FR NL
×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   Indien u al eens eerder een traditionele sauna heeft ervaren in een spa of kuuroord, dan droomt u er ongetwijfeld van om thuis van hetzelfde comfort te kunnen genieten. Dankzij de vele modellen, kunt u dit idee verwezenlijken en uzelf, wanneer u maar wilt, op een moment van ontspanning trakteren. Maar hoe kies ik het beste model?

   1. Waarom thuis een sauna installeren?

   Een traditionele Finse sauna heeft in principe een zeer eenvoudig ontwerp: deze cabine met kachel laat de temperatuur stijgen tot een zeer hoog niveau en straalt een warmte uit die droger is dan die van een hamam, waardoor u sterk gaat transpireren.
    
   Het zweten is een natuurlijk en heilzaam proces dat bijdraagt aan het stimuleren van de bloedsomloop, het verwijderen van vet en gifstoffen en het soepeler maken van de spieren. Een traditionele sauna bij u thuis is een onuitputtelijke bron van fysiek en mentaal welzijn.

   2. Wat zijn de voordelen van een traditionele sauna?

   De traditionele sauna, die verwarmd wordt door een elektrische kachel of een houtkachel vol vulkanische stenen, wordt vaak gesteld tegenover de infraroodsauna. Deze laatste is moderner en maakt gebruik van verwarmingselementen van koolstof of keramiek.
    
   De belangrijkste eigenschap van de traditionele Finse sauna is natuurlijk het authentieke karakter, wat de hele ervaring meer charme geeft. Als de stenen eenmaal goed heet zijn, kunnen ze overgoten worden met water om zo een stoom te produceren die aangenaam is voor het lichaam en de luchtwegen. Zodoende is de warmte die door een traditionele sauna geproduceerd wordt, aanzienlijk vochtiger dan die in een infraroodsauna.
    
   Dit betekent dat het nodig is om een hogere temperatuur te genereren voor een vergelijkbare hoeveelheid zweet: in een traditionele sauna kan het lichaam blootgesteld worden aan een temperatuur van 80 tot 100 °C.

   3. Stijl, materialen en afmetingen

   De traditionele saunacabines worden vervaardigd van mooi, massief hout, meestal Canadees ceder- of dennenhout. Een efficiënte opwarming wordt niet alleen bepaald door het vermogen van de kachel, maar ook door goed geïsoleerd glas: gehard veiligheidsglas van minimaal 7 of 8 millimeter dik wordt aanbevolen voor een optimale werking.
    
   In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, heeft een traditionele sauna met 1 zitplaats nauwelijks meer ruimte nodig dan een kleine douchecabine. Een ruimte van 90 cm breed en diep is al voldoende. Ga echter voor een breedte van minimaal 120 cm voor een traditionele sauna voor 2 personen als u niet te krap wilt zitten.

   Tot slot kunnen de grootste traditionele sauna's met 4, 5 of 6 zitplaatsen worden vergeleken met een extra kamertje in huis, waarvoor dus veel beschikbare ruimte nodig is.

   4. Welk type kachel?

   Voor thuissauna's worden vaak elektrische kachels gebruikt in plaats van traditionele houtkachels, in verband met de veiligheid. Het verwarmingsvermogen, uitgedrukt in watts of kilowatts (W of kW) heeft een directe invloed op het elektriciteitsverbruik. De hoeveelheid vulkanische stenen is ook van belang voor de sterkte van warmte die uitgestraald wordt.

   Voor een traditionele sauna met 2 of 3 zitplaatsen, is een kachel van minstens 3 kW ideaal, met 15 tot 20 kilogram vulkanische stenen.

   5. Opties en accessoires

   Er zijn minder opties beschikbaar voor een traditionele sauna dan voor een technologischer infraroodmodel. De modellen met een klassieke verwarming doen er echter alles aan om zo dicht mogelijk bij de rustieke en authentieke ervaring te komen van een Fins chalet midden in de Scandinavische natuur.
    
   Tot de typische en onmisbare accessoires die gewoonlijk bij de sauna meegeleverd worden, behoren een emmer en een lepel om regelmatig de stenen mee te kunnen besprenkelen. De kwaliteit en de hoeveelheid van deze stenen zijn ook heel belangrijk. Zorg tot slot ook voor een handig handdoekenrek, een thermometer en een klok aan de wand om het contact met de realiteit niet te verliezen.

   6. Hoeveel kost een traditionele sauna?

   Het is mogelijk om een betaalbare traditionele sauna te vinden vanaf €600 of €700, maar dan dient u wel tevreden te zijn met een model voor 1 persoon. Daarna kunnen de prijzen stijgen tot wel meer dan €2000.
    
   Rustgevend en mooi: een traditionele binnensauna nodigt absoluut uit tot ontspanning. Hebt u uw keuze gemaakt?

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen