FR NL
×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   Als de zomerse warmte heftiger wordt, dan wordt het moeilijk, soms zelfs onmogelijk, om blootstelling aan de volle zon op uw terras te verdragen. De aankoop van een grote luifel op het terras, elektrisch of handmatig, is een oplossing die door een groeiend aantal particulieren wordt gekozen om genoeg schaduw te creëren en toch te blijven profiteren van de tuin. Hoe maakt u een keuze uit alle aangeboden modellen?

   1. Waarom zou u kiezen voor een rolluik of luifel in de tuin?

   Een zonnescherm biedt veel superhandige functies, die uw investering volledig rechtvaardigen:

   - Het grote textiel van het scherm, vaak van polyester of acryl, werkt als thermisch schild en weerkaatst de zonnestralen en warmte grotendeels tijdens de warme uurtjes van de dag. Deze optie wordt zeer aanbevolen als u wilt dat uw kinderen buiten rustig kunnen spelen.

   - Net als een veranda zorgt de installatie van een elektrisch rolluik voor een nieuw overgangsgebied tussen binnen en buiten. Hiernaast wordt het woonoppervlak gevoelsmatig ruimer.

   2. Afmetingen en richting van het rolluik

   Voor optimale bescherming tegen de schadelijke effecten van hemellicht kiest u voor een rolluik of luifel waarvan de lengte minstens gelijk is aan die van het oppervlak dat bedekt wordt, of zelfs groter. U profiteert zo van meer schaduw en vooral van meer schaduwuren over de hele dag. De zon verplaatst zich aan de hemel en de zoninvalshoek verandert ook.

   Een elektrisch zonnescherm van een bekend merk heeft standaard afmetingen, met een breedte tussen de drie en de zes meter, en een lengte (diepte) tot wel vier meter. Weet dat het mogelijk is om voor een model op maat te kiezen, met name als u over een terras of balkon met ongebruikelijke afmetingen beschikt.

   3. Integrale cassette of semi-cassette?

   Het elektrische zonnescherm met integrale cassette verbergt de gehele stof en de mechanismen aan de binnenkant van de mooie gesloten cassette. De cassette zit aan de muur bevestigd boven het terras: als de bediening geactiveerd is, dan opent de cassette zich en kan de stof naar buiten rollen. Dit type automatische rolluik weet te overtuigen door de mooie looks, maar ook door de praktische voordelen: beschermt tegen weer en wind, het rolluik behoudt zijn glans en staat garant voor een hogere levensduur.

   Het automatische rolluik met semi-cassette, of "cassette", beschermt het textiel en de gemotoriseerde onderdelen ook tegen slecht weer. Zijn buitenste schaal daarentegen legt de armen van het rolluik bloot aan de open lucht en dat kan leiden tot vroegtijdige slijtage. Daarentegen is het rolluik met halve cassette over het algemeen minder duur en vooral eenvoudiger in elkaar te zetten, dankzij de zichtbare onderdelen.

   4. Handmatig of elektrisch?

   Ook al is het merendeel van de modellen op de markt tegenwoordig elektrisch, de handmatige zonwering is ook nog in trek en blijft vele huishoudens overtuigen. Dit type uitrusting, zonder aandrijving, is een stuk lichter en vereist minder voorzorgsmaatregelen en minder beperkingen wat betreft ondersteuning en bevestiging. Een handmatig model wordt vaak met behulp van een zwengel bediend, voor eenvoudig op- en afrollen in enkele seconden. Het grote verschil in prijs verklaart ook dat dit type model populair blijft.

   Het handmatige rolluik wordt aangeraden als rolluik voor een balkon, voor een kleiner oppervlak en occasioneel gebruik.

   5. En een luifel in de tuin?

   Een tuinluifel van PVC is een vaste structuur die erg nuttig is om een oppervlak op uw terrein te bedekken, en om te beschermen tegen slecht weer en zon. Deze modellen zijn absoluut geschikt voor kleinere budgetten en bovendien perfect om bepaalde ruimtes in de tuin mee af te bakenen.

   Dit type zonluifel wordt eenvoudig bevestigd aan een wandpaneel van uw huis of aan de wand van een tuinhuisje met behulp van standaard schroeven.

   6. Welke tarieven worden gehanteerd voor een luifel of rolluik?

   De aankoop van een tuinrolluik betekent een serieuze investering. Het is daarom van belang dat u kiest voor het beste model en hierbij, indien nodig, een professional inschakelt. Het rolluik kan indien gewenst ook bevestigd worden door een professional. De prijs van een elektrisch rolluik met integrale cassette of semi-cassette ligt tussen de € 500 en 600, en kan eenvoudig verdubbelen in de hogere segmenten.

   Een eenvoudig afdakje kan worden verkregen voor minder dan honderd euro.

   Werp een blik op de diverse modellen rolluiken en luifels tegen de beste prijzen, beschikbaar bij Vente Unique. Neem contact met ons op voor meer informatie!

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen