FR NL
×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   Als u een leuke plek wilt inrichten om uw heerlijke zomeravonden op door te brengen, of heel simpel extra stijl aan uw tuin wilt toevoegen, de pergola en het prieel zijn momenteel erg in de mode en weten iedereen te verleiden. De keuze voor het meest geschikte model hangt natuurlijk af van de indeling van de locatie en het gewenste object: hieronder volgt onze uitleg!

   1. Pergola, prieel, etc. Wat is eigenlijk het verschil?

   Het is niet altijd eenvoudig om het verschil te zien tussen een pergola en een prieel, met name omdat veel winkels de namen door elkaar halen, en zelfs ook nog andere concepten gebruiken zoals luifel en carport.

   Een pergola, net als het prieel, is een openlucht structuur die horizontaal is, licht doorlaat en lege plekken heeft. Hij onderscheidt zich door zijn redelijk massieve bouw en vooral door zijn vaste karakter: de pergola wordt definitief vastgezet, terwijl het prieel van nature een mobiele, verwijderbare en montagevriendelijke constructie is.

   Het prieel is voorzien van een hard frame en, meestal van een bedekking van textiel: het betreft een installatie die vaak gebruikt wordt ter gelegenheid van een grote receptie, zoals een huwelijk of een verjaardag. Het biedt een beschutte plek voor de gasten in de tuin en beschermt hen tegen weer en wind. Hij kan ook in de gehele zomerperiode worden opgezet. De pergola dient ook deze feestelijke functie, maar kan ook een terras overdekken of dienen als decoratief element in de tuin, bijvoorbeeld om wat meer allure en schaduw te geven aan een laantje.

   2. Ondersteund of zelfdragend?

   Een ondersteunde pergola heeft als kenmerk dat hij leunt tegen een draagmuur van het huis. De structuur wordt slechts aan de voorkant door palen ondersteund, dat kunnen er twee of drie zijn voor de grotere modellen. De ondersteunde modellen bieden meer stabiliteit en meer weerbestendigheid, dankzij de bescherming die geboden wordt door een vol oppervlak aan een van beide kanten. Het ondersteunde model is logischerwijs de meest gebruikte oplossing om een terraspergola te installeren.

   Een zelfdragende pergola daarentegen staat los van het huis en rust enkel op de palen, waarvan er vier of zes zijn afhankelijk van de grootte van de structuur. Dit voordeel maakt het mogelijk om hem onafhankelijk van het huis maar dichtbij het huis te plaatsen, of bijvoorbeeld achterin de tuin voor boven een zwembad of oprijlaantje. Houd rekening met een hoger budget voor deze modellen.

   3. Welke materialen zijn er voor een pergola of prieel?

   De meeste pergola's steunen tegenwoordig op een aluminium structuur. Een aluminium pergola is zeer handig vanwege zijn lichtheid en onderhoudsvriendelijkheid, dit maken hem tot een musthave voor een buitenruimte. Zijn fijne en luchtige structuur weet menig geïnteresseerde over de streep te trekken.

   De houten pergola is wat zeldzamer, aan dit materiaal wordt over het algemeen de voorkeur gegeven voor een carport. De warme en gezellige sfeer die hout uitstraalt zijn perfect om de sfeer van een muziektent in het midden van de tuin te creëren. Om te profiteren van de deftige uitstraling van een pergola van autoclaaf hout dient u de structuur minimaal te onderhouden en stevige bevestigingen in de grond te gebruiken.

   4. Welke bekleding gebruikt u voor het dak?

   Voor priëlen geldt dat de structuur is bedekt met polyester of polyethyleen. Deze materialen bieden een uitstekend ondoorlaatbaarheidsniveau en een waterafstotend effect bij regen.

   Bij een pergola wordt aanbevolen om niet te kiezen voor een ondoorzichtige bedekking waardoor er ook nog wat lichtinval is. De glazen of transparante daken van polycarbonaat zijn de perfecte keuze voor een mooie afdakje waar toch genoeg licht bijkomt.

   5. Wat zijn de tarieven?

   Bent u op zoek naar een betaalbare pergola? De prijs is afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte materialen en de afwerking van het product, maar ook van het oppervlak dat wordt bedekt. U kunt modellen vinden vanaf € 1000 voor kleine oppervlakken van minder dan 10 m². Bij grotere oppervlakken stijgen de tarieven verder en vindt u regelmatig hele mooie pergola's die meer dan € 3000 kosten.

   Pergola's en prieeltjes geven uw tuin of terras een gezellige feestelijke touch. Maak voortaan de beste keuze met Vente Unique!

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen