NL FR
Advies en contact: 02 320 12 70

Hoe kiest u het juiste douchepaneel?

Waarom genoegen nemen met een standaard douchestang en een vaste douchekop, terwijl u ook voor het beste kunt gaan? Een douchepaneel geeft meteen een luxere uitstraling en maakt van elke douchebeurt een complete zintuiglijke ervaring waarbij alle zintuigen betrokken zijn. Balneotherapie, chromotherapie... Ontdek de voordelen die u te wachten staan met Vente-Unique.

1. De verschillende soorten douchepanelen

Een douchepaneel is te herkennen aan het elegante, verticale paneel met daarop knoppen en mengkranen om de temperatuur, waterdruk en vele andere instellingen te regelen. Aan de bovenkant zit een brede douchekop van waaruit het water stroomt. Verschillende soorten luxe douchepanelen concurreren momenteel met elkaar op de douchemarkt.

Het klassieke douchepaneel kenmerkt zich door beperkte functies, maar zal volstaan voor iedereen die gewoon een praktische aanvulling wil op zijn of haar ochtenddouche. Met dit paneel kunt u over het algemeen de druk en de temperatuur nauwkeurig aanpassen en uw favoriete configuratie instellen: dit wordt een thermostatisch douchepaneel genoemd.

Het douchepaneel met hydromassage heeft 4 tot 8 ingebouwde massagestralen voor balneotherapie. Deze zijn zowel ontspannend als krachtig en masseren verschillende delen van het lichaam tijdens het douchen en geven een heerlijk gevoel, waardoor u het moeilijk zult vinden om eronder vandaan te komen! Dit hightech douchepaneel is een voordelige vervanging van een whirlpool als u daar geen ruimte voor heeft in uw badkamer.

2. Bevestigd of ingebouwd?

Het douchepaneel kan een esthetische aanwinst zijn in uw badkamer, maar u kunt er ook voor kiezen om hem te verbergen. Bij een ingebouwd douchepaneel zijn alleen de essentiële onderdelen te zien, zoals de mengkraan, de douchekop en de handdouche. De knoppen en functionaliteiten zitten ingebouwd in de muur en dat ziet er vaak mooi en strak uit: dit is met name aan te bevelen voor een inloopdouche.

3. Materialen en stijlen van de douchepanelen

De meeste fabrikanten kiezen kunststof materialen voor hun douchepanelen en dat is vooral om de kosten te drukken. Verchroomd ABS is, in het bijzonder, een materiaal dat voor een groot aantal modellen gebruikt is en heeft interessante voordelen: het is licht en veelzijdig.

Iemand die luxe wil, gaat vooral voor een metalen douchepaneel: roestvrij staal, geborsteld rvs en verchroomd messing (met name voor de doucheslang) geven het geheel een nette en onberispelijke uitstraling.

Bent u op zoek naar wat extra originaliteit? Houten douchepanelen, en met name die van bamboe, worden steeds populairder en geven een rustieke of etnische sfeer aan de badkamer.

4. De juiste douchekop kiezen

De douchekop, dus de kop aan de bovenkant van het paneel, dient in het oog te springen! Naast het esthetische aspect, zult u ook geïnteresseerd zijn in het aantal spuitgaatjes waardoor het water naar buiten stroomt en die een invloed hebben op de druk, maar ook op de verdeling van de stralen op het lichaam. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, heeft de vorm van de douchekop weinig invloed: of u nu kiest voor een rechthoekige, ronde of vierkante douchekop voor uw douchepaneel met mengkraan, het is vooral een kwestie van voorkeur!
 
Het kan uiteindelijk nuttig zijn om te kiezen voor een douchekop die gemakkelijk in hoogte verstelbaar is, vooral als de douche door meerdere personen wordt gebruikt.

5. Welke mogelijkheden heeft uw douchepaneel?

Het hightech douchepaneel wordt telkens opnieuw uitgevonden, met opties die steeds een nieuwe definitie aan comfort geven. Zoals hierboven staat aangegeven, zijn de waterstralen van een paneel met hydromassage zeer gewild, maar u kunt ook gaan voor de zachte chromotherapie van het douchepaneel met ledlicht. Deze verspreidt prachtig, meerkleurig licht in de cabine om zo de gelukkige eigenaar van de douche onmiddellijk te kalmeren.

Waarom zou u het onder de douche zonder uw favoriete nummers moeten doen, terwijl u ervan droomt om mee te zingen met uw favoriete artiesten? De aanschaf van een MP3-douchepaneel met speakers maakt het mogelijk de dag goed te beginnen met pakkende melodieën uit uw persoonlijke repertoire.

Ook te ontdekken:

Advies bij het shoppen
Hoe kiest u de juiste douchewand?
Hoe kiest u de juiste douchewand?
Begint u het koude douchegordijn dat onverwacht tegen uw rug plakt vervelend te vinden? Dan is het de hoogste tijd om een echte douchewand aan te schaffen! Deze vaste, schuivende of scharnierende glazen wanden zijn ideaal om de doucheruimte te isoleren, onbedoelde overstromingen van de badkamer te voorkomen en een waardevol stijlelement aan de ruimte toe te voegen. We leggen u alles uit met Vente-Unique.
Advies bij het shoppen
Hoe kiest u de juiste badkuip?
Hoe kiest u de juiste badkuip?
U bent natuurlijk niet verplicht een badkuip te installeren in uw badkamer, maar u bent ook niet verplicht uzelf het geweldige plezier te ontnemen van het heerlijk rondspetteren in bergen sop wanneer u daar zin in heeft. Er is op dit moment ongetwijfeld een badkuip te koop die bij uw badkamer past! Hieronder staan de details van Vente-Unique.
Advies bij het shoppen
Hoe kies ik een douchecabine?
Hoe kies ik een douchecabine?
U voelt zich niet al te best en u geeft er de voorkeur aan om u grondig te wassen door een douche te nemen? Maar dit wil niet zeggen dat u geen comfort wilt! U loopt verloren tussen alle voorstellen en de talrijke douchecabines die op het internet verkrijgbaar zijn en u stelt zich tal van vragen: hoe kies ik een douchecabine? Hoe moet ik deze onderhouden? Welk type douche moet ik kiezen: een eenvoudige, integrale douche of een cabine met een hydromasserende douche? Is het beter om een hoekcabine te hebben? Welke afmeting is geschikt voor welke ruimte? U hebt de juiste pagina gevonden, want wij leggen u uit hoe u een douchecabine moet kiezen en geven u advies voor het onderhoud!

Uw nummer 1 in online meubelverkoop

Uw garanties

Keurmerk:

Onze vermelding op http://www.keurmerk.info

Vente-unique.be is een dochteronderneming van Vente-unique.com, opgericht in 2005 en beursgenoteerd in Parijs sinds april 2018 - code ALVU - tel : 02 320 12 70
Rue Jacquard - 93315 le Pré Saint Gervais - Frankrijk