FR NL
×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   De installatie van een mooi hek draagt bij aan het verfraaien van het huis waartoe het toegang biedt, voorals als de stijl overeenkomt met het gebouw. Maar het is lastig om een keuze te maken tussen de vele formats en materialen die er beschikbaar zijn op de markt. Vente Unique biedt u exclusief een kwalitatief hoogwaardige selectie van openslaande hekken, handmatig en automatisch, van aluminium in diverse afmetingen! Hoe vindt u het juiste model?

   1. Hoe kiest u een aluminium hek uit?

   Veel eigenaren zetten hun zinnen op een aluminium hek vanwege het bijzonder verfijnde, fraaie en luchtige uiterlijk. Het is echter slechts een van de voordelen van dit metaal voor de inrichting van de buitengrenzen van uw terrein: aluminium kenmerkt zich door een uitzonderlijke levensduur en de volledige of bijna volledige afwezigheid van onderhoud: een goed punt voor degenen die de lijst met jaarlijkse corveetaken niet onnodig willen verlengen. 

   Daarnaast maakt het lichtgewicht karakter van dit metaal het tot een zeer geschikte keuze voor de productie van een hek: aluminium is minder zwaar , zorgt minder snel voor slijtage aan het aandrijvingsmechanisme en verhoogt de levensduur van het geheel.

   2. Welke type opening kiest u voor uw hek?

   We onderscheiden drie openingen voor een toegangshek. Alle keuzes zijn te verdedigen, op voorwaarde dat ze overeenstemmen met de beperkingen van het terrein:

   - Het schuifhek van aluminium opent en sluit horizontaal, door te glijden langs een rails die op de grond is geplaatst. Het is een gangbare keuze als er niet genoeg ruimte is om de openslaande deuren te openen, of als het terrein op een helling ligt. Maar veel mensen kiezen er ook gewoon voor omdat ze hem heel mooi vinden.

   - De schuifmodellen verschillen van de aluminium openslaande modellen: de laatste bestaat uit twee kozijnen en, zoals een deur, wordt richting de woning, naar binnen, geopend - of in zeldzame gevallen - naar buiten.

   - Het zelfdragende hek, tot slot, is een variant van het elektrische schuifhek zonder rails op de grond: het gewicht wordt volledig ondersteund door bevestigingen. Hierbij is het dus verplicht om te kiezen voor licht materiaal zoals aluminium. Het zelfdragende hek wordt als het meest esthetische hek beschouwd. Overigens is het wel het meest beperkende hek in verband met zijn afmetingen.

   3. Handmatig of elektrisch?

   De keuze voor een elektrisch hek is ideaal om uw leven zo eenvoudig mogelijk te maken: u kunt het openen en sluiten van het hek met een afstandsbediening regelen, zonder dat u uw auto uit hoeft. 

   De aandrijving van het hek is relatief eenvoudig om te installeren en hiervoor is een expansiestuk of een andere vorm van een elektrische voeding vereist. Bij een openslaand hek kunt u dankzij de motorisering van het hek de twee delen tegelijk openen en sluiten. In alle gevallen is er beveiliging voor het kantelen in handmatige modus, bijvoorbeeld bij een stroomstoring.

   Echter, het monteren van een elektrisch hek is absoluut geen must. Een klein hek, en zeker een klaphek, kunnen makkelijk zonder motorische besturing: het bespaart u ook veel geld in verhouding tot de geraffineerdere modellen.

   4. Formaat en afmetingen van het hek

   Vanwege de uitzonderlijke buigzaamheid van het metaal is een goedkoper hek van aluminium in verschillende stijlen beschikbaar. Voor een herenhuis of een ander huis met een klassieke uitstraling is het verstandig om te kijken naar een hek van imitatie gesmeden ijzer, versierd met stangen met een elegante speerpunt bovenop. De uitstraling van recente huizen met moderne stijl wordt geaccentueerd door een eigentijds hek: gevuld of semi-gevuld, versierd met geometrische en opengewerkte motieven.

   De meeste standaard hekken hebben een lengte tussen de 300 en de 350 cm, oftewel voldoende ruimte voor een voertuig om er rustig langs te kunnen. Hiernaast is het vaak nodig om op zoek te gaan naar artikelen op maat.

   5. Welke tarieven zijn er voor een aluminium hek?

   Of u nu een goedkoper handmatig hek zoekt of een automatisch hek tegen de beste prijs, de kwaliteit van het aluminium vraagt in alle gevallen om een minimaal budget. De grootste en mooiste standaardmodellen kunnen makkelijk over de € 1000 gaan, maar u vindt ook toegankelijker hekken en klaphekjes die eenvoudig te monteren zijn, vanaf € 350 ongeveer.

   ***

   Het hek bepaalt de eerste indruk, en is dus des te belangrijker! Raadpleeg het beschikbare aanbod bij Vente Unique en kies een aluminium hek uit dat het beste aansluit bij uw behoeften en die van uw huis.

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen