FR NL
×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   Elke binnenhuisarchitect zal u zeggen dat het licht van het allergrootste belang is om het volume en de inrichting van een kamer tot hun recht te laten komen! In de onderstaande gids vindt u al onze raadgevingen voor een optimale verlichting van uw interieur.

   1. Waarom van lichtarmatuur veranderen?

   Er zijn meerdere reden waarom u uw lichtbronnen en dus uw lichtarmaturen zou willen veranderen.
    
   • Esthetiek:
   Bij een inrichting is het belangrijk voorrang te verlenen aan de coherentie. Als u beslist om de stijl van uw interieur te veranderen, of als u verhuist, is het raadzaam al uw interieurelementen op elkaar af te stemmen en voor eenzelfde stijl te opteren. Als u dus gekozen hebt voor een designinterieur, kies dan voor een designlamp, als u de voorkeur geeft aan een ethnisch interieur, kies dan voor een exotische lamp, als u van een Scandinavische sfeer houdt, geef dan de voorkeur aan een lamp met Noordse inspiratie. Uw interieur zal er alleen maar mooier door worden!
    
   • De verlichting van uw kamers wijzigen:
   Zijn uw kamers donker? In dat geval kan het zijn dat de verlichting moet worden aangepast. Als uw kamers te donker zijn, hebt u een sterkere verlichting nodig. Als er teveel licht is, hebt u een meer gedempt licht nodig. Als u te maken hebt met een van deze situaties, zijn er meerdere oplossingen voor u. Ofwel kunt u kiezen voor een sterkere (of zwakkere) verlichting, of u kunt meer lichtbronnen inzetten of weghalen, of u kunt nieuwe lichtarmaturen toevoegen of meer lichtarmaturen van hetzelfde type gebruiken.
    
   • Denk erom de afmetingen van uw lichtarmaturen aan te passen aan de afmeting van uw kamers:
   Verhuist u en veranderen de afmetingen van de kamers? Denk erom de afmetingen van uw lichtarmaturen aan te passen aan de afmeting van uw kamers. Als u bijvoorbeeld lage plafonds hebt, geef dan de voorkeur aan een staande lamp om de maximale plafondhoogte te behouden. Als u echter kleine kamers hebt, geef dan de voorkeur aan opgehangen elementen en probeer een maximale vloerruimte te behouden.

   2. Welk type lichtarmatuur beantwoordt aan uw behoeften?

   Afhankelijk van de redenen om van lichtarmaturen te veranderen, zijn de types lichtarmaturen en de stijlen lichtarmaturen die u nodig hebt verschillend.

   2.1 Welk type lichtarmaturen?

   A. Stalamp

   Deze is zeer gemakkelijk neer te zetten. De stalamp is verkrijgbaar in alle vormen, materialen en stijlen. Ze vormt een waar decoratie-object. De stalamp kan worden gebruikt als aanvulling van een andere lichtbron, om een gedempt licht te leveren, of om een beperkte ruimte te verlichten.

   Sommige stalampen zijn zeer praktisch en zijn verstelbaar, zodat ze het licht nog beter kunnen richten.

   B. Hanglampen en luchters.

   De luchters en hanglampen zijn lichtbronnen die aan het plafond worden gehangen. Zo wint u vloerruimte. De luchters hebben meerdere lichtbronnen (meerdere lampen), terwijl de hanglampen soberder en eenvoudiger zijn en slechts een lamp bevatten. 

   C. Lampenkap

   De lampenkap is zeer praktisch en kan gemakkelijk worden geplaatst, kan worden gebruikt in alle kamers en kan gemakkelijk dienst doen als hoofdlichtbron. Soms hebben lampenkappen een dimregeling zodat u de verlichting kunt aanpassen om zeer verschillende sferen te creëren.

   Profiteer van onze richtbare lampen om het licht in uw kamer zo goed mogelijk te richten!

   2.2 Welk type lichtarmatuur moet ik kiezen volgens de gewenste sfeer?

   A. Designlamp

   De sobere lijnen en de metalen kleuren van de designlampen zullen een minimalistische sfeer aan uw kamers geven.

   B. De Scandinavische lamp

   De Scandinavische lampen geven een cocooning-gevoel aan uw interieur. Deze lampen zijn verkrijgbaar in neutrale kleuren en pasteltinten, grijs en wit, ze worden gecombineerd met lichtkleurig hout en zijn voorzien van vergulde en koperen toetsen om uw interieur te verlichten.

   C. Industriële lamp

   De industriële lampen worden gecombineerd met brute materialen zoals metaal en hout in de sfeer van de oude industrieën van New York. Ze nemen de sfeer op van lofts op Amerikaanse wijze en bieden bioscooplampen in een zeer New York-aandoende stijl.

   D. Ethnische en exotische lamp

   De ethnische en exotischelampen zijn verkrijgbaar in lampenkappen, hanglampen en stalampen in exotisch hout die als het ware een uitnodiging zijn om te reizen. 

   E. Hedendaagse verlichtingselementen

   Kies voor een modern interieur een hedendaags verlichtingselement dat uw kamers een dagverlichting zal geven.

   2.3 Welk verlichtingselement kiezen volgens de kamers van uw interieur?

   Afhankelijk van uw plaatsen en waar u uw lichtbron wilt installeren, het is goed om voor het juiste verlichtingselement te kiezen.
    
   • Ontspanningsruimtes:
   In de ontspanningsruimtes zoals de slaapkamer of de salon, hoeft de verlichting niet zeer sterk te zijn. Het is soms zelfs raadzaam om voor gedempt licht te kiezen voor dit kamertype om de rust en de ontspanning te maximaliseren. Geef de voorkeur voor dit kamertype aan diffuus licht dat afkomstig is van een ophangelement met meerdere lampen dat u de mogelijkheid zal bieden een grote ruimte te verlichten zonder daarom een te sterk licht te verspreiden. Overweeg ook om te spelen met indirect licht door lampen op uw kasten of aan de uiteinden van uw zitbank te plaatsen. De televisiehoek is op zich iets speciaals. Geef de voorkeur aan een lampenkamp die de luminositieit van de beelden zal verzachten en uw ogen zal helpen om te rusten.
    
   • De activiteitskamers:
   In de actieve kamers, waar onze activiteit een sterk licht vraagt om onze dagelijkse bezigheden te vereenvoudigen, kiest u best voor direct, sterk en gericht licht. Zo is voor de keuken een ophanglamp aanbevolen die het licht op uw activiteit richt. Voor werkplaatsen zoals het kantoor, waar het belangrijk is om over een goed licht te beschikken om te lezen, zijn de richtbare bureaulampen of de stalampen uw ideale bondgenoten. In die plaatsen kunt u gemakkelijk het aantal lichtbronnen vermeerderen. U kunt bijvoorbeeld meerdere hanglampen op uw werkvlak richten.
    
   • De passageruimtes:
   In de inkomhal of in de gangen is het vaak nuttig om voor een algemene lamp te kiezen die de hele ruimte zal verlichten. Geef dus de voorkeur aan een hanglamp die voorzien is van een schakelaar die dicht bij de deur is geplaatst om de circulatie in deze ruimtes te vereenvoudigen. Als u de ruimte daarvoor hebt, kunt u ook voor een lampenkap of een staande lamp kiezen die deze ruimte een warmere sfeer zal geven.
    
   Dit is een beknopte samenvatting van de verlichtingselementen die u kunt gebruiken volgens de kamers van het huis:

   Stuks/Types verlichtingselementen Lampenkap Hanglamp Stalamp
   Salon A B A
   Eetkamer A A C
   Keuken C C A
   Slaapkamer B B A
   Inkomhal/gang B C C
   Kantoor C B A
    
   A: ideaal
   B: tamelijk geschikt
   C: niet geschikt

   3. Hoe kan ik een verlichtingselement goed doen werken en reinigen?

   Om uw verlichtingselement correct te installeren, moet u enkele punten goed overwegen. We sommen deze hieronder op

   3.1 Werking

   • De lampen:
   Voordat u een verlichtingselement kunt installeren, moet u het vaak voorzien van een lamp. Controleer goed welke gloeilampen nodig zijn voor de goede werking van uw verlichtingselementen en houd in gedachten dat de gloeilampen geklasseerd zijn volgens een index van A tot G op basis van hun energie-efficiëntie, waarbij de gloeilampen met de index A de sterktste zijn.
    
   • Elektrisch systeem en stroomnet
   In sommige woningen zijn er geen stroomaansluitingen voorzien in het plafond. Het is dus niet mogelijk om ophanglampen te plaatsen. Dan is het raadzaam om te opteren voor een verlichtingselement dat op een stopcontact wordt aangesloten: een lampenkap of een stalamp.
    
   Voor de rest zal een stopcontact en een schakelaar volstaan om uw verlichtingselement te doen werken!

   3.2 Onderhoud

   Hier volgen enkele raadgevingen om uw verlichtingselementen goed te onderhouden en te reinigen:
   • Luchters en ophanglampen:
   Het is niet gemakkelijk om een luchter of een ophangelement te reinigen. Als u kunt, probeer uw luchter of uw ophangelement dan af te koppelen voordat u met de reiniging ervan begint. Als dat niet mogelijk is, of als dit te ingewikkeld is, denk dan aan de veiligheid, gebruik een trapje en verbreek de stroomvoorziening. Daarna kunt u een microvezeldoek gebruiken om de luchter te reinigen. Voor de glasdelen kan een in brandalcohol gedrenkte doek dienst doen.
    
   • Stoffen lampenkap:
   De stoffen lampenkappen vereisen meer aandacht, want men moet aureolen vermijden en het stof mag niet in de vezels doordringen. Om een vlek te verwijderen, kunt u plaatselijk Marseillezeep gebruiken. In het geval dat de vlekken met de Marseillezeep niet zouden verdwijnen, gebruik dan een doek die doordrenkt is met enkele druppels ammoniak om de vlekken te verwijderen.
   • Verlichtingselementen in metaal:
   Om verlichtingselementen in metaal te reinigen, mag u niet vergeten deze eerst af te koppelen. Gebruik vervolgens veeleer een glasreiniger dan water. U kunt deze verlichtingselementen doen glanzen door een druppel voedingsolie toe te voegen.
    
   • Houten verlichtingselementen:
   Voor een verlichtingselement in gewaxt hout, kunt u opteren voor een microvezeldoek die het element zal ontstoffen en het zal doen glanzen. Voor een verlichtingselement in bruut of wit hout, zal een tandenborstel die in warm water met wat zeep is gedrenkt, voldoende zijn. Tot slot kunnen de verlichtingselementen in teak, dennenhout, notelaar, kerselaar of brute eik, worden gereinigd met een harde borstel die in javelwater is gedrenkt.
    

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen