FR NL
×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   Zinloos? In tegendeel! De keuze voor uw toilet is van belang voor wat uw comfort betreft, maar ook in praktisch opzicht en voor het mooier maken van het kleinste kamertje dat u meerdere keren per dag zult gaan bezoeken. Naast de klassieke keuze tussen een staand of een hangend toilet, zijn er verschillende criteria en opties waar u op moet letten.

   1. Een staand of een hangend toilet?

   Een staand toilet is verreweg de meest algemene en meest gebruikte variant in woningen. Deze toiletten bestaan uit een pot die op de grond staat en vastgemaakt is met schroeven. Daarnaast zijn ze voorzien van een groot waterreservoir voor het doorspoelen, een spoelmechanisme en natuurlijk een toiletdeksel met bril om op te zitten.

   Een hangend toilet onderscheidt zich, zoals zijn naam al aangeeft, doordat de pot aan de muur bevestigd is. Het totale mechanisme zit verstopt in de muur en is als het ware ingebouwd.

   Elke optie kan tegenwoordig zonder problemen worden overwogen. Een voordeel van staande toiletten is dat ze makkelijker te installeren zijn en ze zijn de beste keuze als u op zoek bent naar een betaalbaar toilet.

   Bij hangende toiletten draait het vooral om de esthetiek, de discretie (het doorspoelen maakt minder geluid) en het onderhoudsgemak. De afwezigheid van een voet of pijp betekent ook dat het makkelijker is om de ruimte beter hygiënisch schoon te houden.

   2. Wat zijn de selectiecriteria voor de aanschaf van een toilet?

   Let op, de keuze voor het beste staande toilet is niet geheel vrij, aangezien u afhankelijk bent van de waterafvoer in uw woning. Deze kan horizontaal of, heel soms, ook verticaal zijn. Controleer dus goed of het model dat u voor ogen heeft geschikt is, om eventuele vervelende verrassingen te voorkomen.

   De afmeting van een hangend toilet of staand toilet is van minder belang, aangezien de maten van de modellen grotendeels gestandaardiseerd zijn: de hoogte van de zitting is minstens 40 cm. Indien u erg lang bent, dan heeft u mogelijk interesse in het kiezen voor een hangtoiletset, aangezien deze makkelijk in hoogte te verstellen is.

   Zorg er tot slot voor dat er voldoende ruimte is in het kleine kamertje: minimaal 20 cm aan beide kanten en 40 cm aan de voorkant wordt aanbevolen.

   3. De stijl van uw toiletbril kiezen

   Het 'deksel' dat toiletten bedekt wanneer deze niet worden gebruikt, wordt ook wel toiletbril genoemd. De toiletbril is het belangrijkste onderdeel dat gepersonaliseerd kan worden. Zo kunt u een unieke touch geven aan uw toilet. U kunt natuurlijk gaan voor een eenvoudige zwarte toiletbril, maar schroom vooral niet de grenzen van de smaak op te zoeken met wat fantasievollere motieven.

   4. Opties en accessoires

   Bepaalde opties maken het mogelijk een toilet te kiezen dat vollediger en hoogwaardiger is. Sommige varianten wc's kunnen omgetoverd worden tot een echt meubel met opbergplekken, maar ook met een wastafeltje. Daarnaast kan een afneembare toiletdouche het perfecte compromis zijn tussen een klassieke wc en een bidet.

   Meer in het algemeen, kunt u indien mogelijk ook kiezen voor een kalkvrije pot die actief bijdraagt aan het beperken van kalkaanslag en dus het regelmatige schoonmaken vergemakkelijkt. Het gebruikte materiaal voor de flens is ook van belang en met name de keuze voor het keramiek kan ongewenste bacteriegroei voorkomen.

   Zorg ervoor dat u, op het moment dat u uw keuze gaat maken, het geluidsniveau van de spoelbak vergelijkt en altijd gaat voor producten die voldoen aan de NF-norm die garandeert dat er aan de geldende kwaliteitsregels wordt voldaan.

   ***

   Dus een staand of een hangend toilet? Alles hangt af van uw budget, uw esthetische voorkeuren en de indeling van uw toilet. Schroom in elk geval niet te kiezen uit de vele modellen die aangeboden worden door Vente-Unique!

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen