FR NL
×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen

   Zachtheid, warmte en comfort: onmiskenbare kwaliteiten van velours! Waarom kiezen voor dit materiaal en hoe? Wij vertellen je er alles over!

   10 ideeën voor de inrichting om de velours trend te volgen

   Is velours verouderd? Integendeel! Dit textiel, dat wordt gekenmerkt door zijn warmte, elegantie en extreme zachtheid, is bezig aan een opmerkelijke comeback in hedendaagse interieurs. Een velours inrichting is zeker een optie om te overwegen als je thuis van een gezellige en ontspannen sfeer wilt genieten. Hieronder volgen tien ideeën ter overweging. 

   1) De Bergère-fauteuil: een ode aan het classicisme

   Nee, je bevindt je niet in een voorkamer van het 17e eeuwse Château de Versailles, maar in een hedendaagse salon! De velours fauteuil in de stijl Bergère is onmiddellijk te herkennen aan het bewerkte houten frame en het dikke kussen. Bij voorkeur in helder rood, om trouw te blijven aan het oorspronkelijke karakter; of, waarom niet in middernachtblauw of beige? 

   2) De Chesterfield-fauteuil: gestoffeerd comfort op zijn best

   De tijdloze Chesterfield is een andere aantrekkelijke variant als je een nieuwe velours fauteuil overweegt. De tijdloze Chesterfield is een andere aantrekkelijke variant als je een nieuwe velours fauteuil overweegt. 

   3) De sofa in velours: zachtheid en weelderigheid in het dagelijks leven

   De sofa in velours is verkrijgbaar in een groot aantal formaten, van een tweezitter tot een groot hoekmodel dat de hele woonkamer kan beslaan. Hij wordt gewaardeerd om zijn zachte satijnen afwerking, maar ook om de unieke schittering van zijn kleuren: in rood, dennengroen, paars, middernachtblauw of zelfs eendenblauw zijn de meubelen ongeëvenaard als het gaat om het creëren van een gezellige sfeer in de kamer.

   4) Een paar velours poefjes voor een hoekje om te ontspannen of te babbelen

   De verlours zitzakken bieden de perfecte balans tussen functionaliteit en esthetiek als je op zoek bent naar een extra zithoek. Ze komen volledig tot hun recht wanneer ze met faux negligence worden gerangschikt om je loungeruimte compleet te maken, en nodigen spontaan uit tot ontspanning en een babbeltje bij een aperitief. 

   5) Plaids en sofa throws: het kleine detail dat het verschil maakt

   Als je je meubels niet helemaal wilt veranderen, is het kopen van velours plaids of een sofa throw een tussenoplossing die heel interessant voor je kan zijn. Wees niet bang om een 'felle' kleur te kiezen als je bank donker of saai is en gun jezelf een gezellige, luie avond voor de televisie. 

   6) De bank in velours: de trouwe metgezel van de garderobekamer

   Als je een garderoberuimte hebt of een kamer die helemaal aan je kledingkast is gewijd, is het belangrijk om je meubels zorgvuldig te kiezen. Op een velours bank of bedstee kan je gaan zitten om je schoenen aan te trekken, er kunnen veel spullen op en hij brengt ook een welkom vleugje stijl in je huis. 

   7) Velours gordijnen voor een ingetogen en rustgevend decor

   Of je ze nu liever in een felrode kleur hebt of in een iets grijzere tint, velours gordijnen blijven een vaste waarde voor de meest klassieke woonkamers. De keuze van dit zware, zijdeachtige materiaal heeft de neiging om de kamer zachter te maken en er een sterke karakter aan te verlenen. 

   8) Designstoelen voor stijlvol plezier

   Vlours is niet alleen voor fauteuils en sofa's. Hij past perfect bij het metalen of houten frame van een moderne stoel, hetgeen je tafel een ware extra charme en stijl zal geven. 

   9) Een hoofdbord om zachtjes in slaap te vallen

   Het hoofdeinde in gestoffeerd velours is meestal een geweldige aanvulling voor de slaapkamer: het beschermt de muur en geeft het bed een prominente aanwezigheid in de kamer. Een optie om te overwegen om de slaapruimte een beetje exclusiviteit te geven. 

   10) Het nachtkastje in velours: waarom niet?

   De velourstrend is in volle gang en gaat laat zich zelfs op de meest traditionele meubels gelden. Je vindt tegenwoordig een selectie van nachtkastjes met een volledige bekleding van zacht, satijnvelours. De ultieme knusse en glamour slaapkamer!
   Zoals met alle goede dingen moet velours spaarzaam worden gebruikt om de decoratieve kracht ervan niet teniet te doen. Kies zorgvuldig en vergeet vooral niet om jezelf te verwennen.

   Ook te ontdekken:

   Trend
   Trend
   Trend
   Trend