FR NL
×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   U voelt zich niet al te best en u geeft er de voorkeur aan om u grondig te wassen door een douche te nemen? Maar dit wil niet zeggen dat u geen comfort wilt! U loopt verloren tussen alle voorstellen en de talrijke douchecabines die op het internet verkrijgbaar zijn en u stelt zich tal van vragen: hoe kies ik een douchecabine? Hoe moet ik deze onderhouden? Welk type douche moet ik kiezen: een eenvoudige, integrale douche of een cabine met een hydromasserende douche? Is het beter om een hoekcabine te hebben? Welke afmeting is geschikt voor welke ruimte? U hebt de juiste pagina gevonden, want wij leggen u uit hoe u een douchecabine moet kiezen en geven u advies voor het onderhoud!

   1. Waarom een douchecabine kopen?

   Als meesterstuk van uw badkamer kunnen de douchecabines vandaag de dag even ontspannend zijn als een warm bad. Hoewel het nemen van een douche een dagelijke handeling van hygiëne is, mag men het aangename karakter ervan niet vergeten! Een eenvoudige integrale douche, hydromasserende douchecabine, of een hammam-douchecabine kopen? U hebt een uitgebreide keuze, maak dus de juiste keuze voor uw badkamer en volg onze raadgevingen! 

   Of u nu zin hebt om een nieuwe integrale douchecabine te kopen om uw badkamer te renoveren, een hammam-douchecabine voor meer zachtheid in uw dagelijkse leven, of een combinatie van bad en douche om een oplossing 2 in 1 te hebben, deze gids is speciaal voor u samengesteld! Met alle opties en stijlen die we u aanbieden bij Vente-Unique, heb t u toegang tot de beste keuze tegen de beste prijzen!
    
   De douchecabines zijn samengesteld uit douchebak in acryl of versterkt ABS, een sifon om het gebruikte water af te voeren, wanden in getemperd glas of in acryl, een mechanische of thermostatische mengkraan, een ensemble of een douchezuilen een afvoeropening. U hebt de keuze tussen meerdere stijlen en meerdere opties en dus tussen meerdere budgetten voor uw aankoop!
    
   Onze cabines bieden het voordeel dat ze niet noodzakelijk metselwerk, loodgieterij of tegelwerk vergen. Ze worden in kit geleverd en zijn dus zeer gemakkelijk te installeren! Ze bieden trouwens het voordeel van een volledige oplossing voor uw doucheruimte. Als u op zoek bent naar een mooie douchecabine die bij u past, maar u hebt noch het nodige budget, noch de nodige tijd om deze van A tot Z te bouwen, kies dan een integrale douchecabine!

   2. Hoe kies ik een douchecabine?

   2.1 De keuzecriteria

   A. De afmetingen

   Om de afmetingen van uw toekomstige douchecabine te kiezen, moet u de nodige tijd nemen om goed na te denken over de configuratie van uw badkamer. In een hoek of tegen een muur kunt u opteren voor een rechthoekige douche van 70x70, 80x80 of 90x90, een rechthoekige douchecbine zoals de cabines van 120x80, of een integrale kwartronde douchecabine met een straal van 80 of 90 cm.
    
   Als uw kamer vrij smal is, zult u uiteraard de voorkeur geven aan de vierkante modellen van 70x70 of 80x80 cm. Hoe groter uw badkamer, hoe meer u kunt kiezen voor een ruimer model dat u meer ruimte biedt in uw douchecabine!

   B. De deuren

   Hier kunt u kiezen tussen meerdere mogelijkheden: de pivoterende deuren of de glijdeuren. Het is belangrijk om er nog eens op te wijzen dat de ruimte van uw badkamer een beslissende factor zal zijn in de keuze van de deuren die u nodig hebt!
    
   Als u weinig ruimte hebt, kies dan voor glijdeuren die geen bijkomende ruimte innemen bij het openen! Deze zijn echter iets moeilijker te reinigen.
    
   Maar als u ruimte hebt om de deuren van uw douche naar buiten te openen, kunt u opteren voor de pivoterende deuren: dit is een zeer eenvoudig en praktisch openingssysteem. Niettegenstaande de aanwezigheid van een waterdichte gleuf, kan er soms water buiten de cabine druipen. Het is dan ook aanbevolen om een badtapijt te installeren. 

   C. Het budget

   Er bestaan douchecabines voor ieder gebruik en voor alle budgetten! U kunt opteren voor een grote douchecabine of met beschikbare opties zoals een hydromassagecabine of een hammam-cabine die wat duurder zal zijn, maar we bieden ook integrale douchecabines aan die niet duur zijn. Al onze modellen bieden een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding met geïntegreerde opties aan!

   2.2 Het type douchecabine

   A. Klassieke integrale douchecabine

   Als u wilt overgaan tot het essentiële en wenst te investeren in een eenvoudige douchecabine voor uw badkamer, zult u bij Vente-Unique beslist vinden wat u zoekt! Onze klassieke integrale douchecabines zullen groot en klein bekoren en bevatten een douchekop, het kraanwerk en de cabine. Of u nu al dan niet voor een hoekvormige douchecabine kiest, u zult uw gading beslist vinden!

   B. Hydromassage douchecabine

   Onze hydromassage douchecabines bevatten een sproeiersysteem voor de verdeling van het water over diverse lichaamsdelen dankzij microjetzones op hun wand, vast of richtbaar, om in uw douche een ontspannend of net stimulerend moment te beleven!
   Het is DE tendens van het moment die u beslist niet mag missen: bij ons kunt u gemakkelijk uw eigen wellness-ruimte installeren tegen kleine prijzen!

   C. Bad-douchecabine

   Als u een liefhebber bent van een badkuip en lange relaxerende baden, maar u wilt tevens een oplossing om snel en efficiënt uw toilet te maken, zoek dan niet langer. De bad-douchecabines 2-in-1 zijn de perfecte combinatie tussen de ontspanning van een heerlijk warm band 's avonds of tijdens het weekend en de efficiëntie van een opwekkende douche 's ochtends bij het opstaan! 

   D. Hammam-douchecabine

   Voor dit type douchecabine bent u bereid om te investeren in een ware ontspanningsruimte zoals een spa, bij u thuis!Het comfort en de voordelen van een hammam-sessie zijn beschikbaar met de hammam-douchecabines. Sommige modellen hebben zelfs de kenmerken van een sauna-douchecabine!

   De hammam produceert een stoom tussen 35 en 50°C bij 90% vochtigheid: dit heeft tal van heilzame werkingen. Enerzijds bevordert de hogere temperatuur de opening van de poriën en zo de herhydratatie van de huid, en anderzijds zorgt de transpiratie voor de afvoer van de toxines en zuren die in uw lichaam aanwezig

   2.3 De beschikbare opties

   A. Italiaanse douchecabine

   Sommige van onze douches zijn uitgerust met een vaste, hoge douchekop die een tropische regen verspreidt! Het zijn de Italiaanse douchecabines: het is niet langer nodig om de hoogte en de richting van uw handdouche te regelen, hier is alles ontworpen om u de indruk te geven dat u in een zeer aangename warme regen staat!

   Bovendien zal hun design dat meer weg heeft van douchewanden dan van een integrale cabine u beslist bekoren en zal uw ruimte een mooie designtoets verlenen die van goede smaak getuigt! 

   B. Thermostatische douchecabine

   Met een thermostatische mengkraan kunt u de temperatuur van uw water uiterst nauwkeurig regelen via een gegradeerde knop, maar kunt u ook het debiet regelen dankzij een andere hendel! Aangezien de temperatuur van het water en het debiet autonoom regelbaar zijn, hoeft u niet secondenlang te proberen om het juiste evenwicht te vinden, wat een heuse troef is in vergelijking met een mechanische mengkraan!

   C. Douchecabine met leds

   Kleur werkt op de emoties en het welzijn van personen, dat is welgekend en vormt het beginsel van de chromotherapie. Daarom kan de aanwezigheid van LEDS in uw douchecabine u bij het ontwaken goed geluimd maken! Deze LEDS kunnen eveneens een disco-aspect geven aan uw douche-geheel!
   Als u uw badkamer een stijlvol design wilt verlenen, aarzel dan niet langer en kies voor leds!

   D. Douchecabine uitgerust met radio

   Houd u er ook van om onder de douche te zingen? Laat u begeleiden! Wij bieden modellen met radio aan om 's ochtends bij het ontwaken naar het nieuws te luisteren, of om gewoon af te stemmen op uw favoriete muziekzenders: het is aan u om af te stemmen op de zender van uw keuze!

   E. Cabinedouche met bergvakken

   In sommige douchecabines bieden wij opbergoplossingen aan:
   Sommige cabines zijn uitgerust met rekken of nissen waar u uw producten kunt opbergen die u onder de douche gebruikt! Praktisch, niet waar?

   3. Hoe moet ik een douchecabine installeren en onderhouden?

   3.1 Installatie

   Onze douchecabines worden in kit geleverd en zijn zeer gemakkelijk te installeren! Het volstaat om ze op de vloer te plaatsen, de watertoevoer aan te sluiten en de afvoer te verbinden met het netwerk voor het afvoerwater van het huis!

   Om een groot comfort in uw douche te garanderen, moet u de tijd nemen om te controleren of uw druk- en debietsystemen aangepast zijn: men moet rekening houden met een debiet van ongeveer 15 l/minuut met een druk van 3 bar. Als uw druk hoger is dan 5 bar, moet u een drukregelaar installeren.Als de druk te laag is (rond 2 bar), bestaat het risico dat u geen twee waterpunten tegelijk in uw huis kunt gebruiken. 

   3.2 Onderhoud

   Een douchecabine vergt een regelmatig onderhoud, onder meer om eventuele kalksporen te verwijderen die zich op uw uitrusting kunnen vormen.

   In het ideale geval moet de structuur van de douchecabine ongeveer een keer per week worden gereinigd (volgens de gebruiksfrequentie) met wat lauw zeepsop (neutrale ph). Het volstaat om de structuur met een droge doek af te vegen. Aarzel niet om voor de voegen een tandenborstel te gebruiken die nauwkeuriger zal reinigen en waarmee u ook toegang hebt tot deze beperkte zone. Reinig ook de douchebak met behulp van een in zeepsop gedrenkte spons en voeg een beetje witte azijn toe (een liter warm water, enige druppels vloeibare zeep en een glas witte wijn)

   Wat de handmatige douchekop en de hoge douchekop betreft, kunt u de silicone of elastomere randen schoonmaken met een zachte of vochtige doek met een paar druppels witte azijn om de kalksporen in de sproeier te verwijderen.
   Als uw douchecabine hydromasserend is, demonteer de sproeiers dan een keer per jaar en reinig de sproeierruimte (vooraan en achteraan), net als de douchekop, met een zachte of vochtige doek met een paar druppels witte azijn.

   4. Merken van douchecabines

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen