FR NL
×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   Infraroodsauna's zijn recent ontwikkeld en kennen hun oorsprong in Japan. Ze zijn modern, maar doen geen afbreuk aan het eeuwenoude gebruik. Het spreekt een groeiend aantal huishoudens aan vanwege de praktische voordelen en het gevoel van welzijn dat ze verschaffen in het dagelijks leven. Moet ik er voor eentje gaan, en welk model kies ik dan? Vente Unique legt u alles uit.

   1. Hoe werkt een infraroodsauna?

   Anders dan bij een traditionele sauna, wordt bij een infraroodcabine geen gebruikgemaakt van een houtkachel of elektrische kachel. De warmte wordt afgegeven door verwarmingselementen en infraroodstralers. Ze geven warmte af op een manier die vergelijkbaar is met zonnestralen. Het verschil is alleen dat ze geen schadelijk ultraviolet uitstralen.
    
   Verwarmingselementen kunnen van verschillende materialen vervaardigd zijn. De meest voorkomende zijn koolstof, keramiek, kwarts of magnesiumoxide.

   2. Wat zijn de voor- en nadelen van infrarood?

   Wat prestatie betreft, is een betaalbare infraroodsauna veel efficiënter dan zijn traditionele tegenhanger. Het transpireren als gevolg van de straling is drie tot zes keer meer dan bij een stoomsauna: een eigenschap die verklaard kan worden doordat de warmte veel droger is en makkelijker tot het onderhuidse weefsel doordringt. De warmte, vanuit alle hoeken van de cabine, wordt ook gelijkmatiger uitgestraald over het lichaam.
    
   Het vermogen om veel te laten transpireren, betekent vaak dat het niet nodig is om de temperatuur zo hoog in te stellen als bij een klassieke sauna. Bij de meeste modellen kan de binnentemperatuur oplopen tot wel 65 °C, maar sommige infraroodsauna's werken al vanaf 35 of 40 °C.
    
   Een infraroodsauna heeft zo zijn plus- en minpunten. Sommigen missen de charme en het gevoel van een traditionele en zeer vochtige sauna met hete stoom. En bovendien kan de droge warmte bij sommige mensen irritatie veroorzaken van de (hoofd-) huid.

   3. Stijl en afmetingen

   Voor een infraroodsauna met 1 zitplaats is nauwelijks meer ruimte nodig dan een kleine douchecabine en deze kan dus eenvoudig geplaatst worden in een klassiek interieur: u hebt hiervoor alleen een ruimte nodig van 90 cm breed en diep, en een hoogte van minstens 2 meter.

   Vele modellen zijn geschikt voor een stel en hebben een gemiddelde capaciteit van 2 of 3 personen.

   Er zijn ook veel grotere infraroodmodellen met 4 tot 6 zitplaatsen: houd dan rekening met minstens 180 cm breedte en 160 cm diepte.

   Infraroodsauna's hebben net als de traditionele modellen een houten bekleding (vaak van Canadees cederhout), die een warme en authentieke uitstraling geeft aan het geheel en bijdraagt aan de ontspanning. Er is een ruime keuze aan houtsoorten en kleuren, waaronder sprankelend blankhout (de traditionele houtkleur) of zelfs een geweldige matzwarte kleur.

   4. Accessoires en opties

   Bij een infraroodsauna hoort een verfijnde technologie, wat bijdraagt aan de ervaring. De meeste modellen hebben ten eerste een controlepaneel met een digitale display, die ook dienstdoet als thermostaat en programmeringssysteem.
    
   Daarnaast hebben sommige sauna's Bluetooth speakers zodat u lekker kunt genieten van uw favoriete muziek. De mooie verlichting aan de binnenkant heeft hetzelfde effect als lichttherapie en draagt bij aan het welzijn van de saunagebruiker. Tot slot kunnen geurverspreiders en luchtzuiveraars uw bezoek aan sommige infraroodsauna's veranderen in een ware aromatherapiesessie.

   5. Hoeveel kost een infraroodsauna?

   Aangezien het hier een nieuwe technologie betreft, zijn infraroodcabines doorgaans vrij duur in vergelijking met een klassiek model van vergelijkbare grootte. Deze nieuwste sauna's worden echter steeds toegankelijker en op dit moment is het niet meer ondenkbaar om een betaalbare infraroodsauna te vinden voor minder dan €1000.
    
   Als u echter plek wilt voor meer dan twee personen of wilt profiteren van een maximum aan comfort, wees er dan op voorbereid wat meer te moeten betalen. De prijs van de luxe modellen varieert van €1500 tot €2000.

   Kies uit een van de infraroodmodellen die beschikbaar zijn bij Vente Unique en vergeet niet onze gids te raadplegen voor de beste redenen om bij u thuis een sauna te installeren.

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen