FR NL
×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   Weer fit worden, wat spieren kweken, uw ademhaling en uithoudingsvermogen verbeteren... Goede voornemens betekenen vaak de aanschaf van een fitnessapparaat, maar het is natuurlijk belangrijk om de tijd te nemen en een model te kiezen dat het beste bij uw persoonlijke doelen en uw lichaamsbouw past. Hoe kiest u het juiste fitness- en krachttoestel? Deze gids zorgt voor wat opheldering.

   1. Waarom zou u een fitness- of krachttoestel aanschaffen?

   Als u al eens een sportschoolabonnement heeft uitgeprobeerd, dan weet u dat het extreem moeilijk is om u aan een planning te houden. Men heeft vaak geen zin meer om naar de sportschool te gaan, vanwege het grillige dagelijkse leven en de reistijd. Een fitnessapparaat dat gewoon thuis staat, nodigt daarentegen continu uit tot sporten en stelt u in staat om een kwartier in te plannen om weer in vorm te komen zodra u daar de gelegenheid voor heeft.

   2. Wat zijn de verschillende soorten fitnesstoestellen?

   Er zijn heel veel en diverse soorten fitnesstoestellen. Leer onderscheid te maken tussen de verschillende apparaten en de gebieden van het lichaam die ermee getraind kunnen worden.

   - Een krachttoestel kan een eenvoudige bank met een staafhouder zijn (ideaal voor het bankdrukken) of een indrukwekkende alles-in-een bodybuildingsmachine waarmee u bijvoorbeeld legcurls, crunches of squats kunt doen.

   - Met de verstelbare loopband kunt u een hardlooptocht of eenvoudige wandeling simuleren, met verschillende hellingsgraden om de moeilijkheidsgraad te verhogen of te verlagen. Het is de ideale bondgenoot als u liever niet naar buiten wilt om te gaan joggen bij een dreigende lucht. Ook omdat het nu heel gemakkelijk is om een betaalbare loopband te vinden.

   - De hometrainer is een andere geweldige optie als u thuis een fitnessapparaat wilt hebben zonder het risico te lopen op gewrichtsslijtage. Met de moderne modellen kunt u een persoonlijk parcours instellen met verschillende hellingsgraden en uw verbruikte energie bijhouden.

   - Het roeiapparaat is een bijzonder [strong]krachttoestel[/strong], waarmee u tegelijkertijd de armen, benen, buik- en rugspieren kunt trainen door het nabootsen van roeibewegingen. Het roeiapparaat is ook perfect voor cardio en het opbouwen van uw uithoudingsvermogen.

   - Een trilplaat is een uniek en minder veeleisend apparaat dan zijn voorgangers. De constante trillingen stimuleren de spiermassa van de gebruiker.

   3. Cardio of krachttraining?

   Als sporttraining kunt u de voorkeur geven aan cardiotraining of pure krachttraining. In het eerste geval is het doel om de cardiovasculaire gezondheid en het uithoudingsvermogen van de gebruiker te verbeteren en vaak ook om gewicht te verliezen. In het tweede geval is het de bedoeling om de spiermassa te vergroten door middel van specifieke oefeningen en vooral ook door een aangepast, eiwitrijk dieet.

   Het hangt dus allemaal af van uw eigen doeleinden. Als u na een lange tijd weer begint met sporten, is het meestal het beste om te beginnen met cardio-oefeningen om weer in vorm te komen en het risico te verkleinen op incidenten met het krachttoestel. Bij twijfel kunt u het beste vooraf een gezondheidsprofessional raadplegen.

   4. Wat zijn de selectiecriteria?

   Wilt u afvallen? De aanschaf van een goede loopband is een geweldig begin: zelfs met een dagelijkse wandeling op lage snelheid kunt u genoeg calorieën verbranden om een verschil te maken. Een hometrainer is ook aan te raden voor mensen met een aanzienlijk overgewicht, omdat deze oefening minder belastend is voor de gewrichten. Tot slot kan een trilplaat een minder vermoeiende en dus minder intimiderende eerste stap zijn als u bang bent voor een gebrek aan motivatie aan het begin van uw fitnessroutine.

   Het roeiapparaat is een interessante compromis, omdat het zeer effectieve cardio-oefeningen combineert met spieroefeningen. De stevigere spieren zullen al binnen enkele weken trainen zichtbaar zijn. Maar let op: het dagelijks gebruik van een betaalbare roeitrainer is intens en vereist een goede motivatie.

   Wie spieren wil kweken, kan niet zonder een halterbank en andere gespecialiseerde apparaten, zoals een toestel voor bilspieroefeningen.

   Heeft u nu een beter idee van hoe uw fitnessprogramma eruit gaat zien? Kies uw fitnessapparatuur uit de modellen die beschikbaar zijn bij Vente Unique

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen