstelling tot een gesloten ruimte, is volledig open naar buiten maar doet niet onder qua bescherming van uw voertuig tegen slecht weer en ander ongemak, zoals de uitwerpselen van vogels.

   De keuze voor een carport is uiteraard minder prijzig dan een constructie in gehard materiaal, en heeft minder impact op uw woonverzekering en op het bedrag van uw vermogensbelasting.

   Echter, let wel op, de stedenbouwkundige regels zijn ook van toepassing op carporten en garages: een werkverklaring blijft verplicht voor een grondinname die lager is of gelijk is aan 20 m². Hierboven is een bouwvergunning nodig om het uit te voeren.

   2. Een carport, ondersteund of zelfdragend?

   Er bestaan tegenwoordig twee grote carportfamilies. De keuze voor het meest geschikte model is met name afhankelijk van de indeling van de locatie:

   - De ondersteunde carport, zoals de naam al aanduidt, wordt ondersteund door een dragende muur. dit is vaak een muur van het huis. Dit gebeurt door middel van een muurbalk, waarbij het andere uiteinde rust op twee palen. Dit type carport kenmerkt zich door een lessenaarsdak, en profiteert van een grote stabiliteit en een beperkte grondinname (enkel twee palen).

   - De zelfdragende carport, of "op poten", is een zelfstandige structuur die losstaat van het gebouw, en rust op minimaal vier poten. Het dak is mogelijk een lessenaarsdak, een zadeldak of is plat, afhankelijk van het model.

   Een carport voor 2 auto's rust in verband met de grootte op minstens drie poten in de ondersteunde versie, en op zes poten - zelfs meer - bij het zelfdragende model.

   3. Carport van hout of aluminium?

   De houten carport is het meest bekende model op de markt. Dit heeft meerdere redenen die verband houden met het uiterlijk, het installatiegemak en de schappelijke prijzen. Let op, in alle gevallen, is het raadzaam om te kiezen voor hout met autoclaaf dat vooraf is behandeld voor blootstelling aan de buitenlucht. Hij wordt zo ondoordringbaar en is bovendien uitstekend bestand tegen slecht weer en insecten.

   Het hout maakt het mogelijk om, afhankelijk van uw voorkeuren, de tint van een naturel carport te behouden of om het bouwwerk af te werken met meerdere lagen verf. De grijze en witte carport zijn over het algemeen populaire en neutrale keuzes.

   De aluminium carport behoeft, op zijn beurt, weinig onderhoud en heeft dus minder restricties dan hout. De buigbaarheid van het materiaal maakt het mogeljk om de meest gedurfde en originele vormen te kiezen, zoals een licht gebold dak bijvoorbeeld. Denk eraan dat onder metalen carporten ook modellen vallen met een structuur van gegalvaniseerd staal, dat zwaarder maar ook robuuster is dan aluminium.

   4. Welke dakbedekkingen worden er gebruikt?

   De dakbedekking van de carport heeft invloed op de ondoordringbaarheid. De talrijke standaardmodellen voor het grote publiek zijn vaak gemaakt van PVC of polycarbonaat. Deze materialen hebben het voordeel dat ze heel licht zijn, en heel weinig vragen van een steunmuur en de steunpalen - en daarnaast ook nog eens voordelig zijn.

   Hiernaast is het mogelijk om carportdaken te vinden die exact dezelfde diversiteit bieden als het dak van een huis met dakspanen, golvende staalplaten en dakpannen van leisteen. In alle gevallen is het aanbevolen om een materiaal te kiezen dat goed past bij het hoofdgebouw of, minimaal, om het lokale stedenbouwkundige plan te raadplegen voor nformatie over het bestaan van eventuele beperkingen.

   5. Welke tarieven gelden er voor een carport?

   Een voordelige carport van hout is toegankelijk voor de meeste budgetten. De modellen in een pakket zijn verkrijgbaar vanaf € 300. Voor dit bedrag worden de bevestigingen niet altijd meegeleverd, en is het misschien ook nodig om de dakbedekking er apart bij te kopen. De hoogwaardige modellen, met name van aluminium, voeren de prijzen op en worden soms verkocht voor wel 3000 tot 4000 euro.

   Wacht niet met het adequaat beschermen van uw voertuig en maak uw keuze voor uw toekomstige carport of auto-afdak door de beschikbare modellen van Vente Unique te bekijken. 

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen