FR NL
×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   Begint u het koude douchegordijn dat onverwacht tegen uw rug plakt vervelend te vinden? Dan is het de hoogste tijd om een echte douchewand aan te schaffen! Deze vaste, schuivende of scharnierende glazen wanden zijn ideaal om de doucheruimte te isoleren, onbedoelde overstromingen van de badkamer te voorkomen en een waardevol stijlelement aan de ruimte toe te voegen. We leggen u alles uit met Vente-Unique.

   1. Wat zijn de verschillende soorten douchewanden?

   Douchewanden zijn anders dan douchecabines: in plaats van een volledig afgesloten compartiment, vormen wanden een dunnere afscheiding tussen de douche en de rest van de badkamer. Ze zijn daarom de perfecte aanvulling voor een mooie inloopdouche.

   Er zijn verschillende soorten en maten wanden om aan uw esthetische en praktische voorkeuren te voldoen. De vaste douchewand is vergelijkbaar met een muur, behalve dat het een subtielere afscheiding is en veel licht doorlaat. Als u gaat voor een vaste glazen douchewand, dan is het handig de lengte, hoogte en richting nauwkeurig op te meten om te voorkomen dat er water in de rest van de kamer terechtkomt.

   Een interessante variant is de vaste wand met klapdeur die, zoals de naam al aangeeft, in ieder geval wat bewegingsruimte biedt dankzij de deur, waarmee u de ruimte kunt afsluiten en het spatten kunt beperken. Het kan worden aangevuld of vervangen door een stevige douchedeur.

   Tot slot kunt u met een verschuifbare douchewand de ruimte bijna volledig afsluiten. De wand is aantrekkelijk vanwege zijn elegantie en bedieningsgemak.

   2. Welke materialen?

   Of u nu op zoek bent naar een inloopdouchewand of andere modellen, dezelfde materialen worden gebruikt en garanderen de veiligheid van de gebruiker. Een glazen douchewand wordt bijna altijd gemaakt van hoogwaardig glas dat ontworpen is om zowel hitte als schokken te weerstaan. De dikte van de glaswand bepaalt uiteraard het weerstandsniveau: idealiter ligt deze tussen de 4 en 8 millimeter.

   Het veiligheidsglas is verkrijgbaar in verschillende transparantieniveaus, van volledig transparant tot matglas of granité. De keuze voor gezeefdrukt of figuurglas kan ook bijdragen aan de privacy en tegelijkertijd wat stijl aan de badkamer toevoegen.

   We wijzen u erop dat sommige douchewanden gemaakt worden van pvc of acryl: deze modellen komen echter steeds minder vaak voor, omdat ze minder bestendig zijn en minder mooi dan veiligheidsglas.

   3. Welke afmetingen kiest u voor uw douchewand?

   Het is niet aan te raden om te kiezen voor een glazen douchewand die bijna tot aan het plafond reikt: het is beter om een opening te laten voor de afvoer van stoom en zo te voorkomen dat de badkamer net een oven wordt.

   U vindt een grote en gedetailleerde verscheidenheid aan afmetingen voor een glazen douchewand die kunnen worden aangepast aan alle badkamers met hoogtes van bijvoorbeeld 180 tot 210 centimeter. De breedte varieert van 70 of 80 centimeter voor kleine douches tot 140 of 150 centimeter voor degenen die liever wat meer ruimte willen tijdens hun uitgebreide badkamerritueel in de ochtend.

   4. Welke opties?

   Moderne wanden bieden een vaak indrukwekkend scala aan onverwachte mogelijkheden. Als u op zoek bent naar een kalmerende sfeer om volledig te kunnen ontspannen, kies dan uit de vele modellen met geïntegreerde ledlampen! Dit type glazen wand verlicht de binnenkant van de douche op aangename wijze en biedt een volledig nieuwe ervaring met prachtige lichteffecten die de gebruiker zullen kalmeren en ontspannen.

   Sommige luxe modellen hebben zelfs een geïntegreerde verwarming, waardoor de wand een aangename warmte uitstraalt en de omgevingstemperatuur met enkele graden verhoogt. Dit is prettig bij het verlaten van de douche.

   5. Welke tarieven?

   Van standaardwanden met matglas tot luxe modellen met ledverlichting of andere geweldige functies; de prijzen voor douchewanden verschillen uiteraard enorm!

   Voor krappe budgetten kan een bedrag van 100 tot 199 euro al voldoende zijn om uw douchegordijn in de ban te doen. Aan de andere kant kunnen de mooiste wanden tussen de 400 en 500 euro kosten.

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen