FR NL
×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   De garagedeur is een bepalend onderdeel voor de algemene architectuur van een huis. Buiten het esthetische aspect moet de deur ook een goed afwerkingsniveau hebben aangezien hij meerdere keren per dag gebruikt wordt. Met welke criteria dient u rekening te houden bij uw keuze?

   1. Welk type opening?

   De garagedeuren openen en sluiten op verschillende manieren. Afhankelijk van de configuratie van de locaties blijken sommige meer geschikt dan andere.
    
   - De kanteldeur voor de garage is de meest bekend en minst prijzige. Hij bestaat uit een paneel uit één stuk en kantelt richting het plafond van de garage om de doorgang vrij te maken.
    
   - De garagedeur met wikkelspoel is vergelijkbaar met een luik: het paneel van de garage wordt opgerold in een vaste cassette aan het plafond van het gebouw: dit is echt een voordeel wat ruimte betreft.
    
   - De draaideur voor de garage bestaat uit twee panelen die naar rechts en links opengaan, net als een hek.
    
   - De sectionale garagedeur is een klassieke keuze voor gebruikers die graag een mooie elektrische deur voor hun garage hebben. Hij bestaat uit meerdere panelen die, bij het opengaan, langs de rails glijden tegen het plafond of tegen een zijwand, afhankelijk van de modellen. Een gemotoriseerde sectionale garagedeur kenmerkt zich ook door goede thermische prestaties.

   2. Welk materiaal?

   De stalen garagedeuren vertegenwoordigen een gemiddelde norm op de markt tegenwoordig. De matige dikte van de stalen deuren maakt hem bovendien zeer geschikt voor opening richting het plafond. Het metaal is bovendien geschikt voor elke verf naar keuze en wordt vooraf behandeld tegen corrosie en vervolgens gelakt voor een mooie afwerking.
    
   Er zijn ook andere mogelijkheden voor uw materiaalkeuze voor de garagedeur. Er wordt vaak de voorkeur gegeven aan aluminium boven staal, maar dit wordt afgeraden als de garage gebruikt wordt als leefruimte. De reden hiervoor is de zwakke thermische prestatie.
    
   De garagedeur van pvc is een zuinige maar zeer duurzame en esthetische optie. Voor zeer specifieke woningen, zoals chalets, kan de keuze voor een houten garagedeur zeer goed passend zijn: esthetisch en isolerend, hij vereist echter wel regelmatig onderhoud.

   3. Welke stijl garagedeur?

   De meeste garagedeuren zijn niet overdreven sierlijk en beperken zich tot enkele decoratieve onopvallende ornamenten.
    
   - De sectionale garagedeur met cassette is een veelgebruikt en veelgewaardeerd model. De cassettes zijn kleine afgewerkte rechthoeken die de monotonie van het paneel doorbreken en er een kleine persoonlijke touch aan toevoegen.
    
   - De ramen en vensters behoren ook tot de onderdelen waarmee bepaalde deuren zijn uitgerust. Buiten het esthetische aspect verbeteren de garagedeuren de verlichting in een ruimte.
    
   - De gladde of effen garagedeuren, vaak grijs of wit, hebben vaak de voorkeur van liefhebbers van discretie en minimalisme.

   4. Welke motorisering?

   Hebt u elektrische besturing nodig voor de garagedeur? De elektrische besturing is bovenal een praktische keuze waarmee u zich een dagelijkse actie bespaart en die het openen op afstand mogelijk maakt. Echter, de motorisering van de garagedeur is niet verplicht, mocht u willen besparen.
    
   Het is mogelijk, afhankelijk van de situatie, om een elektrische deur aan te schaffen of om uw deur met handmatige opening nadien uit te rusten met een gemotoriseerd systeem. In het laatste geval vragen we u om de technische specificaties als het gaat om vermogen en ruimte te controleren.
    
   Voor elk soort deur bestaan verschillende soorten aandrijvingen:
    
   - De geïntegreerde aandrijving, ondergebracht in een plafondsysteem, is ontworpen voor een garageroldeur.
    
   - De aandrijving voor een sectionale garagedeur is meestal een externe motor aan het plafond aan het einde van de deurrail.
    
   - Een aangedreven scharnierarm heeft de voorkeur bij een klapdeur.
    

   De tarieven van de garagedeuren bij Vente Unique zijn zeer redelijk en lopen van € 400 tot € 700, zodat u alle opties voor uw garagedeuren in overweging kunt nemen

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen