FR NL
Menu
×
Resultaten van uw zoekopdracht:  Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   Als het mooie weer in aantocht is, is het natuurlijk vanzelfsprekend dat u optimaal wilt profiteren van uw tuin en het terras. Net als een zithoek in de tuin een musthave is om uw vrienden te midden van het groen te ontvangen, is een ligstoel, een loungebank of een loveseat ook onmisbaar voor een siësta in alle rust aan het begin van de middag. Hoe maakt u de juiste keuze?

   1. De ligstoel: waarom mag hij niet ontbreken?

   Een voordelige ligstoel is een meubelstuk dat zowel eenvoudig, functioneel als elegant is voor uw tuin of terras. Hij maakt het mogelijk, afhankelijk van de modellen en de kantelhoek, om te zitten of languit te liggen en te ontspannen in de warme zonnestralen met een boek of een cocktail in de hand.
    
   De ligstoel, eenvoudig te verplaatsen en te stallen in het koude seizoen, weet steeds meer gebruikers te verleiden die van een beetje comfort in hun buitenruimte houden.

   2. Welke verschillende types en vormen ligstoelen zijn er?

   Een design ligstoel is tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei modellen. We onderscheiden met name:
    
   - De ligstoel of platte stoel om in te zonnen, gemaakt van een horizontaal vlak oppervlak en een verstelbare rugleuning.
   - De ligstoel in S-vorm die, zoals de naam al aangeeft, de contouren van het lichaam vormt voor aangename steun van de lendewervels en de benen.
    
   Het frame van zonnebedden, afhankelijk van voorkeuren en smaak, wordt veelal gemaakt van hout, aluminium en PVC. Het aluminium zonnebed heeft als grote voordeel zijn elegantie en vooral zijn lichtheid. Hierdoor is hij veel eenvoudiger te verplaatsen dan een houten zonnebed bijvoorbeeld. PVC heeft ongetwijfeld het meest vertrouwde uiterlijk, en wordt bovendien tegen aantrekkelijke prijzen aangeboden.
    
   De zitting kan gemaakt zijn van hout, en is ontworpen om een matras voor een zonnebed op te kunnen leggen. Echter, de meeste moderne modellen zonnebedden zijn gemaakt van gevlochten hars of van textileen, een materiaal van pvc-vezels dat zowel soepel als slijtvast is. Overigens is de goede oude ligstoel van rotan ook nog steeds erg in trek in vele huishoudens.

   3. Vast of inklapbaar?

   Het inklapbare zonnebed is echt een zeer praktische toevoeging, want hij kan moeiteloos onder een muurtje of in een grote kast worden opgeborgen. Een vast model neemt wat meer plek in - vooral een zonnebed met 2 zitplaatsen. Het is raadzaam om te kiezen voor een inklapbaar model, ook als u van plan bent om een set van drie of vier fauteuils aan te schaffen!

   4. Welke accessoires kunt u kiezen bij een zonnebed?

   Bepaalde modellen zijn voorzien van een gebruiksklare zitting. Andere hebben een harder oppervlak en hierbij moet u dus nog een zonnematras aanschaffen. Deze optie heeft als grote voordeel dat u vrij bent in uw keuze wat betreft de stijl en de kleur, en dat u dit elk seizoen kunt veranderen, indien gewenst. De matrassen en kussens voor het zonnebed zijn onderhoudsvriendelijk als u de moeite neemt om ze regelmatig in hun hoes op te bergen.
    
   De aanschaf van een hoes voor een zonnebed, waarin het gehele meubel opgeborgen kan worden, maakt het ook mogelijk om hem nuttig in te zetten tegen slecht weer en zo de levensduur te verhogen.
    
   Bepaalde modellen zijn uitgerust met zonneschemren en echte kleine parasols die bescherming bieden tegen zonnestralen op zeer warme dagen. Een aanrader voor mensen met een gevoelige huid!

   5. Ligbedden en loveseats voor buiten

   Als een ligstoel niet voldoende is en u droomt van een echt leefruimte in de tuin, denk dan bijvoorbeeld aan een ligbed, te herkennen aan zijn grote horizontale bank, of zelfs aan een zeer brede tuinloveseat om een siësta te doen.
    
   Over het algemeen bestaan deze modellen uit een elegant frame van gevlochten hars en kussens van polyester. Ze staan garant voor het summum van comfort in de openlucht en kunnen zeer praktische accessoires bevatten, zoals een modulaire salontafel. Van witbeige tot antracietgrijs, het gaat vast lukken om een tint te vinden die past bij uw smaak en bij de sfeer van het terras of de tuin.
    
   ***
    
   Als u nog geen zonnebed hebt, dan hebt u nooit écht optimaal van uw tuin genoten! Vente Unique begeleidt u bij het kiezen van het meest geschikte model.

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen