FR NL
×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   Of u nu een fervent lezer bent of een liefhebber van allerhande snuisterijen, een boekenkast is één van de onmisbare en tijdloze onderdelen van bijna elke woning. De verschillende vormen en stijlen maken het bovendien mogelijk om een boekenkast te kiezen die helemaal voldoet aan uw verwachtingen en wensen. Met welke criteria dient u rekening te houden?

   1. Welke verschillende soorten wandkasten en boekenkasten zijn er?

   Bedenk dat het verschil tussen een 'wandkast' en een 'boekenkast' vooral een functioneel verschil is: een meubel met legplanken om voornamelijk uw boeken in op te bergen, wordt beschouwd als een boekenkast, terwijl een meubel waar u andere voorwerpen in uitstalt, over het algemeen een wandkast wordt genoemd.

   Er bestaan verschillende soorten opbergmeubels:
    
   - Een klassieke boekenkast bestaat uit een bepaald aantal vakken en staat op de grond. Hij kan desalniettemin om veiligheidsredenen worden bevestigd aan de muur om te voorkomen dat hij onbedoeld omvalt.
    
   - Een zwevende boekenkast of zwevende wandkast wordt bevestigd aan de muur en heeft geen poten om op de grond te staan. Dit type meubel onderscheidt zich door zijn stijl en zwevende karakter. Hij mag echter maar een maximaal gewicht hebben, omdat anders de bevestigingen het kunnen begeven.
    
   - Een hoek-boekenkast of hoek-wandkast maakt een rechte hoek en kan dus heel eenvoudig worden geplaatst in een nog lege hoek van een kamer. Een handige keuze om slim gebruik te maken van de ruimte.
    
   - Een vitrine is een meubel op poten dat over het algemeen beschikt over opberglades en een grote, glazen opbergruimte voor het uitstallen van voorwerpen. U kunt er boeken in opbergen, maar ook een hoop andere dingen.

   2. Welke afmetingen?

   Van minder dan 50 centimeter tot meer dan 2 meter lengte: de ideale afmetingen van een boekenkast hangen natuurlijk af van een bepaald aantal criteria, zoals de lengte van de beschikbare muur en het aantal boeken die opgeborgen moeten worden. Over het algemeen geldt dat u nooit uw keuze moet maken zonder eerst te kijken naar uw boeken met abnormale afmetingen en ervoor te zorgen dat ze zonder problemen zullen passen in uw kast.
    
   Om vervelende verrassingen te voorkomen, kunt u het beste kiezen voor een modulaire boekenkast: u kunt dan de legplanken en stellingen naar wens aanpassen.

   3. Welk materiaal?

   Een houten boekenkast heeft een natuurlijke uitstraling en blijft een bijna onvermijdelijke keuze, aangezien dit materiaal nog altijd gebruikt wordt voor het vervaardigen van een overweldigende meerderheid van de meubels. Dit is niet zo verbazend: de warmte en gezelligheid die het hout uitstraalt, passen perfect bij een decoratief en functioneel meubelstuk als een wandkast.
    
   De verscheidenheid aan beschikbare houtsoorten is echter al voldoende om een specifieke sfeer te creëren in de kamer. Massief teakhout, mahonie, geolied eikenhout, licht of donker exotisch hout: er zijn een hoop mogelijkheden om de mooiste houten wandkast uit te kiezen.
    
   Als u origineel wilt zijn, dan is dat geen probleem! U kunt ook kiezen voor een wandkast van metaal of gehard glas, en genieten van de unieke glans van smeedijzer.

   4. Welke stijl?

   We raden een mooie antieke boekenkast aan voor een klassiek of rustiek interieur: de wanden van massief hout of MDF-platen (met houtimitatie) geven de stijl van vroeger prachtig weer en zijn een onmiskenbaar sfeervolle toevoeging aan uw interieur.
    
   Bent u vooral op zoek naar een design boekenkast? De vele modellen bieden u de mogelijkheid om een zeer trendy touch te geven aan uw werkkamer, woonkamer of slaapkamer. Zo kenmerkt een asymmetrische wandkast zich door de ongelijke vakken die de eentonigheid van het meubel verbreken. Ditzelfde geldt voor sommige modellen die wat meer excentriek zijn. Zij maken het mogelijk om uw boeken te plaatsen op ietwat schuine planken, voor een opvallend en ongestructureerd effect.
    
   De witte boekenkast in Scandinavische stijl en de industriële boekenkast van hout met een metalen frame, zijn twee andere veelgekozen kasten die goed passen bij de meeste moderne interieurs.

   5. Wat zijn de tarieven?

   De wandkasten en boekenkasten die te koop zijn, verschillen zo erg van elkaar, dat de getoonde prijzen erg kunnen afwijken. Bent u op zoek naar een betaalbare boekenkast? €30 tot €50 is voldoende voor de aanschaf van een goedkoop model als bouwpakket, prima voor een kinderkamer. Een prachtige en luxe boekenkast kan al snel meer dan €500 of zelfs €1000 kosten.
    
   Hebt u uw keuze gemaakt? Ontdek de uitgebreide collectie boekenkasten en wandkasten bij Vente Unique.

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen