Hoe kiest u het juiste douchepaneel?

Waarom genoegen nemen met een standaard douchestang en een vaste douchekop, terwijl u ook voor het beste kunt gaan? Een douchepaneel geeft meteen een luxere uitstraling en maakt van elke douchebeurt een complete zintuiglijke ervaring waarbij alle zintuigen betrokken zijn. Balneotherapie, chromotherapie... Ontdek de voordelen die u te wachten staan met Vente-Unique.

1. De verschillende soorten douchepanelen

Een douchepaneel is te herkennen aan het elegante, verticale paneel met daarop knoppen en mengkranen om de temperatuur, waterdruk en vele andere instellingen te regelen. Aan de bovenkant zit een brede douchekop van waaruit het water stroomt. Verschillende soorten luxe douchepanelen concurreren momenteel met elkaar op de douchemarkt.

Het klassieke douchepaneel kenmerkt zich door beperkte functies, maar zal volstaan voor iedereen die gewoon een praktische aanvulling wil op zijn of haar ochtenddouche. Met dit paneel kunt u over het algemeen de druk en de temperatuur nauwkeurig aanpassen en uw favoriete configuratie instellen: dit wordt een thermostatisch douchepaneel genoemd.
¿Y si una de tus nuevas iniciativa para el 2021 fuera, además, 100% tendencia? Es tiempo de dejar que la naturaleza sea también una de las protagonistas de la casa. Las plantas y las flores siempre estimulan los sentidos y nos ayudan a sentirnos un poco mejor. También es importante elegir los muebles y elementos decorativos de materiales naturales. Una mesa de madera, una lámpara de rejilla, un sillón de ratán, cestas trenzadas, vajilla de cerámica o ropa de cama de lino... ¡Cada pieza de la casa se convertirá en una invitación a la evasión y la relajación!

2. Bevestigd of ingebouwd?

Het douchepaneel kan een esthetische aanwinst zijn in uw badkamer, maar u kunt er ook voor kiezen om hem te verbergen. Bij een ingebouwd douchepaneel zijn alleen de essentiële onderdelen te zien, zoals de mengkraan, de douchekop en de handdouche. De knoppen en functionaliteiten zitten ingebouwd in de muur en dat ziet er vaak mooi en strak uit: dit is met name aan te bevelen voor een inloopdouche.

3. Materialen en stijlen van de douchepanelen

De meeste fabrikanten kiezen kunststof materialen voor hun douchepanelen en dat is vooral om de kosten te drukken. Verchroomd ABS is, in het bijzonder, een materiaal dat voor een groot aantal modellen gebruikt is en heeft interessante voordelen: het is licht en veelzijdig.

Iemand die luxe wil, gaat vooral voor een metalen douchepaneel: roestvrij staal, geborsteld rvs en verchroomd messing (met name voor de doucheslang) geven het geheel een nette en onberispelijke uitstraling.

Bent u op zoek naar wat extra originaliteit? Houten douchepanelen, en met name die van bamboe, worden steeds populairder en geven een rustieke of etnische sfeer aan de badkamer.

4. De juiste douchekop kiezen

De douchekop, dus de kop aan de bovenkant van het paneel, dient in het oog te springen! Naast het esthetische aspect, zult u ook geïnteresseerd zijn in het aantal spuitgaatjes waardoor het water naar buiten stroomt en die een invloed hebben op de druk, maar ook op de verdeling van de stralen op het lichaam. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, heeft de vorm van de douchekop weinig invloed: of u nu kiest voor een rechthoekige, ronde of vierkante douchekop voor uw douchepaneel met mengkraan, het is vooral een kwestie van voorkeur!
 
Het kan uiteindelijk nuttig zijn om te kiezen voor een douchekop die gemakkelijk in hoogte verstelbaar is, vooral als de douche door meerdere personen wordt gebruikt.

5. Welke mogelijkheden heeft uw douchepaneel?

Het hightech douchepaneel wordt telkens opnieuw uitgevonden, met opties die steeds een nieuwe definitie aan comfort geven. Zoals hierboven staat aangegeven, zijn de waterstralen van een paneel met hydromassage zeer gewild, maar u kunt ook gaan voor de zachte chromotherapie van het douchepaneel met ledlicht. Deze verspreidt prachtig, meerkleurig licht in de cabine om zo de gelukkige eigenaar van de douche onmiddellijk te kalmeren.

Waarom zou u het onder de douche zonder uw favoriete nummers moeten doen, terwijl u ervan droomt om mee te zingen met uw favoriete artiesten? De aanschaf van een MP3-douchepaneel met speakers maakt het mogelijk de dag goed te beginnen met pakkende melodieën uit uw persoonlijke repertoire.

Ook te ontdekken:

Advies bij het shoppen
Advies bij het shoppen
Advies bij het shoppen