FR NL
×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   De tuinomheining heeft allereerst een praktische kant, maar kan ook een echte esthetische meerwaarde bieden aan uw terras. Bovendien kan het nuttig zijn om bepaalde ruimtes af te bakenen. Ongeacht of u op zoek bent naar een vaste of een losse omheining, ontdek alle verschillende opties die worden aangeboden door de fabrikanten en kies de perfecte omheining uit.

   1. Waarom zou u een tuinomheining plaatsen?

   Ongeacht of hij geplaatst wordt als afbakening van het hele terrein of binnenop het terrein, een omheining kan gelijktijdig meerdere functies hebben.
    
   • Als hij strategisch en op de juiste hoogte wordt geplaatst , dan breekt hij het zicht en creëert het een beschutte plek, afgeschermd van ongewenste blikken. Er gaat niets boven het in alle rust profiteren van de eigen tuin.
   • Het is een efficiënte beschutting tegen wind, en hij maakt uw terras aangenamer en functioneler. Bovendien beperkt het de nadelen van een iets te fris windje.
   • Hiernaast creëert het aangename schaduw in de warmste tijd van het jaar en maakt het de tuin nog levendiger.
   • Het zorgt voor een symbolische scheidsllijn tussen de verschillende ruimtes in de tuin, zoals het moestuintje, het terras en de planten.
   • Sommige modellen, zoals bijvoorbeeld de houten palissade, kunnen zelfs grip geven aan klimplanten en maken het mogelijk om echte groene plantenwanden te maken.

   2. Welke materialen worden er gebruikt voor een tuinpalissade?

   Het is belangrijk om niet te eigenzinnig te zijn als het gaat om schuttingen en palissaden voor uw tuin. Een aantal materialen en formaten hebben de voorkeur van een groot deel van de eigenaren.
    
   • Hout wordt verkozen door mensen die houden van de warmte en gezelligheid van een natuurlijke omheining. Het is mogelijk om een houten tuinomheining te vinden in allerlei verschillende houtsoorten. De beschikbare modellen variëren van een halfhoge decoratieve omheining tot een groot verduisterend houten paneel met een hoogte dat gelijkstaat of hoger is dan 170 cm.
   • De composieten omheining weet steeds meer consumenten te overtuigen door zijn elegantie. Composieten latconstructies worden vaak gecombineerd met aluminium of staal. In tegenstelling tot hout kenmerkt het materiaal zich door zijn onderhoudsvriendelijkheid.
   • Bij verduisterende panelen van textiel wordt vaak gebruik gemaakt van verschillende synthetische materialen, waaronder polyester. Een ideale keuze, zeker als u geen vaste constructie wilt of als u voor gefilterd licht wilt zorgen.
   • Een schutting of omheining van steen kan een natuurlijk aanzicht geven, het heeft een warme uitstraling en sluit aan bij de buitenruimte.

   3. Een vaste of een inklapbare schutting?

   Een verduisterend paneel voor de tuin heeft niet het hele jaar een functie, zelfs niet een hele dag. Het is voortaan ook mogelijk om te kiezen voor een opklapbaar textielpaneel: door middel van een eenvoudige handgreep kunt u vanuit de zeer discrete aluminium basisstructuur een mooi en groot wind- en waterdicht doek uitklappen, met een breedte tot wel drie meter.
    
   Deze uitbreidbare omheiningen zijn naar behoeven in te klappen en vormen een ideale manier om een ruimte tijdelijk aan te passen en bijvoorbeeld een gezellig hoekje te creëren waar u uw vrienden een aantal uurtjes kunt ontvangen.
    
   Als het voor u belangrijk is om inkijk vanuit de omgeving te voorkomen of om verschillende delen van uw tuin af te bakenen, kunt u het beste aan een vaste omheining denken. U kunt er eenvoudig mee variëren en er bovendien naar believen extra delen bij kopen.

   4. Wat zijn de afmetingen van de schuttingen?

   Let op: als u plannen hebt om lang de randen van uw terrein afscheidingen te plaatsen, hebt u niet de vrijheid om de maten zelf te bepalen, en vaak ook de esthetische voorwaarden niet. Deze onderdelen zijn meestal ingeperkt door het lokale stedenbouwkundige plan van uw gemeente. Het is aanbevolen om vooraf informatie in te winnen bij de gemeente.
    
   Zelfs een omheining voor binnen, bijvoorbeeld op uw terras, kan onderworpen zijn aan beperkingen en aan een voorafgaande verklaring.
    
   Over het algemeen stelt het plan stedenbouwkundige plan dat omheiningen niet hoger mogen komen dan 170 of 180 cm.

   5. Welke tarieven zijn er voor een mooie omheining?

   Van een tuinomheiding van pvc met een lage prijs tot mooie lamellen van composiet, de kosten van een omheining voor buiten variëren erg. Ze verschillen op basis van bepalende criteria zoals het materiaal, de afmetingen van elk paneel en de totale lengte die het omvat. Een paneel van drie meter breed ligt tussen de 100 en 200 euro in de meeste gevallen.
    
   Voeg discretie en intimiteit toe aan uw tuin met een mooie vaste omheining van composiet of inklapbaar van textiel. Vente Unique heeft hoogwaardige modellen voor u geselecteerd.

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen