FR NL
×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   Geniet al zittend van een boek of een goede film en ga dan nog wat meer achterover leunen voor een heerlijk dutje... De relaxstoel heeft vele fans, die de grote veelzijdigheid in het dagelijks leven en vooral het absolute comfort ervan waarderen. Maar het is belangrijk om de juiste keuze te maken om teleurstelling te voorkomen. Welke relaxstoel is geschikt voor u?

   1. Relaxstoel of massagestoel?

   Bent u gewoon op zoek naar een ontspannende plek om te lezen of waar u uw passie voor films uit kunt leven?

   De "eenvoudige" relaxstoel is precies wat u nodig heeft. Deze stoel die bedoeld is voor ontspanning onderscheidt zich van de klassieke modellen door de mogelijkheid om de hellingshoek te veranderen. U kunt zo makkelijk van een zittende naar een half-liggende of liggende positie gaan... vooral als u kiest voor een elektrische relaxstoel die met een simpele druk op de afstandsbediening doet wat u wilt!
    

   Toch wordt de standaard relaxstoel niet of niet meer beschouwd als het toppunt van luxe en comfort. Het is de massagestoel die dit voorrecht nu heeft. Deze stoel combineert de veelzijdigheid van de relaxstoel met rollende kussens die alle spieren van uw lichaam heerlijk masseren. Kneading, tapping, Shiatsu-techniek... Als u het juiste budget heeft, dan is er voor elk wat wils.
    

   2. Welke helling en positie is nodig voor het perfecte comfort?

   Let op, niet alle modellen zijn hetzelfde! Kies niet de eerste relaxstoel die u tegenkomt, zonder te controleren of deze past bij uw lichaamsbouw. Anders loopt u het risico op rugpijn.

   Ga zitten en controleer dan de afmetingen. U moet uw voeten plat op de grond kunnen zetten terwijl u uw knieën in een hoek van 90 of 95 graden houdt. De diepte van de relaxstoel is een ander belangrijk criterium: idealiter moet u comfortabel in de stoel kunnen zitten, zonder dat de binnenkant van uw knieën (de knieholte) de bank raakt. Tot slot is het natuurlijk noodzakelijk om voldoende zitruimte tussen de twee armleuningen te hebben: controleer de breedte van de stoel, zodat u niet te krap zit.

   Daarnaast bent u vrij om de maximale helling te kiezen die het beste bij u past. U kunt kiezen voor een half-liggende (135 tot 140 graden) of volledig liggende (170 tot 180 graden) positie. In ieder geval is het beter om een elektrische sta-op stoel te kiezen als u bang bent dat u niet meer uit de stoel kunt opstaan.

   3. Materiaal en stijl

   Of u nu de voorkeur heeft voor een massagestoel of een relaxstoel, er is altijd de klassieke keuze tussen stof en leer (of kunstleer). Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen mening hierover en beide opties zijn prima keuzes, als u tenminste kiest voor een kwalitatief goede afwerking.
    
   Over het algemeen stralen leren relaxstoelen meer warmte en persoonlijkheid uit. Deze passen daarom beter bij een klassiek, rustiek of sfeervol interieur.
   Zoals gebruikelijk onderscheiden de stoffen modellen zich door een verbazingwekkende verscheidenheid aan kleuren, vormen en motieven. Ideaal voor een woonkamer met een design, moderne of Scandinavische stijl.

   4. Handmatig of elektrisch?

   Met een elektrische ligstoel kunt u zonder op te staan en met een simpele druk op de knop van positie veranderen. Het heeft in principe alleen maar voordelen ten opzichte van een handbediend model. U kunt echter toch de voorkeur geven aan een handmatig model als u nog in de bloei van uw leven zit en een beperkt budget heeft. Bovendien ogen elektrische ligstoelen, vanwege de ingebouwde motor, wat logger en massiever. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die graag een esthetisch meubel willen.

   5. Wat zijn de mogelijkheden voor een relax- of massagestoel?

   Bepaalde accessoires kunnen het comfortabele en volle gevoel dat gepaard gaat met het gebruik van een relaxstoel nog meer versterken. Naast de ondersteuning van het lichaam en de armen zijn er ook de hoofd- en voetsteunen die een onbekommerd rustmoment garanderen.

   Verder zijn er ook enkele zeer interessante opties, die nuttiger zijn dan vaak wordt gedacht, zoals de Zero Wall-technologie, die het mogelijk maakt om elke gewenste positie in te nemen zonder helemaal achterover te hoeven leunen. Dit is ideaal voor het plaatsen van de stoel tegen een muur in een kleine ruimte.

   De elektrische sta-op stoel helpt de gebruiker bij het opstaan en kan een echte aanwinst zijn voor ouderen en mensen met een beperkte mobiliteit.

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen