FR NL
×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   Het is moeilijk om al het noodzakelijke tuingereedschap in de garage of in de kelder onder te brengen, zeker de grasmaaier en andere ruimteverslindende machines. De oplossing? Een tuinhuisje natuurlijk! Maar let erop dat u een model kiest dat aan uw behoeften en aan de plaatselijke voorschriften voldoet.

   Welk materiaal kiest u voor uw tuinhuisje?

   Iedereen denkt onwillekeurig aan een houten tuinhuisje met het uiterlijk van een klein chalet, en dat is dan ook het model waar de meerderheid van de kopers de voorkeur aan geeft. Dit type tuinhuisje is praktisch en mooi en bovendien makkelijk in de tuin te zetten, maar vereist wel wat meer onderhoud dan andere modellen.
   Een metalen tuinhuisje lijkt op het eerste gezicht op een kleine landbouwschuur. Daardoor kan hij er wat minder aantrekkelijk uitzien, maar hij compenseert dit doordat hij eenvoudig op te bouwen, maar ook duurzaam en bijna onderhoudsvrij is. En als laatste een tuinhuisje van PVC, dit kan een goed compromis tussen de twee vorige opties zijn, zeker als u kiest voor de imitatiehouten versie. Let erop dat u kiest voor kwaliteits-PVC, dat bestand is tegen beschadiging en verkleuring door UV-stralen. Eveneens de beste keus om uw kostbare gereedschap tegen vocht te beschermen!

   Wat voor oppervlak?

   Liever een klein formaat tuinhuisje of een tuinkast? Tussen nog geen 5 m² en meer dan 20 m² treft u een grote verscheidenheid aan beschikbare oppervlaktes, zodat u eenvoudig de keuze maakt voor een minischuurtje waar u niet meer dan uw verzameling gereedschappen in kwijt kunt of voor een luxe bijgebouw bij uw huis!

   Let wel op: de keuze voor een oppervlakte kan invloed hebben op de regelgeving die erop van toepassing is. Het kan interessant zijn om te kiezen voor een goedkoop tuinhuisje dat een vloeroppervlakte heeft van niet meer dan 5 m². In dat geval bent u vrijgesteld van de verplichting om dit bij de gemeente te melden. Tussen 5 en 20 m² is de meldingsplicht van toepassing. Boven de 20 m² wordt het noodzakelijk een bouwvergunning aan te vragen, waarbij veel zwaardere formele eisen worden gesteld.

   En vergeet ook niet na te gaan of er speciale voorschriften staan in uw lokale stedenbouwkundige plan. Dit document kan u in het bijzonder verplichten tot een bepaalde welstand (tuinhuis verplicht van hout, e.d.).

   Wat voor soort dak?

   De helling van het dak van uw toekomstige [strong]tuinhuisje[/strong] zal een duidelijk uitwerking hebben op de welstand. Er zijn 3 mogelijkheden:

   - Een tuinhuisje met zadeldak lijkt qua uiterlijk op een huis of een chalet en biedt een harmonieuzer verdeling van de bergruimte binnenin.

   - Een tuinhuisje met lessenaarsdak is in bepaalde omstandigheden een goede keuze, met name als het tegen een muur wordt geplaatst.

   - Een tuinhuisje met plat dak ten slotte maximaliseert de beschikbare binnenruimte doordat het geen schuin plafond heeft. Het complexere ontwerp brengt hogere kosten met zich mee en een verhoogd risico op lekkage.

   Met of zonder vloer?

   Niet alle tuinhuisjes beschikken altijd over een vloer en u kunt natuurlijk geld besparen door te kiezen voor een [strong]goedkoop houten tuinhuisje[/strong] dat direct op de grond wordt geplaatst. Het hangt af van de aard en de waarde van de opgeslagen materialen, en van het doel waarvoor het tuinhuisje is bestemd.

   Is het opgeslagen gereedschap en de machine gevoelig voor vocht? Was u niet van plan een betonplaat onder het huisje te storten? Kies dan bij voorkeur een model dat is voorzien van een vloer. Van hout, PVC of linoleum, er bestaan allerlei soorten!

   Voor welke prijs koopt u een goed tuinhuisje?

   Van berging tot luxe chalet lopen de prijzen van tuinhuisjes even sterk uiteen als het aanbod. Reken op € 150 tot 400 voor een laaggeprijsd model, maar onthoud dat meer luxe modellen zonder probleem boven de grens van € 2000 komen.

   Weet u al welk nieuw tuinhuisje u op het oog hebt? Profiteer dan van het gevarieerde aanbod bij Vente-Unique om tot een goede keus te komen.

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen