FR NL
×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   Het is mooi weer, de zomer komt eraan en u wilt een verfrissing zonder uw huis te hoeven verlaten en toch urenlang in het water kunnen spetteren? Als u een praktisch zwembad wilt dat u gemakkelijk op kunt bergen als het mooie weer voorbij is en waar iedereen zich mee kan vermaken zonder al te veel gedoe, dan hebben wij de oplossing voor u! Geen paniek! Volg onze adviezen op en ga voor een bovengronds buisvormig zwembad of een zwembad zonder frame!

   1. Waarom een bovengronds zwembad kopen?

   De mooie dagen komen eraan, en ook de hitte van de zomer... Het is tijd om een zwembad te kopen! Ja, maar heeft u niet de tijd of het budget om er een te laten bouwen? Geen paniek! Volg onze adviezen op en ga voor een bovengronds buisvormig zwembad of een zwembad zonder frame!

   Als u een tuin heeft, dan zijn er verschillende scenario's mogelijk:

   - U bent huurder: u kunt geen ondergronds of half-ondergronds zwembad laten bouwen.
   - U bent eigenaar: u bent op zoek naar een oplossing die minder investering vergt (financieel, maar ook menselijk) dan een ondergronds of half-ondergronds zwembad.

   Ga in beide situaties voor een bovengronds zwembad! Naast het goede weer en de hitte zijn er vele redenen om te willen investeren in een bovengronds zwembad!
   Het is een goedkopere oplossing die eenvoudig en snel te installeren is en vooral weg te halen in de winter. Dit in tegenstelling tot de ondergrondse zwembaden die u het hele jaar door moet onderhouden.

   U kunt hem dus gebruiken tijdens de zonnige dagen en hem buiten het seizoen op een beschutte plek opbergen: een gedemonteerd bovengronds zwembad neemt zeer weinig ruimte in beslag! Handig, nietwaar?! 

   2. Hoe kiest u het juiste bovengrondse zwembad?

   2.1 De selectiecriteria

   A. De grootte van de tuin

   Natuurlijk blijft een bovengronds zwembad iets indrukwekkends om in uw tuin te plaatsen. Alles moet voor aankoop goed opgemeten worden en u moet ervoor zorgen dat de grond vlak is op de plek waar het zwembad wordt geplaatst.

   Onze bovengrondse zwembaden hebben een oppervlakte van 7,30 tot 24,56 m2.

   B. Gebruik van het zwembad

   Het is belangrijk om na te denken over het soort activiteit dat u wilt doen: een frisse duik, spelletjes, zwemmen of ontspannen? De juiste afmetingen zijn afhankelijk van waar u het zwembad voor wilt gebruiken. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat zwembaden zonder frame perfect zijn voor spelletjes met het gezin, terwijl buisvormige zwembaden worden aanbevolen als u een beetje wilt kunnen zwemmen! 

   C. Het aantal zwemmers en hun leeftijd

   Als u jonge kinderen hebt, kies dan voor ondiepe zwembaden. Dit is over het algemeen het geval bij zwembaden zonder frame. Deze zijn lager dan buisvormige zwembaden. Onze bovengrondse modellen hebben hoogtes die variëren van 84 tot 132 cm. Houd er rekening mee dat bij een hoogte lager dan 1,10 meter veiligheidsladders niet verplicht zijn. Toch is de beste veiligheid de waakzaamheid van een volwassene wanneer kinderen in het water spelen.  

   D. Het budget

   Hoewel bovengrondse zwembaden minder duur zijn dan ondergrondse zwembaden, kunnen sommige modellen (met zeer grote afmetingen bijvoorbeeld) toch meer dan 1000 euro kosten. Het is daarom belangrijk om een maximaal budget voor uw aankoop te bepalen, zodat u de beste verhouding tussen afmeting, levensduur en budget kunt kiezen op basis van uw criteria!

   Bij Vente-Unique verkopen we zowel betaalbare zwembaden als grotere en duurdere zwembaden.

   2.2 Soorten zwembaden

   A. Zwembad zonder frame

   Het zwembad zonder frame is een afgeleide van het opblaasbare zwembad. Hier worden vaak kleine (kinder-) zwembaden zonder filtersysteem mee bedoeld.

   Dit bovengrondse zwembad is niet alleen het goedkoopst, maar ook het gemakkelijkst te installeren en te demonteren.

   In tegenstelling tot buisvormige zwembaden hebben ze geen frame. Het is dus de waterdruk die voor de stabiliteit zorgt en dient het vullen zorgvuldig te gebeuren.
   De zwembaden zonder frame zijn vaak kleiner van formaat en perfect voor spelletjes met het gezin of het zwemmen met jonge kinderen! Ze zijn te verkrijgen in een rond of ovaal formaat.

   B. Buisvormig zwembad

   Het buisvormige zwembad is een bovengronds model dat steviger is dan het zwembad zonder frame, dankzij de stalen structuur, de harde pvc en het polyester (de liner). Wat dit type zwembad betreft, is het mogelijk om modellen te vinden met zeer grote afmetingen. Onze modellen hebben een hoogte tot wel 1,32 meter! Ze zijn verkrijgbaar in een vierkante, rechthoekige, ronde of achthoekige vorm.

   Omdat de structuur van buisvormige zwembaden minder imposant is dan die van de zwembaden zonder frame, zijn de buisvormige zwembaden perfect voor het creëren van een echte zwemplek! 

   2.3 Zwembadaccessoires

   De meeste van onze zwembaden worden geleverd met verschillende accessoires:
   - Patroonfilter met reservepatroon
   - Dekzeil om het zwembad 's nachts mee af te dekken of wanneer u het niet gebruikt.
   - Veiligheidsladder
   - Vloermatten om de bodem van uw zwembad te beschermen

   Uit praktisch oogpunt, bieden wij ook pakketten aan die bestaan uit een zwembad met een veiligheidsladder, een dekzeil en een extra filterpatroon!

   3. Hoe installeert en onderhoudt u uw zwembad?

   A. Installatie van uw zwembad

   Om uw zwembad te installeren nadat deze is geleverd, dient u de grond te egaliseren en waterpas te maken als deze nog niet goed vlak is. Verwijder eventuele kleine stenen die u vindt. Zij zouden uw zwembad kunnen beschadigen. Plaats vervolgens een laag zand op de grond en strijk deze glad, voordat u het geheel bedekt met een vloermat (die bij al onze zwembaden wordt meegeleverd).
    
   Kies bij voorkeur een zonnige plek, zodat het zwembadwater op natuurlijke wijze verwarmd kan worden. Kies ook een plek uit de wind (deze koelt het water af en blaast rommel in het water) en uit de buurt van planten om te voorkomen dat bladeren, doornen, enz. in het zwembad kunnen vallen.
    
   Zorg er ook voor dat er in de buurt een watertoevoer is om het zwembad te vullen en een stopcontact om het filtersysteem aan te sluiten.
    
   Zwembaden zonder frame dient u op te pompen en te vullen met water: het is door het vullen dat het zwembad stevig blijft staan. Zorg ervoor dat er geen vouwen in de bodem zitten en laat de waterdruk het zwembad stabiliseren! Sluit vervolgens het filtersysteem aan. Het enige wat u dan nog hoeft te doen, is ervan te genieten en hem te laten leeglopen zodra het seizoen voorbij is: berg hem op tijdens de winter en pak hem er het volgende jaar weer bij!
    
   Voor buisvormige zwembaden, die als bouwpakket worden verkocht, hoeft u alleen maar de instructies te lezen om het frame te monteren. Vul het zwembad daarna met water en sluit het filtersysteem aan: de montage kost wat meer tijd, maar het zwembad zal beter bestand zijn tegen wind en andere slechte weersomstandigheden. Bovendien hoeft u hem aan het einde van het zomerseizoen alleen maar af te breken en tot het volgende jaar op te bergen zonder dat hij veel ruimte in beslag neemt!

   B. Onderhoud van uw zwembad

   Als u uw zwembad eenvoudig wilt kunnen onderhouden, aarzel dan niet om ook een kit met alle nodige accessoires voor het handmatig schoonmaken van uw zwembad aan te schaffen:
   - Een chemische drijver: om uw zwembad eenvoudig te ontsmetten
   - Drijvende ABS-thermometer: eenvoudig de temperatuur aflezen en controleren
   - Zwembad teststrips: voor het testen van de pH-waarde of het chloor- en zoutgehalte zodat u weet welke behandeling van uw zwembadwater noodzakelijk is.
   - Reinigingsset inclusief een schepnet, een venturi-afzuiging met reinigingskop en -collector: de ene om het vuil op het wateroppervlak te verwijderen en de andere om de bodem van uw zwembad te reinigen.
   - Reparatiepatch voor zwembaden: om eventuele gaten in uw zwembadfolie te repareren zonder deze te hoeven legen of te vervangen! 

   Kinderspel!

   4. Zwembadmerken

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen