Menu
×
Resultaten van uw zoekopdracht:  Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
    ProductenAlle producten bekijken
    Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
      Hulp en Contact
      Winkelwagen

      Hoe installeert u een inloopdouche?

      Photo

      Droomt u van een moderne, ruime, stijlvolle en functionele inloopdouche? Vente-unique biedt u een complete handleiding met alle belangrijke stappen om van uw project een succes te maken, van de keuze van de materialen tot de installatie. Volg onze adviezen op. Bekijk de veelgemaakte fouten die u dient te vermijden. Geniet van een badkamer die stijlvol, elegant en handig is!

      Waarom zou u kiezen voor een inloopdouche?

      Steeds meer huiseigenaren kiezen vooreen inloopdouche. Waarom is dit? Een belangrijke reden is het strakke, moderne ontwerp. Een inloopdouche past perfect in elke badkamer, of die nu modern of klassiek is. Ten tweede is hij gemakkelijk toegankelijk, want in tegenstelling tot klassieke douchecabines heeft een inloopdouche geen drempel. Hij is geschikt voor gebruik door kinderen, senioren en mensen met beperkte mobiliteit. Binnen in de douche is er een gevoel van ruimte. Hij heeft geen douchebak en geen opstapje, waardoor uw badkamer optisch groter wordt. Een ander punt, zeker niet onbelangrijk, is het vereenvoudigde onderhoud: minder hoekjes en gaatjes betekent minder risico op kalkaanslag en schimmel, en dat is niet niks! Tot slot is het een duurzame investering. Een goed ontworpen inloopdouche voegt waarde toe aan uw woning.

      Elementen waarmee u rekening moet houden voor een succesvolle installatie van een inloopdouche

      Als uuw inloopdouche met succes wilt installeren, moet u met een aantal factoren rekening houden.

      Een verzonken douchebak of een betegelde vloer

      De keuze van de douchevloer is bepalend voor de configuratie van een inloopdouche. Hij moet worden aangepast aan de beschikbare ruimte en aan uw esthetische voorkeuren. U hebt twee opties: een verzonken douchebak of een tegelvloer met een aflopende vloer.
      De eerste optie is praktisch en veilig, maakt een snelle installatie mogelijk en garandeert optimale waterdichtheid. Hij is verkrijgbaar in verschillende materialen (hars, keramiek, acryl) met antislipoppervlakken voor extra veiligheid. De tweede optie is zeer esthetisch, wordt op maat gemaakt, en maakt het mogelijk om in de hele badkamer dezelfde vloer te hebben. Een tegelvloer heeft echter een helling van minstens 2% nodig voor een waterafvoer.

      Goed om te weten: met sommige kant-en-klare kits kunt u gemakkelijk een hellende dekvloer maken zonder dat u veel metselwerk hoeft te doen.

      Het waterafvoersysteem

      Een efficiënt afvoersysteem is essentieel om te voorkomen dat water blijft staan. Het zorgt ervoor dat uw inloopdouche perfect werkt. Er zijn twee belangrijke oplossingen. De eerste, de klassieke afvoer, is ideaal voor kleine badkamers. Het biedt een standaard waterafvoersnelheid. De tweede, de douchegoot voor een inloopdouche, is discreter, efficiënter en zorgt voor een snelle waterafvoer. Deze optie is het meest geschikt voor ruime douches.

      Ons advies: kies een douchegoot met een roestvrijstalen designrooster of een tegelgoot die bij uw douchevloer past.

      Vloer- en wandbekleding

      Voor een inloopdouche die zowel duurzaam als veilig is, kiest u materialen die waterdicht, slijtvast en slipvast zijn:

      Italiaanse douchewand

      Een goed gekozen Inloopdouchewand voorkomt waterspatten, terwijl de strakke elegantie van uw badkamer behouden blijft. Afhankelijk van uw behoeften, de beschikbare ruimte en de decoratiestijl zijn er verschillende opties beschikbaar:

      Kranen voor een inloopdouche

      Voor comfort in uw inloopdouche kiest u voor kwaliteitskranen. De keuze hangt af van een aantal criteria, waaronder ergonomie, ontwerp en extra functies:

      Stappen voor het installeren van een inloopdouche

      Om uw inloopdouche in te richten, moet u stap voor stap te werk gaan. U begint met het voorbereiden van de ruimte, u controleert of het project haalbaar, of de ruimte waterdicht is en of de afwatering correct is. Ten tweede installeert u de douchebak of creëert u een aflopende dekvloer om de afvoer te regelen. Breng vervolgens de afdichting aan. Voeg het membraan, de hars, de waterdichtingsmat enz. samen om lekken te voorkomen. Daarna kunt u de wand- en vloerbekleding kiezen en leggen. Pas de juiste installatietechnieken toe voor een mooie, duurzame afwerking. Installeer ten slotte de kranen en de douchewand. Kies tussen een verzonken douchepaneel of met opbouw.

      Fouten die u moet vermijden bij het ontwerpen van een inloopdouche

      Veelvoorkomende fouten die u moet vermijden zijn het verwaarlozen van de waterdichting. Een lek in een inloopdouche kan grote schade veroorzaken. Pas op als u de ruimte niet goed indeelt: een inloopdouche die niet erg ruim is of slecht is ingedeeld, kan oncomfortabel zijn. Vergeet de ventilatie niet, want het ontbreken van een mechanisch ventilatiesysteem bevordert de groei van schimmel. Het is belangrijk om geen ongeschikte materialen te kiezen. Te gladde tegels kunnen leiden tot uitglijden en vallen. Tot slot: onderschat uw budget niet! Voor het plaatsen van een inloopdouche moet een realistisch budget worden gereserveerd (tussen € 2.000 en € 6.000), afhankelijk van de keuze van de vloer, het type douchewand en de kranen.

      Voor het installeren van een inloopdouche is organisatie, planning en precisie vereist. Laat u inspireren door de nieuwste trends op het gebied van open douches. Zo kunt u genieten van een moderne, praktische ruimte die u elke dag met plezier gebruikt. Bent u klaar om uw badkamer om te toveren tot een ontspanningsruimte?

      Ook te ontdekken:

      Adviezen
      Adviezen
      Adviezen
      Adviezen