FR NL
×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   Een goede woonkamerfauteuil moet twee functies tegelijk vervullen: een gezellig en comfortabel nest bieden aan al je dagdromen, maar ook leven en persoonlijkheid toevoegen aan je interieurdecoratie! Door de verscheidenheid aan stijlen, materialen en configuraties kun je nu een op maat gemaakte ontspanningshoek voor je woonkamer ontwerpen. Hieronder een volledig overzicht met Vente-Unique.

   1. De stijl van de fauteuil: een doorslaggevende keuze

   Wat hebben de pluche en heerlijk ouderwetse charme van een Chesterfield gemeen met het veronderstelde minimalisme van een crapaud fauteuil? Moeilijk te zeggen, wat de ongelooflijke diversiteit aan stijlen en soorten fauteuils op de markt illustreert. Welk type fauteuil het meest geschikt is, hangt natuurlijk af van de algemene stijl van je woonkamer, maar het is nooit verboden om een contrast te wagen tussen oud en modern, of tussen kleurrijk en neutraal.

   Sommige formaten zijn in één ogenblik herkenbaar en helpen de sfeer in de ruimte te bepalen. Een goedkope clubfauteuil onderscheidt zich door de royale rondingen van de rugleuning en armleuningen, maar ook door een zitdiepte die bijdraagt aan het comfort van de eigenaar. Met een vergelijkbare stijl kiest de canapé fauteuil ervoor om de rugleuning en de armleuningen samen te voegen in een uitgestrekte en sierlijke boog van een cirkel, waardoor hij zijn karakteristieke ovale vorm krijgt. Deze twee keuzes kunnen worden overwogen in een modern of Scandinavische stijl interieur.

   De elegante bergère fauteuil daarentegen vindt gemakkelijk zijn plaats in een klassieke woonkamer. De assertieve lijnen, hoge rugleuning en brede zitting zijn sinds zijn verschijning aan het begin van de XVIIIde eeuw zonder oponthoud blijven verleiden.

   Ten slotte blijft de Chesterfield fauteuil de iconische ster van pluche woonkamers dankzij de zachtheid en de typische gewatteerde zijkanten.

   2. Welke configuratie?

   De woonkamerfauteuil is, zoals de naam al doet vermoeden, vooral bedoeld om de kamer in te richten die bedoeld is voor ontspanning en waar je gasten ontvangt. In deze opstelling zal het meestal dienen als een extra zitplaats voor een grote bank van 2, 3 of 4 plaatsen, waarvan het ook tegelijkertijd het massieve en omvangrijke karakter zal verminderen. Het is dan mogelijk en zelfs aan te raden om voor een bijpassende set te kiezen: een opstelling van het type 3 + 1 zits of 1 + 1 zits (voor een gezellige theesalon sfeer) dient te worden overwogen, evenals de toevoeging van een chaise longue om de loungehoek "af te sluiten".

   Aan de andere kant kan het kopen van een enkele goedkope fauteuilook heel verstandig zijn, bijvoorbeeld om de hoek van een slaapkamer in te richten of om een rustige leeshoek op kantoor in te richten.

   3. Welk materiaal?

   De stoffen fauteuil is ongetwijfeld de meest economische keuze en de rijkste qua aanbod en stijlen. Hij is heel gemakkelijk te onderhouden en leent zich gemakkelijk voor alle esthetische excentriciteiten: zin in een roze fauteuil midden in de Belle Époque woonkamer? Een design en luchtige fauteuil om de sfeer te verlichten van een kamer die zwaar beladen is met massief hout? De stoffen fauteuils zijn verkrijgbaar in verschillende maten om je de grootste creativiteit te bieden.

   De leren fauteuil van zijn kant is ideaal om een vleugje prestige of een lichte vintage sfeer (afhankelijk van het gekozen model) in het interieur te brengen. De warmte van het materiaal en de sterke aanwezigheid geven de modellen van leer of kunstleer een krachtige persoonlijkheid.

   4. Woonkamerfauteuil: vele mogelijkheden

   Omdat een woonkamerfauteuil is ontworpen om tegelijkertijd mooi en functioneel te zijn, is het een goed idee om op zoek te gaan naar praktische opties, die steeds talrijker zijn op hedendaagse modellen. Vooral verstelbare hoofdsteunen bieden een zeer aangename hoofdsteun bij modellen met een te lage rugleuning. De voetensteun zal met plezier dezelfde functie vervullen voor het andere uiteinde van het lichaam.

   Kies je voor een stoffen fauteuil, dan is bovendien de aankoop van een afneembare hoes mogelijk, waardoor de meubels gemakkelijker zijn te onderhouden of de stijl in een opwelling radicaal veranderd kan worden!

   Comfort, esthetiek, gemak… Het is aan jou om te bepalen waar je de prioriteit aan geeft! Je zult ongetwijfeld een woonkamerfauteuil vinden die is aangepast aan jouw behoeften en wensen door de modellen te bekijken die beschikbaar zijn bij Vente-Unique.

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen