FR NL
×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   Indien u een grote tuin heeft, waarom overweegt u dan niet om een traditionele, houten buitensauna te installeren? Dit kleine, gezellige chalet is uniek en heeft plek voor meerdere personen voor een echte Finse sauna-ervaring. Hieronder staan alle tips van Vente Unique om het beste model te kiezen.

   1. Waarom kiezen voor een Finse buitensauna?

   Een Finse buitensauna heeft meerdere natuurlijke voordelen, waardoor u er de voorkeur aan kunt geven in plaats van aan een sauna binnenshuis. Ten eerste, geniet u naderhand van een "luchtdouche" of een onmiddellijke verfrissing als u, vooral 's winters, uit uw stoomcabine stapt de buitenlucht in. Dit extreme temperatuurverschil zorgt voor een typische sauna-ervaring, waardoor u vervolgens geen koude douche meer hoeft te nemen!
    
   Het andere grote voordeel van de buitensauna is dat het vaak een groter oppervlak heeft, waardoor u zich prettiger voelt en/of het plek heeft voor een groter aantal mensen. De stijl van het houten chalet geeft het bovendien een universele en authentieke charme, wat echt een persoonlijke touch geeft aan de tuin.
    
   Houd er echter rekening mee dat een Finse buitensauna meer elektriciteit zal verbruiken dan een binnensauna om de ideale temperatuur te bereiken.

   2. Vermogen en type kachel

   De prestatie van een buitensauna hangt grotendeels af van het vermogen van de kachel ten opzichte van het te verwarmen oppervlak. Voor een standaardoppervlak van 3 tot 4 m², wordt aangeraden te kiezen voor een kachel van minstens 6 kW.
    
   Wat het type kachel betreft, is het in theorie mogelijk uw sauna te voorzien van een houtkachel of een elektrische kachel.
    
   Houd er rekening mee dat de nieuwe generatie elektrische kachels vele handige opties bieden, waaronder een heel nauwkeurige thermostaat of een programmeringssysteem om de sauna alvast automatisch klaar te maken voor een moment van ontspanning.

   3. Stijl en afmetingen

   Van traditionele sauna's met 1 zitplaats tot modellen waar het hele gezin in past: de verschillende beschikbare afmetingen zorgen voor vrijheid om te kiezen. Een binnenoppervlak van 3 tot 4 m² is genoeg voor maximaal twee personen. Voor een traditionele sauna met 4 tot 6 zitplaatsen, is een binnenruimte van 6 tot 8 m² geschikt. De grootste modellen beschikken over een saunaruimte en een kleine ruimte om in om te kleden of uit te rusten.
    
   Vergeet niet dat een saunachalet in uw tuin onder de gebruikelijke stedenbouwkundige regels valt. U dient van tevoren aan te geven dat u een oppervlak van 5 tot 20 m² wilt gaan benutten of daarnaast een bouwvergunning aanvragen.
    
   Wat stijl en esthetiek betreft, is de keuze van de houtsoort bepalend. De meeste modellen zijn gemaakt van dennenhout, maar er zijn verschillende kleuren beschikbaar, van blank tot grijs hout.

   4. Welke accessoires kies ik voor mijn buitensauna?

   Anders dan bij een infraroodsauna bijvoorbeeld, zijn voor een buitensauna verschillende handige accessoires nodig: een houten emmer en een saunalepel waarmee u stoom kunt maken.

   En vergeet ook de speciale stenen niet, indien deze niet meegeleverd worden bij de sauna. Verder zorgen een zandloper en een thermometer ervoor dat u de tijd niet vergeet en dat de warmte verdraaglijk blijft.

   5. Wat zijn de tarieven?

   De buitensauna's zijn aanzienlijk duurder dan de kleinere binnenmodellen. Toch is het mogelijk om voor minder dan €1000 een mooie houten buitensauna te vinden voor twee personen. De grotere en luxere modellen kunnen nog duurder zijn met een prijs van meer dan €2000.

   Een buitensauna biedt een hele andere ervaring dan een infraroodsauna of een hamam, die zich het dichtst bij de natuur bevindt. Vente Unique begeleidt u bij uw keuze voor het meest geschikte model.

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen