FR NL
×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   Werk je veel thuis, of wil je de kleine eindelijk een eigen bureautje geven voor het huiswerkritueel? De kwaliteit van kantoormeubilair, maar ook de afmetingen of zelfs de esthetiek hebben een vaak onderschatte impact op de productiviteit en efficiëntie van de eigenaar. Hieronder een volledig overzicht met Vente-Unique.

   1. Wat zijn de verschillende soorten bureaus?

   Er zijn verschillende hoofdfamilies als het om bureaus gaat: om de juiste te kiezen, begin je met het controleren van de beschikbare ruimte en de exacte omvang van je behoeften.

   Het rechte bureau is, zoals de naam al doet vermoeden, uit één stuk gemaakt, met een enkel rechthoekig blad. Dit is meestal de beste optie als je op zoek bent naar een klein bureau dat in een beperkte ruimte past, maar er zijn natuurlijk veel grotere modellen die perfect zijn om in het midden van een grote kamer te zetten.

   Het hoekbureau, of bureau met retour, onderscheidt zich door zijn schuine vorm die als voordeel heeft dat het ruimtegebruik in een hoek van de kamer wordt geoptimaliseerd. Bovendien zijn deze grotere modellen geschikt voor een grote hoeveelheid documenten zonder werkruimte in te nemen of het overzicht te verliezen.

   Het compacte of ergonomische bureau kan alle vormen aannemen. Het wordt gekenmerkt door rondingen die de gebruiker omringen en hem in staat stellen zo dicht mogelijk bij het werkblad te komen, of er zelfs volledig door omringt te worden.

   2. Wat zijn de afmetingen van een goed bureau?

   De afmetingen van uw toekomstige bureau zijn afhankelijk van zowel de beschikbare ruimte als het beoogde gebruik. Voor een kleine werkruimte die alleen bedoeld is voor manuscript- of laptopwerk, is het perfect mogelijk om tevreden te zijn met een breedte tussen de 50 en 99 centimeter.

   Plan voor een echt computerbureau bestaande uit een beeldscherm en een centrale unit minimaal een breedte van tussen de 100 en 149 centimeter, tenminste als je wat ruimte wilt hebben om bijvoorbeeld aantekeningen te maken. De grootste bureaus kunnen tot twee meter breed zijn en bieden ongeëvenaard comfort voor alle soorten taken.

   3. Materialen en kleuren

   Krap budget ? Een goedkoop bureau van PVC- of Mdf-vezelplaat zal je zeker niet de decoratieprijs van het jaar opleveren, maar zal zijn werk heel goed doen, voor een onverslaanbare prijs: ideaal bijvoorbeeld voor een eerste tienerbureau met een eenvoudig en kleurrijk design.

   Voor een meer gestructureerde stijl kun je je zinnen zetten op een elegant massief houten bureau, maar ook op metaal of gehard glas. Het kiezen van een model met een mooi leren werkblad kan ook veel persoonlijkheid toevoegen aan je werkruimte.

   Wat betreft de kleuren zijn alle fantasieën toegestaan. Of je nu op zoek bent naar een mooi zwart en discreet bureau of een meubelstuk in flitsende tinten voor een kinderkamer, het aanbod is nu voldoende overvloedig om je kleine chromatische wensen uit te laten komen!

   4. Welke soorten bureaus zijn er beschikbaar?

   Het designbureau, herkenbaar aan de strakke of juist uitgesproken lijnen, is een keuze die terecht aanspreekt in eigentijdse, industriële of Scandinavische interieurs. Aan de andere kant van het spectrum zijn er openlijk rustieke ontwerpen die iedereen die op zoek is naar een vorm van authenticiteit en vintage charme zal bekoren.

   In alle gevallen wordt aanbevolen om een model te kiezen dat zoveel mogelijk harmonieert met de algemene sfeer van de kamer waarin het wordt geplaatst. Een meubelstuk dat te enkelvoudig is, kan dit delicate evenwicht verstoren en je concentratie beïnvloeden.

   5. Welke mogelijkheden zijn er?

   Veel modellen zijn tegenwoordig speciaal ontworpen om op een efficiënte en discrete manier een computer te huisvesten. Dit type computerbureau biedt over het algemeen plaats aan een grote opbergkolom om de centrale eenheid te huisvesten, maar ook aan een uitschuifbaar blad voor het toetsenbord en de muis.

   Als je bang bent over te weinig ruimte op het werkblad, aarzel dan niet om de verschillende onderkasten en opbergmeubelen te bekijken die bij je nieuwe bureau passen: het is belangrijk om het juiste compromis te vinden tussen esthetiek en bruikbaarheid. Om de sfeer een beetje op te fleuren en het lezen te vergemakkelijken, zijn er eindelijk meubels met geïntegreerde ledverlichting.

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen