FR NL
×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen

   Bent u moe en het hectische ritme tussen privéleven en werk zat? Wilt u thuis daarom een plek van wellness creëren? Dit is mogelijk door te kiezen voor een bubbelbad in huis! Maar omdat het maken van een keuze vaak moeilijk is, helpen wij u te kiezen voor een bubbelbad dat perfect past bij uw behoeftes! Hydrojets, airjets, chromotherapie, uitleg over alles om het beste bubbelbad te kiezen!

   1. Waarom een bubbelbad kopen?

   Een bubbelbad is een relatief dure aankoop die in de loop van de jaren regelmatige onderhouden moet worden. Door deze twee factoren gaan mensen zich vaak afvragen wat de voordelen van een bubbelbad zijn en de redenen om thuis een bubbelbad te nemen.
   Een bubbelbad is heel therapeutische en rustgevend: of dit nu op mentaal of lichamelijk gebied is. Het helpt bijvoorbeeld bij het bestrijden van vele kwalen.

   Wist u dat een warm bubbelbad voor onstpanning zorgt? De warmte van het water ontspant de spieren en stimuleert ook de bloedsomloop en de aanmaak van endorfines, wat meteen een gevoel van ontspanning veroorzaakt. Bovendien hebben de wervelingen die veroorzaakt worden door de airjets in de wanden van de bubbelbaden een ontspannend effect op ons, waardoor stress en angstgevoelens bestreden worden en de kwaliteit van onze slaap wordt verbeterd! Al onze bubbelbaden zijn bovendien voorzien van airjets!

   Aan de andere kant, zorgen de hydrojets van een bubbelbad voor een masserend effect, waardoor spierspanningen weggenomen worden, de bloedsomloop gestimuleerd wordt, gifstoffen verwijderd worden, de huid verstevigd wordt of de spijsvertering verbeterd wordt. Door even te liggen in een bubbelbad, gaat u dus kwalen tegen zoals diabetes, spier- of gewrichtspijn, migraine, hoge of lage bloeddruk, etc. Als u daarbij ook nog essentiële oliën gebruikt voor een aromatherapie, dan verhoogt u met een bubbelbad ook uw natuurlijke weerstand.

   Ook bij een dieet, wordt het gebruik van een bubbelbad aanbevolen aangezien deze helpt bij overgewicht en zelfs cellulitis! 
   Behalve alle therapeutische effecten van een bubbelbad, is het ook een plek van gezelligheid, waar u heerlijk kunt genieten en ontspannen met uw partner, uw gezin of uw vrienden! Traditionele bubbelbaden hebben plek voor 2 tot 8 personen, waardoor u kunt kiezen wat voor ruimte u wilt creëren rondom uw bubbelbad. U kunt zelfs gaan voor een zwemspa, wat een combinatie is van een traditioneel bubbelbad met 8 zitplaatsen en een zwemgedeelte voor nog meer momenten van ontspanning en plezier met elkaar!

   2. Hoe kies ik een bubbelbad?

   Bent u vastbesloten om een bubbelbad te kopen voor momenten van ontspanning bij u thuis, maar weet u niet wat u moet kiezen? Begrijpt u helemaal niets van alle vaktermen die op al deze informatiebladen staan? Afmeting, aantal jets, verwarmingsvermogen, type bubbelbaden, ziet u door de bomen het bos niet meer? Hier zijn al onze tips om te weten welke vragen u zichzelf moet stellen bij de aankoop van een bubbelbad en het model te kopen dat bij uw budget past en aan uw wensen voldoet zonder extra stress! 

   2.1 Type bubbelbaden

   Ottimizza lo spazio con séparé divisori decorativi!

   Le porte scorrevoli sono perfette per ottimizzare la superficie degli spazi ristretti. Grazie al sistema di scorrimento sulla guida, si aprono lungo la parete e permettono così di risparmiare superficie eliminando lo spazio di apertura e chiusura delle porte tradizionali. Esistono vari modelli di porte scorrevoli. Il materiale che scegli sarà determinante per definire lo stile della stanza in cui troverà posto. Il materiale va anche scelto in funzione della configurazione della casa. Se hai a disposizione una superficie ridotta oppure se la tua casa non è molto illuminata, per esempio, opta per una porta scorrevole in vetro temperato. Il vetro temperato permette di lasciar passare la luce e conferisce una sensazione di spazio alla tua stanza. Per creare una atmosfera accogliente nella tua casa, opta per il legno. Una porta scorrevole in legno grezzo donerà calore e carattere al tuo soggiorno. L'MDF è una soluzione più economica. Il materiale della porta scorrevole va scelto anche in funzione della tua decorazione interna. Per uno stile di design e moderno, l'alluminio sarà il tuo alleato d'eccellenza. Ti piace invece lo stile industriale ? Abbina una porta in legno a un sistema di guide in metallo o in ferro battuto e il gioco è fatto!

    

   Specchi, tende e scaffali

   Waarom kiezen voor een spa?

   > Kwaliteit van de massages: traditionele bubbelbaden hebben twee soorten jets, hydrojets en airjets.
   De hydrojets staan garant voor diepe massages.De hydrojet-sproeiers worden gevoed door de pomp en stuwen een mengeling van lucht en water voort, waardoor bepaalde delen van het lichaam gemasseerd kunnen worden. Deze jets zijn ideaal voor het verstevigen van de rug en de taille, het ontspannen van de nek, het masseren van de dijen en het verwennen van de voeten.
   De airjets zorgen daarentegen voor een moment van ontspanning. Dankzij de luchtpomp, produceren ze een pulserende luchtstroom die de bubbels in het bad veroorzaken: dit effect geeft gelijk een heerlijk gevoel van ontspanning!
   De combinatie van de jets (hydrojets en airjets) zorgt voor een complete spa-ervaring met een diepe massage en het volledig kunnen ontspannen in het bubbelbad.

   > De esthetiek van traditionele bubbelbaden: behalve dat ze praktisch zijn, zijn deze bubbelbaden ook echt prachtige decoratiestukken. Onze spa zijn bovengronds en hebben een imitatiehouten buitenkant, waardoor ze prima op een bepaalde plek kunnen worden geïntegreerd, of dat nu binnen of buiten is.

   Bovendien zijn er verschillende acrylkleuren beschikbaar, waardoor uw aankoop niet alleen voor de ontspanning is, maar ook ter decoratie! Wacht niet langer en ontdek bijvoorbeeld onze wat meer trendy acrylkleuren:

   > Duurzamer: een spa is een investering voor de lange termijn en gaat tientallen jaren mee.

   B. Zwemspa

   Zwemspa's hebben dezelfde voordelen als een zwembad, met daarbij ook de voordelen en het plezier van een bubbelbad.
   Zwemspa's zijn kleine zwembaden met verwarming, waardoor u kunt krachttrainen, aquagymmen en baantjes trekken dankzij het systeem waarbij u kunt zwemmen tegen de stroming in. U zwemt dan op één en dezelfde plek tegen de waterstralen in, waarvan de sterkte naar wens kan worden ingesteld.
   Ze beschikken allemaal over een verwarmingssysteem voor het water, lucht- en waterpompen en een filterpomp.
   Waarom kiezen voor een zwemspa?
   > Het is een optelsom van plezier: ontspanning en sport.
   Een zwemspa bestaat uit 1 of 2 bassins. Indien u niet wilt kiezen tussen sport en ontspanning, ga dan voor een zwemspa met 2 bassins. Dankzij de 2 bassins wordt het makkelijker om de spa te gebruiken: u kunt zwemmen in het water van 30 °C of lekker ontspannen in het tweede bassin met water van 37 °C.
   Het ontspanbassin en het zwembassin dienen twee verschillende temperaturen te hebben: het water van het ontspanbassin is te warm om in te zwemmen.

   2.2 Gebruik en standplaats van het bubbelbad

   Eén van de vragen die u zich moet stellen bij de keuze voor een bubbelbad, is waar u hem voor wilt gebruiken, en waar u hem wilt plaatsen: Welke ruimte heeft u om uw bubbelbad te plaatsen? Wilt u hem binnenshuis of buitenshuis neerzetten?
   Onze spa zijn draagbaar (want bovengronds) en kunnen zowel binnen als buiten geïnstalleerd worden.
   Na de installatie van plek veranderen, van binnenshuis naar buitenshuis, is mogelijk, aangezien de bubbelbaden niet zijn ingebouwd. Deze verplaatsing zal echter niet makkelijk gaan. Aan de ene kant, dient dan eerst uw bubbelbad helemaal leeggemaakt te worden, en daarnaast is een leeg bubbelbad zwaar en moet u ervoor oppassen hem niet te beschadigen tijdens het verplaatsen.

   A. Bubbelbad buitenshuis

   Voor spa is een vlakke, stabiele ondergrond nodig (een betonplaat bijvoorbeeld), die beschut is en bij voorkeur wat hoger gelegen vlak bij een kraan en een stopcontact.

   De grond waarop u uw bubbelbad plaatst, moet tegen spatwater kunnen niet rul zijn. Een bodemverzakking, zelfs al is deze minimaal, kan namelijk de buitenkant van uw bubbelbad beschadigen.

   Denk ook aan de afstand van de plek naar uw huis. Kies bij voorkeur een beschutte plek die niet te ver verwijderd is, voor meer comfort, vooral in de winter.

   Als u hem op een terras of balkon wilt plaatsen, vergeet dan niet ook te controleren hoe sterk deze is en wat het maximaal toegestane gewicht is: een spa weegt ongeveer 200 kilo. Houd ook rekening met het gewicht van het water (gemiddeld tussen de 700 en 1000 liter water voor een bubbelbad voor 4 personen) en het gemiddelde gewicht van de mensen (aantal zitplaatsen x 70 kilo bijvoorbeeld).

   Controleer dus de maximaal toegestane belasting van uw balkon of terras als u het bubbelbad daarop wilt plaatsen.

   B. Bubbelbad binnenshuis

   Door een bubbelbad binnenshuis te installeren, kunt u hem makkelijker aansluiten en er zowel in de zomer als in de winter van genieten. Maar zorg dan wel voor een klein gangpad (van minimaal 50 cm breed) rondom het bubbelbad.
   Plaats hem bij voorkeur in een ruimte die geventileerd kan worden, om een teveel aan vochtigheid te voorkomen. De aanschaf van een luchtontvochtiger kan ook nuttig zijn.

   Er bestaan ook accessoires voor het mooi inrichten van de ruimte rondom het bubbelbad: een kleine trap voor makkelijke toegang die mooi past bij uw interieur of planken voor extra opbergruimte. Houd dus rekening met deze extra benodigde ruimte.

   Vergeet niet de doorgangen op te meten tot aan de ruimte waarin u hem wilt plaatsen, en ook de deur van de ruimtes om er zeker van te zijn dat u uw bubbelbad zonder zorgen kunt installeren.

   Controleer tot slot of uw vloer stevig genoeg is. Een versterking is misschien noodzakelijk (de gemiddelde norm in een appartement is 250-300 kg/m2).

   2.3 Aantal en type zitplaatsen

   Is dit bubbelbad alleen bedoeld voor u en uw partner? Bent u van plan uw vrienden en familie uit te nodigen?
   Een bubbelbad is een relatief dure aankoop die een lange tijd mee zal gaan. Het is dus belangrijk om uzelf in het begin af te vragen hoeveel zitplaatsen u wilt hebben en wat voor soort bad het moet worden: een bad waar u en uw partner in kunnen relaxen of een plek waar u gezellig uw vrienden en familie voor gaat uitnodigen? 

   Ten aanzien van het aantal zitplaatsen is er een andere vraag die ook gesteld moet worden als u de aanschaf van een spa overweegt: Wilt u erin zitten of liggen?
   Afhankelijk van de afmetingen van de bubbelbaden en het aantal zitplaatsen, kan er op die plekken gezeten of gelegen worden. Niet alleen is het comfort anders, maar ook de massagestralen bevinden zich op een andere plek en zijn een andere kant op gericht.
   Zowel de lig- als de zitplaatsen bieden een massage van de rug en de benen, maar de ligplaatsen bieden ook een massage van de voetzolen. Als alternatief daarvoor bieden de zitplaatsen een massage van de heupen. 

   A. Bubbelbad 2/3 personen

   De bubbelbaden voor 2/3 personen hebben zich de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld en bieden nu de mogelijkheid om geïnstalleerd te worden in kleinere ruimtes.
   Ideaal voor stelletjes of mensen die een bubbelbad willen die niet te veel ruimte inneemt. Spa van dit formaat beschikken meestal alleen over zitplaatsen. 

   B. Bubbelbad 4/5 personen

   De meest populaire bubbelbaden zijn die voor 4 of 5 personen. Zij bieden een hoop gezelligheid. In spa van dit formaat, kan meestal gelegen worden en kunt u dus van positie wisselen ten opzichte van de massagestralen.

   C. 6 personen of meer

   Als u echt een bad voor de gezelligheid wilt, dan kunt u kiezen voor een bubbelbad met meer dan 6 zitplaatsen. Een spa voor meer dan 6 personen heeft een krachtige waterpomp en een groter aantal jets vergeleken met kleinere bubbelbaden. U kunt er heerlijk in ontspannen met het gezin of een groep vrienden!

   2.4 Technische kenmerken

   Wilt u hele diepe massages, een product waarin u kunt sporten, een plek om te ontspannen en relaxen, of een beetje van dit alles?

   A. Massagestralen

   De keuze voor het type systeem (hydrotherapie, luchtsysteem of gemengd systeem), het aantal jets en hun locatie in het bubbelbad zijn erg belangrijk voor de kwaliteit van de massage en of het voldoet aan uw wensen. Het aantal jets en hun vermogen spelen overigens een rol bij de algehele kwaliteit van het bubbelbad.

   Er zijn verschillende type jets:
   De 'blower' of luchtpomp: Dit is een pomp die zorgt voor de toevoer van heel veel lucht via de bodem van het bubbelbad. Dankzij de airjets, worden het kleine luchtbelletjes die naar het oppervlak van het water stijgen. Deze jets zorgen niet alleen voor het borrelen en bubbelen van het water, wat lichaam en geest kalmeert, maar ook voor een uitgebreide massage. Deze airjets zijn ideaal voor een bubbelbad in combinatie met een aromatherapie.
   Voor een eenvoudige plek om te ontspannen en relaxen, kunt u nu kiezen uit onze spa en opblaasbare bubbelbaden. Deze zijn allemaal voorzien van airjets.

   Hydrojets: Deze jets stuwen een mengeling van water en lucht voort in het bassin, ten behoeve van diepe massages. Er bestaan allerlei soorten jets: sommige zitten vast en stuwen het water recht naar voren, andere draaien rond, waardoor het water circuleert. Ook zijn ze in verschillende maten beschikbaar. Hun afmeting en vermogen hangt over het algemeen af van hun locatie en op welke lichaamszone ze gericht staan.
   Denk tijdens het kiezen aan het controleren van het aantal hydrojets die beschikbaar zijn, hun locatie (via het bovenaanzicht van het bassin) als u wilt dat een specifiek gedeelte van het lichaam gemasseerd wordt, het vermogen en het aantal aanwezige motoren (afhankelijk van hoe stevig u de massage wilt hebben).

   De sterkte van de hydrojets wordt bepaald door de gebruikte motor(en): Het aanbevolen vermogen van een motor ligt tussen de 1,5 en 2 CV (1 CV staat gelijk aan 746W) voor een klassieke spa voor 4 personen. Ga niet gelijk voor een bubbelbad met een heleboel jets en een motor die dat eigenlijk niet aankan.

   Houd er rekening mee dat het altijd mogelijk is om de intensiteit van de jets aan te passen, zelfs al heeft u gekozen voor een krachtige motor. Zo kunt u de sterkte aanpassen om de meest gevoelige zones te ontlasten met lichtere massages, of de meer pijnlijke gebieden steviger masseren door de sterkte van de jets te vergroten.

   U kunt de jets beter niet op de maximale sterkte zetten als u zich er dichtbij bevindt wat betreft de gevoelige zones: nek, heupen en voetzolen.

   Deze hydrojets kunnen ook gebruikt worden om te sporten: ze pulseren in zwemspa's (bubbelbaden met het formaat van een zwembad) en worden gebruikt door de grootste zwemmers om te trainen. Het is de ideale oplossing om u uit te leven en te zwemmen zonder u te hoeven verplaatsen. Sommige zwemspa's hebben zelfs twee bassins, één bassin om te ontspannen en één bassin om te sporten!

   B. Bedieningspaneel

   Het bedieningspaneel is een belangrijk onderdeel van het bubbelbad. Hiermee kunt u alles regelen voor uw bubbelbad: temperatuur, jets, sterkte, etc... Daarom is het noodzakelijk om hier heel goed op te letten bij spa en zwemspa's.
   Balboa is een kwaliteitsmerk. Dit systeem regelt de sterkte van de massagestralen, de luchtpomp, de temperatuur van het water, de verlichting, etc. Het bedieningspaneel Balboa is ontwikkeld door de wereldleider in de spa-industrie en beschikt over een universeel bedieningssysteem voor een soepele werking van de functies, terwijl het de problemen bij de installatie en de configuratie reduceert. Het behoort daarmee tot de meest hoogwaardige producten in termen van prestaties. De bedieningspanelen zijn voorzien van een plastic behuizing om de insijpeling van water te vermijden en de schakelaars zijn in de printplaat geïntegreerd om het aantal kabels te minimaliseren en de interventies te vereenvoudigen.
   Veel van onze bubbelbaden hebben er eentje.

   C. Overige kenmerken

   Behalve het aantal jets en hun vermogen, dient u bij de aankoop van een spa ook rekening te houden met de volgende bijzonderheden:

   Filterpomp: de filterpomp, die meestal achter het filter geplaatst wordt om te voorkomen dat grote stukken vuil het beschadigen, drijft het filtersysteem aan. Hij is dus een essentieel onderdeel van het bubbelbad en zorgt voor het goede onderhoud van deze laatstgenoemde.

   Heater of verwarming: als u gebruikmaakt van uw bubbelbad, is het deksel ervanaf en wordt het water natuurlijk kouder. De heater is er dan voor om dit verschil in temperatuur te compenseren. Alle bubbelbaden van Vente-unique hebben er eentje. We raden aan niet hoger dan 35° C te gaan als u langer dan 30 minuten in het bubbelbad wilt zitten.

   Ozonator, ozongenerator of desinfectiesysteem: het zuiveren van het water met ozon is een natuurlijk proces waarmee organische stoffen, bacteriën, ziektekiemen en virussen worden vernietigd. Ozon desinfecteert het water en verbetert de kleur, de smaak en de geur ervan. Het verlengt de levensduur van het materiaal en vermindert de hardheid van het water. Ozon ontstaat als lucht in aanraking komt met uv-stralen. Tijdens het filteren, voegt het apparaat een kleine concentratie aan ozongas toe. De ozonator slaat automatisch aan en heeft geen bijzondere aandacht nodig. Water dat behandeld is met ozon is al bronwater, waardoor u veel minder chemische producten hoeft te gebruiken! Al onze spa en zwemspa's zijn voorzien van zo'n hoogwaardig systeem!

   2.5 Comfortvoorzieningen

   A. Chromotherapie

   Kleuren hebben invloed op emoties en kunnen lichaam en geest kalmeren. Elke kleur heeft verschillende therapeutische voordelen die kunnen helpen bij het aanpakken van dagelijkse lichamelijke en mentale kwalen. Daarom wordt deze techniek vooral gebruikt bij bubbelbaden: gekleurde led-lichten worden gebruikt om te kunnen profiteren van de voordelen van chromotherapie.
   Vaak veranderen de lichten van kleur, maar kunnen naar wens ook dezelfde kleur blijven.

   Ter informatie staan hier een aantal kleuren en hun voordelen:

   Blauw, de kleur van frisheid en zuiverheid, doet een beroep op ons geheugen en doet denken aan de hemel, het water, oneindige en rustgevende ruimtes. Het is een koele kleur die symbool staat voor volledige rust en ideaal is voor het verminderen van angstgevoelens en het ontspannen na een dag vol werk en activiteiten. 

   Groen, de kleur van de natuur, is bij uitstek geschikt om weer nieuwe energie op te doen. Groen staat symbool voor spirituele verjonging. Het stimuleert onze creatieve geest en onze verbeelding, het neemt ons mee naar de wereld van dromen en passies. Het staat symbool voor verzorging: het zou een helende werking hebben en de ontwikkeling van de geest bevorderen. 

   Geel, de kleur van de zon, is de kracht in zijn zuiverste vorm, de eeuwige vernieuwing. Het prikkelt de zintuigen en maakt ze sterker. U voelt zich er jonger en vrolijker door. De kleur deelt op doeltreffend wijze zijn energie door middel van de verkwikkende warme stralen. 

   Rood is de kleur van passie en levendigheid, van bloed en vuur. Het is een zeer efficiënte stimulans voor levensvreugde en optimisme. Het is een warme kleur die toegeschreven wordt aan comfort, welzijn en zinnelijkheid. Het is bovendien agressief en versnelt de hartslag voor meer energie in het dagelijks leven. 

   B. Aromatherapie

   Aromatherapie is het gebruik van extracten en essentiële oliën voor therapeutische doeleinden. Deze oliën staan bekend om hun heilzame werking, of deze nu fysiek of psychisch is. Het gebruik van deze oliën in bubbelbaden is zeer doeltreffend, want door de warmte en de jets ontspant de huid zich en is deze dus ontvankelijker voor de therapeutische effecten.

   Sommige bubbelbaden beschikken over een speciale plek om plantenextracten of essentiële oliën in te doen. Deze hebben weldadige eigenschappen en verspreiden aangename geuren. Deze oliën zijn ontspannend en rustgevend, maar kunnen ook antibacterieel of ontstekingsremmend zijn. 

   C. Fontein/Waterval

   Behalve dat een fontein of waterval heel mooi staat, bieden ze ook een massage die wat milder is. Het stromende warme water over uw schouders helpt bij het ontspannen en het rustgevende geluid van het water helpt bij het gevoel er even tussenuit te zijn. De stroomsnelheid is te regelen met behulp van een draaiknop. Sommige watervallen in onze bubbelbaden zijn ook voorzien van gekleurde led-verlichting. 

   2.6 Accessoires

   Er bestaan meerdere soorten accessoires die meegeleverd worden bij de verschillende bubbelbaden, zodat u zoveel mogelijk kunt genieten van uw ontspanmoment.

   Kussen / Hoofdsteun: voor nóg meer comfort, zijn onze bubbelbaden voorzien van hoofdsteunen waarop u uw nek kunt laten rusten tijdens de massages.

   Isolerend deksel: het isolerende deksel zorgt voor een verbeterde isolatie. Het voorkomt warmteverlies en beperkt het elektriciteitsverbruik, waardoor het bubbelbad op temperatuur blijft op het moment dat er geen gebruik van wordt gemaakt. 

   Trap: met de trap heeft u sneller toegang tot het bubbelbad. In sommige gevallen, wordt deze meegeleverd met het bubbelbad.

   Filters / Skimmer: het filter verzamelt rotzooi zoals haren, gras, blaadjes, stof, zand, etc. Het water wordt aangezogen door de pomp en het filter houdt dit vuil tegen. Wij adviseren om de filters eenmaal per week schoon te maken, de skimmer na elke bubbelbadgebruik en de filters eenmaal per jaar te vervangen. Indien u besluit uw bubbelbad te legen, dan raden we aan om een nieuw filter te plaatsen op het moment dat u het bad weer vult.

   3. Hoe onderhoud/installeer ik mijn bubbelbad?

   3.1 Installatie van het bubbelbad

   A. Spa

   Al onze spa zijn bubbelbaden met geïntegreerde techniek. Dit betekent twee belangrijke dingen: ten eerste is de motor niet te zien, en verder is iedereen in staat om het bad aan te sluiten en aan te zetten.

   U hoeft hem alleen maar in het stopcontact te steken en een flexibele buis te plaatsen voor het legen van het bubbelbad. Indien u hem buiten aansluit, dan raden wij aan om de externe elektriciteitsmeter te beschermen om overlast te voorkomen door eventuele waterspetters.

   We adviseren u wel om aan een aantal mensen te vragen u een handje te helpen bij het plaatsen van het bad (ter herinnering: een spa voor 4 personen weegt zo'n 200 kg).

   B. Zwemspa

   Voor zwemspa's raden wij aan om vakmensen in te schakelen voor de installatie.

   3.2 Onderhoud van het filtersysteem

   Een bubbelbad dat gevuld is, dient u niet meer volledig leeg te laten lopen (legen voor de winter wordt afgeraden om bevriezing van de leidingen te voorkomen). Dit beperkt het waterverbruik.

   Dit vereist een goed filtersysteem (al onze bubbelbaden zijn voorzien van een of meerdere filterpompen) en een goede waterzuivering (al onze bubbelbaden hebben een desinfectiesysteem met ozon).
   Het filtersysteem

   Een efficiënt filtersysteem is van essentieel belang om de kwaliteit en de veiligheid van het water in uw bubbelbad te garanderen. We raden u aan om het filtersysteem continu op een laag vermogen aan te laten om elke verandering van de waterkwaliteit te voorkomen, met name wanneer uw bubbelbad zich buiten bevindt. Zelfs als u uw bubbelbad maandenlang niet gebruikt, adviseren wij het filteren op een laag pitje door te laten gaan om te voorkomen dat de leidingen eventueel bevriezen (als uw bubbelbad buiten staat) of u hem opnieuw moet desinfecteren en vullen bij een verslechtering van de waterkwaliteit.
   De filters en de skimmer zorgen voor schoon water.
   De skimmer:

   Deze komt als eerste aan bod in het filtersysteem van uw bubbelbad. Hij vangt de grootste stukken vuil op, zoals haren, gras, blaadjes, etc. Dit vuil komt vervolgens terecht in het mandje en wordt vastgehouden dankzij de klep. Zo wordt voorkomen dat het vuil weer in het water belandt. We raden aan het mandje van de skimmer na elk gebruik te legen.
   Daarnaast dient u in de vulopening van de skimmer de onderhoudsproducten voor het water te doen.
   De filters:

   Nadat het in de skimmer gezogen is, wordt het water dankzij de filterpomp naar de filter van het bubbelbad vervoerd. We raden aan de filters één keer per maand schoon te maken en ze één à twee keer per jaar te vervangen, afhankelijk van de gebruiksfrequentie van het bubbelbad.

   Onze filters zijn patroonfilters, waarvan het gebruik vele voordelen kent:

   - het neemt minimale ruimte in, omdat het patroon geïntegreerd zit in het bubbelbad, in tegenstelling tot zandfilters die aan de buitenkant zitten (bovendien maken deze filtersystemen veel meer lawaai).

   - het systeem is eenvoudig: het patroonfilter moet geplaatst worden op het circuit van de afvoer of aanzuiging van het water, zodat deze ontdaan wordt van het vuil en vervolgens weer teruggepompt wordt in het bubbelbad.

   - ook het onderhoud is makkelijk te volgen en te doen: houd hiervoor de nanometer van het filter in de gaten. Deze geeft aan hoe vuil het patroon is. U kunt deze vervolgens schoonmaken met een borstel en/of hem zo nodig onder te dompelen in water. Het beste is dus om twee filters aan te schaffen, zodat u bij het schoonmaken de ene kunt inwisselen voor de andere en ze dus ook zo lang mogelijk mee kunnen gaan. Maar ook in dit geval dient u ze gemiddeld een keer per jaar te verwisselen.

   - deze filters leveren een fijne filtratie (15 micron)

   - Onze filters hebben de beste prijs-kwaliteitverhouding

   3.3 Waterzuivering

   Het water van een bubbelbad is warm en van beperkte hoeveelheid. Daarom is het belangrijk om naast een werkend filtersysteem ook het water te zuiveren om de groei van micro-organismen en bacteriën tegen te gaan en helder en schoon water te behouden.

   Voor het desinfecteren van het water, zijn er verschillende opties: broom, actieve zuurstof, ozon of chloor.

   Chloor wordt afgeraden voor een spa: het ruikt sterk, is corrosief en gevoelig voor hoge temperaturen (het werkt minder goed vanaf 28 °C).
   Broom is niet gevoelig voor UV of wisselende pH-waarden. Het past zich aan hoge temperaturen aan, veroorzaakt geen irritaties en is reukloos.

   Actief zuurstof is ook erg doeltreffend en werkt erg goed in combinatie met broom. Het zorgt namelijk voor de regeneratie van het verbruikte broom. Bij hogere temperaturen, dienen de hoeveelheden iets te worden verhoogd. Het gaat daarentegen niet goed samen met producten op basis van chloor.

   Tot slot is de zuivering met ozon ook erg doeltreffend. Dat zit in een groot aantal van onze bubbelbaden geïntegreerd. U kunt er het water grotendeels mee behandelen zonder chemische producten en het vermindert de hardheid van het water (het kalkgehalte), waardoor de levensduur van uw bubbelbad verlengd wordt. Het is echter belangrijk om de filters continu te laten draaien en de zuivering te combineren met één van de eerder genoemde producten.
   pH: de pH-waarde wordt gemeten op een schaal van 0 tot 14. U kunt de pH-waarde aanpassen door extra kraanwater in het bassin te doen, lucht toe te voegen of een chemisch product te gebruiken. Een ongeschikte pH-waarde kan leiden tot corrosie, kalkaanslag, filters die sneller vuil raken, irritaties. De te bereiken pH-waarde is afhankelijk van de gebruikte desinfectiemethode: tussen 7.0 en 7.4 voor een behandeling met actieve zuurstof, en tussen 7.2 en 7.6 voor een behandeling met chloor of broom.

   Kalk: kalk kan leiden tot het ontstaan van schuim, roest, troebel water, corrosie van het materiaal, irritaties. De hardheid van het water in uw bubbelbad dient niet hoger te zijn dan 250-500 mg/L. U kunt dit niveau reguleren door broom, actieve zuurstof of ozon te gebruiken.

   3.4 Uw water- en elektriciteitsverbruik reguleren

   Een bubbelbad verbruikt water en elektriciteit en als u niet oppast, zit u al snel met enorme rekeningen opgescheept!
   Hier zijn een aantal tips om het water- en elektriciteitsverbruik van uw bubbelbad beter te beheren.

   A. Waterverbruik

   Reken voor het vullen gemiddeld tussen de 700 en 1000 liter water voor een bubbelbad voor 4 personen. Houd er ook rekening mee dat er wat water kan verdampen door de warmte, en dat er door het stappen in of uit het bubbelbad en het spetteren ook water verloren gaat.

   Om een goede kwaliteit water te behouden, raden we aan om het water één keer per maand aan te lengen. Dat wil zeggen: een derde van het oude water te verversen met nieuw water.

   Een tip om de vervuiling en het verversen van water te beperken, is om uzelf eerst af te spoelen voordat u het bubbelbad ingaat. De skimmer kan als ijkpunt dienen om ervoor te zorgen dat u het bubbelbad niet te vol laat lopen: het waterniveau dient tot halverwege of tot de bovenkant van de skimmer te komen.

   Een zwembad volledig leeg laten lopen voor de winter is zeer gebruikelijk, maar wordt sterk afgeraden voor bubbelbaden.

   Ten eerste, kunt u een bubbelbad het hele jaar door gebruiken, aangezien het water verwarmd wordt. Gewoon van genieten dus! Maar u loopt ook het risico dat u onderdelen beschadigt tijdens het goed schoonmaken van de verschillende onderdelen van het bubbelbad: sommige onderdelen kunnen bevriezen, andere worden vuil in de buitenlucht. Of de leidingen bevriezen en dan verspilt u energie en water wanneer u het bubbelbad weer wilt gaan gebruiken.

   B. Elektriciteitsverbruik

   De watertemperatuur: het water van een bubbelbad dient warmer te zijn dan dat van een zwembad (meer dan 32 graden) zonder daarbij de 40 graden te overschrijden (het absolute maximum). Bij een temperatuur tussen de 38 en 40 graden raden wij af om langer dan 10 minuten in het water te blijven. Als u langer dan 10 minuten in het bad wilt blijven, dan adviseren wij om de 35 graden niet te overschrijden.

   LET OP: het gebruik van een bubbelbad met een temperatuur van boven de 35 graden wordt sterk afgeraden voor kinderen en zwangere vrouwen.

   Hier zijn een aantal tips om de warme watertemperatuur zoveel mogelijk te behouden en zo het elektriciteitsverbruik te beperken:

   Kies bij voorkeur een bubbelbad met een geïsoleerd bassin: al onze traditionele bubbelbaden en zwemspa's hebben een thermische isolatie van glasvezelcomposiet, waardoor het afkoelen van het water maximaal beperkt wordt en dus ook het energieverbruik.

   Sluit uw bubbelbad na gebruik goed af met het deksel voor de beste isolatie en om zo warmteverlies te voorkomen: al onze bubbelbaden zijn voorzien van een isolerend deksel, wat een enorm voordeel is op het gebied van energiebesparing en vuil in het water (het deksel voorkomt het inwaaien van rommel zoals blaadjes, veren en stof als het bad niet gebruikt wordt).

   Zorg voor een constante pH-waarde van het water: het verwarmingselement van de heater is vaak rechtstreeks in contact met het water, en in water waarvan de pH-waarde uit balans is, vindt er eerder kalkvorming plaats op het verwarmingselement, waardoor het meer energie gaat kosten om het water te verwarmen.

   Zorg voor een goede filtratie en vervang uw filters eenmaal per jaar (minimaal, afhankelijk van het bubbelbadgebruik): een vol filter beperkt de watercirculatie, waardoor de motor en de heater harder moeten werken om goed te functioneren.

   Schakel de blower (luchtpomp) uit wanneer u geen gebruik maakt van het bubbelbad: de blower zorgt voor een ontspannend effect door lucht via de bodem in het water te blazen en zo allemaal belletjes te creëren. Als de luchttemperatuur lager is dan de watertemperatuur, koelt het water in het bassin af en slaat de heater aan om het water te verwarmen.
   U kunt ook investeren in een overkapping. Behalve dat deze er mooi uitziet, isoleert het ook beter uw bubbelbad en voorkomt u dat de watertemperatuur teveel afkoelt. En bovendien kunt u dan ook gerust in het bubbelbad als het regent, omdat u dan toch beschut zit.

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen