FR NL
×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen

   En als we eens gingen voor een chique en tijdloos interieur? Lees hier hoe u met neutrale kleuren een elegant en tijdloos interieur maakt.

   Een chique inrichting dankzij neutrale kleuren

   Droomt u van een trendy inrichting die nooit uit de mode raakt? Dan zijn neutrale kleuren echt iets voor u! Neutrale kleuren hebben veel pluspunten. Omdat ze zo veelzijdig zijn, passen ze bij alle woonstijlen. Scandinavisch, vintage, authentiek, rustiek of design - neutrale tinten komen zowel in klassieke als eigentijdse interieurs tot hun recht. Dankzij hun elegantie dompelen ze uw vertrek onder in een rustige en gemoedelijke sfeer. Een groot voordeel is verder dat neutrale tinten gemakkelijk te combineren zijn met andere kleuren, zodat alles klopt in uw interieur. Vente-unique.com vertelt u alles wat u moet weten over neutrale kleuren voor een chique en tijdloze inrichting.
    

   Wat zijn neutrale kleuren?

   Neutrale kleuren zijn stijlvol, universeel en tijdloos. Maar om welke kleuren gaat het? Als we het over neutrale kleuren hebben, bedoelen we tinten als wit, crème, beige, grijs, taupe, antraciet of chocolade. Het palet van neutrale tinten is dus erg breed. Neutrale kleuren zijn een veilige optie waarbij er weinig mis kan gaan. Omdat ze klassiek, zacht en onopvallend zijn, zorgen ze ervoor dat uw interieur zowel stijlvol, rustgevend als tijdloos is. Afhankelijk van de kenmerken van een ruimte of de sfeer die u in een bepaalde ruimte wilt creëren, hebben bepaalde neutrale kleuren de voorkeur. Wit is bijvoorbeeld bij uitstek geschikt om een vertrek lichter te maken en een gevoel van ruimte te creëren in een kleine kamer. Om een kamer een warme uitstraling te geven, zijn chocolade-tinten ideaal. Zo ontstaat een gemoedelijke sfeer. Als u uw interieur een natuurlijke look wilt geven, ga dan voor grijs. Deze kleur doet namelijk denken aan ruwe stenen. 
    

   Hoe kunnen neutrale kleuren worden toegepast?

   De mogelijkheden zijn legio: u kunt neutrale kleuren in grote oppervlakken aanbrengen op de wanden of accenten zetten met meubels of accessoires. Neutrale kleuren kunnen dienen als basis voor uw interieurontwerp. Het mooiste is om neutrale tinten op de muren aan te brengen. Witte muren zorgen voor een frisse en lichte uitstraling; taupe of grijze muren voor een donkerdere en warmere sfeer. U beschikt dan over een neutrale achtergrond en kunt uw creativiteit de vrije loop laten door kleurnuances aan te brengen met het meubilair of met woonaccessoires. Met een gele bank bijvoorbeeld om uw woonkamer op te vrolijken, een blauw bed om uw slaapkamer extra charme te geven, een rood vloerkleed of kleurrijke kussens met geometrische vormen om een trendy look neer te zetten. Kleuren zijn onmisbaar om een contrast met de muren te creëren. Tijdloos betekent niet onpersoonlijk! Als u er huiverig voor bent om neutrale kleuren op grote oppervlakken aan te brengen, gebruik dan meubels of woonaccessoires in neutrale tinten. Houd het bij enkele blikvangers zoals de bank of salontafel in de woonkamer, het bed in de slaapkamer. Kies lichtgrijs voor een gemoedelijke sfeer, wit voor een lichte kamer, beige voor een stijlvol interieur en taupe voor een warme gloed. Ook voor de stoffering kunt u gaan voor kussens, gordijnen en bedlinnen in neutrale kleuren.
    

   Kunnen neutrale kleuren met andere kleuren worden gecombineerd?

   Dat kan heel eenvoudig! Neutrale tinten zijn echte kameleons en gaan goed samen met andere kleuren. U hoeft zich het hoofd hierover niet te breken, neutrale kleuren passen zich gemakkelijk aan. Maar let op, hoewel neutrale kleuren gemakkelijk te combineren zijn met andere tinten, passen ze onderling niet allemaal bij elkaar. Het is geen goed idee om neutrale kleuren die te dicht bij elkaar liggen te combineren, zoals twee verschillende kleuren wit. Aan de andere kant gaan tinten die wat verder van elkaar liggen vaak heel goed samen, zoals grijs en taupe. Deze combinatie staat garant voor een knusse cocooning-sfeer. Grijs en wit zijn dan weer goed te combineren met pastelkleuren, maar ook met felle kleuren, zoals geel of appelgroen. Taupe daarentegen gaat mooi samen met groen voor een botanische sfeer of met paarstinten voor een glamoureuze ambiance. En tot slot past beige uitstekend bij blauw voor een rustgevend interieur of bij rood voor een warm interieur. Laat uw creativiteit de vrije loop! 
    

   Ook te ontdekken:

   Trend
   Trend
   Trend
   Trend