FR NL
×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   Centraal en gewoon onvermijdelijk, de eettafel verwelkomt alle familiemaaltijden, maar ook de geïmproviseerde bordspellen, de waanzinnige discussies en alle kleine momenten van het dagelijks leven. Laat je keuze niet aan het toeval over! Hieronder vind je een complete gids voor het selecteren van het meest geschikte model voor jouw interieur.

   1. Vorm, grootte en aantal plaatsen

   De keuze voor de beste eettafel hangt uiteraard af van de configuratie van de kamer waar hij zal komen te staan. In ieder geval, een gouden regel: je dient een ruimte van ten minste 70 centimeter breed rond het meubel te hebben om niet van elke beweging een pijnlijke en moeizame ervaring te maken.
    


   Voor een kleine kamer kan een vierkante tafel of een ronde uitschuifbare tafel een goed idee zijn omdat ze beperkte ruimte in beslag nemen als je niemand ontvangt. Voor een stel zonder kinderen is een ronde tafel met een diameter van 70 centimeter voldoende. Kies voor 4 personen een model met een diameter van minimaal 120 centimeter.
    


   Heb je liever een rechthoekige eettafel? Een standaard model met 6 plaatsen heeft meestal een lengte van 140 centimeter. Tel er vervolgens 20 centimeter bij om 2 plaatsen toe te voegen, bijvoorbeeld 160 centimeter voor 8 personen. Ook hier is een verlengbare tafel de beste keuze om af en toe gasten te verwelkomen.

   De aankoop van een hoge tafel met krukken ten slotte, kan een echte charmante troef zijn voor het eetgedeelte van de keuken of een kleine eetkamer.

   2. Welk materiaal?

   Het kiezen van het materiaal van je keuken- of eetkamertafel zal een diepgaande impact hebben op de sfeer van deze levensruimte. Hout, met zijn eenvoudige en warme uitstraling, zal de beste troef zijn om een klassieke of meer rustieke sfeer te creëren, afhankelijk van de essentie en de min of meer massieve uitstraling. Een glazen tafel vindt natuurlijk zijn plaats in een moderner en overzichtelijker interieur, en heeft als belangrijkste voordelen dat het de ruimte niet somberder maakt en voor een zeer luchtige look zorgt.

   Andere oplossingen zijn natuurlijk mogelijk: PVC eettafels zijn zeer succesvol vanwege hun lage prijzen en lichte gewicht, waardoor ze meer praktisch zijn voor alledag, zoals bij het reinigen bijvoorbeeld. Metalen tafels daarentegen profiteren van de charme van smeedijzer, maar ook staal of messing en combineren vaak een glazen lade voor het mooiste effect.

   3. Opties en modulariteit van onze loungetafels

   Op zoek naar een nieuwe tafel en eetkamerstoelen? De verscheidenheid aan modellen die nu beschikbaar zijn, maakt het mogelijk om een product te vinden dat bijna op maat is, met opties die zoveel mogelijk zijn aangepast aan jouw behoeften. Veel eettafels hebben bijvoorbeeld lades, die een elegante manier voor het opslaan van bestek en tafellinnen kunnen zijn.
    


   Zoals hierboven vermeld, is het kiezen van een uitbreidbare eettafel ook een optie om serieus te overwegen, aangezien het je de mogelijkheid biedt om de rommel van meubilair op een dagelijkse basis te beperken terwijl het van de capaciteit behoudt om een groter aantal gasten te ontvangen. De naam van klaptafels spreekt voor zich: de aankoop van dit type model biedt de mogelijkheid je verblijf aan te passen aan de gebeurtenissen, zodat je de tafel op je gemak kunt opslaan en zo ruimte kunt besparen in een paar minuten. De tafels met in de hoogte verstelbare bladen hebben ook een interessante flexibiliteit: om de beurt salon- of eettafel, ze passen zich perfect aan de kleinste interieurs aan.
    

   4. Welke stijl voor een eettafel?

   Alle stijlen kunnen worden overwogen voor de keuze van een tafel, het belangrijkste is natuurlijk dat deze stijl in harmonie is met die van de ruimte zelf. Een witte eettafel kan discreet worden geïntegreerd in een design of eigentijds interieur, maar ook in een kamer met een meer Scandinavische sfeer. 


   De tafels van industriële, vintage of etnische stijl, wat hen betreft, vinden snel hun plaats in een woonkamer met een boheemse geest. Vergeet niet dat de persoonlijkheid van de tafel ook kan worden versterkt door de keuze van een tafelkleed met de juiste kleuren en patronen!
    

   5. Wat is de prijs van een eettafel?

   Zoals altijd als het gaat om interieurmeubilair, en afhankelijk van je wensen en voorkeuren, kan de prijs van een eettafel gaan van eenvoudig tot tienvoudig! Basismodellen, bijvoorbeeld aanbevolen voor de eerste kamer van een student of een andere basisbehoefte, variëren van € 69 tot € 199 en zal je meestal beperken tot 4 of 6 plaatsen. De meest exclusieve meubels, aan de andere kant, kunnen de prijzen zien oplopen tot bijna € 1000.
   Het volstaat om te zeggen dat je de luxe van grote keuze hebt bij Vente-Unique om het model dat overeenkomt met jouw budget en jouw wensen te vinden!

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen