Menu
×
Resultaten van uw zoekopdracht:  Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
    ProductenAlle producten bekijken
    Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
      Hulp en Contact
      Winkelwagen

      Een boxspring kiezen: een praktische handleiding

      Een goede lattenbodem garandeert een goede nachtrust en verlengt de levensduur van uw matras. Hij ondersteunt het lichaam, dempt bewegingen en ventileert het bed. Tussen de vele beschikbare opties valt de boxspring op door zijn zachte comfort en zijn vermogen om het gewicht gelijkmatig te verdelen. De boxspring is ideaal voor veringmatrassen en biedt optimale slaaponafhankelijkheid en dynamische ondersteuning. Biconische veren, pocketveren, multispire-veren of bekleed, bij Vente-unique heeft u keuze te over! Elke technologie heeft haar eigen kenmerken op het gebied van stevigheid, ventilatie en aanpassing aan verschillende soorten slapers. Wat zijn de voordelen van een boxspring? Welke verschillende soorten veren zijn er? Hoe kiest u de juiste boxspring? Volg onze praktische handleiding om te investeren in een matrasdrager die past bij uw behoeften.

      Waarom zou u kiezen voor een boxspring?

      Wat zijn de redenen om voor een boxspring te kiezen? Laten we dit vraagstuk eens van dichterbij bekijken.

      De boxspring, uw bondgenoot voor optimaal slaapcomfort

      De boxspring draagt actief bij aan de kwaliteit van uw slaap. Deze bedbodem is veel meer dan alleen een matrasdrager, hij beïnvloedt de ondersteuning van uw lichaam en de levensduur van uw matras.

      Een ongeschikt model kan uw nachtelijke welzijn beïnvloeden en zelfs rugpijn of vroegtijdige slijtage van uw matras veroorzaken. In tegenstelling tot lattenbodem of beklede bedbodems bieden verende modellen een zacht, veerkrachtig gevoel. Als u ondersteuning wilt combineren met een zacht gevoel, is dit type matras iets voor u.

      De voordelen van de boxspring

      Investeren in een boxspring heeft veel voordelen. Dit type bedbodem zorgt voor een goede luchtcirculatie. Dankzij de luchtige structuur voert hij effectief lichaamsvocht af met een hoge thermische ventilatie. Hierdoor vermindert het risico op de verspreiding van zowel huisstofmijt als schimmel. Bij spierspanning vermindert de elasticiteit van de bedbodem de drukpunten.

      Bent u op zoek naar een zekere mate van slaaponafhankelijkheid, zodat u minder last heeft van de bewegingen van uw partner? Idealiter combineert u een pocketveringmatras met een lattenbodem van hetzelfde type. In tegenstelling tot een lattenbodem geeft een boxspring u flexibiliteit en comfort.

      De verschillende soorten boxsprings

      Elk boxspringmodel heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Deze kenmerken beïnvloeden hoe comfortabel u zich voelt in bed, hoe u lichaam wordt ondersteund en hoe onafhankelijk u zich kunt bewegen. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste opties.

      De bedbodem met biconische veren

      Biconische veren of vrije veren zijn spiraalvormig. Hun structuur doet denken aan een zandloper, met een middengedeelte dat dunner is dan de uiteinden. Een staaldraad verbindt alle veren voor een meer dynamische ondersteuning. Onthoud in dit geval dat het midden van de boxspring steviger blijft dan de randen.

      Vanwege de goede ondersteuning wordt de boxspring met biconische vering aanbevolen voor mensen met een zwaar postuur. U moet uw lattenbodem echter combineren met een springveermatras van hoge kwaliteit voor maximale, langdurige ondersteuning.

      Het grootste nadeel van de biconische veren is de lage slaaponafhankelijkheid. Dit betekent dat wanneer u met een andere persoon slaapt, bewegingen zich gemakkelijk van de ene naar de andere kant van het bed verspreiden, wat zowel uw eigen slaap als die van uw partner kan verstoren. Om dit ongemak te beperken, kunt u kiezen voor twee lattenbodems naast elkaar.

      Bedbodem met pocketveren

      Op een bedbodem met pocketvering is elke veer afzonderlijk verpakt in een stoffen zak. Met deze technologie kunt u slapen zonder de andere persoon te storen. In tegenstelling tot biconische veren hebben de bewegingen van uw partner geen invloed op u.

      Pocketveren passen zich aan alle lichaamsvormen aan. Ze verminderen drukpunten. Als u op zoek bent naar een stevigere ondersteuning, dan is dit assortiment bedbodems geschikt voor u.

      De bedbodem met multispire veren

      De bedbodem met multispire veren wordt gekenmerkt door een netwerk van in elkaar gevlochten staaldraden. Deze configuratie zorgt voor een gelijkmatige verdeling van uw lichaamsgewicht en een stevige ondersteuning.

      U zult de duurzaamheid en stevigheid van een bedbodem met multispire veren zeer waarderen. De slaapautonomie blijft echter beperkt. Omdat de veren onderling verbonden zijn, worden bewegingen gemakkelijker overgebracht.

      De boxspring

      Een dikke stof beschermt de veren van de bedbodem. Hierdoor wordt ook de levensduur van de bedbodem verlengd. Behalve dat het er mooi uitziet, zult u dankzij de extra vulling ook genieten van extra comfort.

      Hoe kiest u de juiste boxspring voor uw behoeften?

      Kiezen voor een boxspring is niet alleen een kwestie van esthetiek. Uw keuze heeft een directe invloed op de kwaliteit van uw slaap, de ondersteuning van uw matras en de levensduur van uw beddengoed.

      Houd rekening met een aantal factoren om er zeker van te zijn dat u het product kiest dat u nodig hebt.

      Controleer of de boxspring compatibel is met uw matras

      Niet alle typen matrassen zijn geschikt voor boxsprings. Kies eencombinatie van veringmatras/boxspring die het lichaamsgewicht gelijkmatig verdeelt en goede ondersteuning biedt.

      Goed om te weten: combineer een schuim- of latex matras niet met een verende bodem. Om vroegtijdige doorzakking te voorkomen, hebben deze materialen een steviger ondersteuning nodig, zoals een lattenbodem.

      Bepaal het comfort- en ondersteuningsniveau dat u wilt

      Stel uzelf de juiste vragen voordat u een boxspring kiest. Hoe stevig wilt u slapen? Hebt u specifieke behoeften op het gebied van slaapergonomie? Elk type boxspring heeft zijn specifieke kenmerken:

      Kies de juiste maat en hoogte van de bedbodem

      De grootte van uw boxspring moet precies hetzelfde zijn als uw matras. De meest voorkomende afmetingen zijn als volgt:

      U moet ook rekening houden met de hoogte van uw bedbodem. Een lage bedbodem (minder dan 15 cm hoog) voegt een modern tintje toe, maar kan oncomfortabel zijn als u moeite hebt met opstaan. Een bedbodem met standaardhoogte (tussen 15 en 20 cm) biedt optimaal comfort. Een hoge bedbodem (meer dan 25 cm) maakt het bed gemakkelijker toegankelijk.

      Houd rekening met het esthetische aspect van de bedbodem

      Boxsprings zijn verkrijgbaar in veel verschillende designs (van klassiek tot eigentijds). Kies tussen een bedbodem met een massief houten frame voor warmte of een metalen frame met strakke lijnen voor een modernere look. Zorg ervoor dat de stijl van uw bedbodem past bij de meubels in uw slaapkamer.

      Hoe onderhoudt u een boxspring?

      Om een lange levensduur te garanderen, raden we u aan om bijzonder voorzichtig te zijn met uw boxspring. Ontdek onze beste tips om uw matrasdrager zo lang mogelijk in een goede conditie te houden!

      Het is belangrijk om de bedbodem regelmatig te luchten. Verwijder hiervoor de matras een paar uur zodat de bodem goed kan ventileren. Dit voorkomt de opbouw van vocht. Het helpt ook tegen de vorming van schimmel.

      De volgende stap is het reinigen van het frame van de bedbodem. Veeg stof en vuil eenvoudig weg met een vochtige doek. Na deze stap kunt u de bedbodem stofzuigen. Gebruik een stofzuiger om huisstofmijt te verwijderen, en let daarbij vooral op moeilijk bereikbare plekken zoals de kieren tussen de veren en de hoeken van het frame.

      Controleer ten slotte de staat van de structuur en de veren. Inspecteer ze regelmatig om er zeker van te zijn dat ze in goede staat zijn. Hebt u gemerkt dat sommige veren zijn doorgezakt of dat een deel van de structuur is beschadigd? Misschien is het dan tijd om ze te vervangen om de slijtage van uw bedbodem te verminderen.

      Wanneer moet u uw boxspring vervangen?

      De gemiddelde levensduur van een verende bedbodem is 10 tot 15 jaar. Als u echter een verzakking, kraken of een toenemend gebrek aan comfort opmerkt, overweeg dan om hem eerder te vervangen voor uw nachtelijk comfort.

      U hebt nu alle informatie die u nodig hebt om de juiste boxspring voor uw comfort te kiezen. Vind een ruime keuze aan modellen bedbodems in onze online shop op Vente-unique.

      Ook te ontdekken:

      Adviezen
      Adviezen
      Adviezen
      Adviezen